HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Hatalmas győzelem, a hetedik meccs dönt

2014.04.10. 08:39 poraszabolcs

Egyenlített a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a román bajnoki döntő hatodik mérkőzésén. A csíki fiúk, amint az várható volt, mindent megtettek a győzelem érdekében. Csütörtökön eldől a párharc.

 Úgy érkezett szerda este a Brassói Corona jégkorongcsapata Csíkszeredába, a HSC vendégségébe, hogy bajnok lehet, ha behúzza a román bajnoki döntő hatodik összecsapását. Ennek érdekében a hosszú ideig sérüli Hietamakit is bevetették a vendégek.

 Ez viszont nem zavarta meg a HSC Csíkszereda együttesét, amely szívét-lelkét kitette a mérkőzésen. Az első gólra sokat nem kellett válni. Hietamaki gyors kiállítását hamar kihasználta a HSC: Moldován lecsorgó korongját Becze pofozta be Polc ketrecébe. A csíki csapatnak ideje sem volt felpörögni. Sorozatban jöttek a kiállítások. A hősies védekezés időszaka következett, amikor úgy a hátsó alakzat, mint Kozuch a kapuban remekül teljesített. Egyenlő létszám mellett viszont úgy tűnt, hogy a csíki csapatnak jobban megy támadás felépítés, ám a további gólok nem jöttek.

 A második húsz percre egy támadószellemű brassói csapat korcsolyázott ki a jégre. Kari Rauhanen tanítványai igyekeztek diktálni a tempót. A csíki csapat viszont magabiztosan állt a lábán és gyors ellentámadásokat vezetett. Ilyen esetekben több alkalommal is zavart tudtak okozni a vendég védelemben. Előbb Curilla lőtte szét a kapuvasat a 26. percben, emberhátrányban, majd Novak a 32. percben rontott óriási ziccert. Novak kihagyott helyzete azonnal megbosszulhatta volna magát, hiszen az ellentámadásból egyenlített a Brassó. A találatot viszont az osztrák játékvezetők érvénytelenítették kisles miatt. Az utolsó percek egyértelműen Kozuchról szóltak. A HSC veterán kapusa parádés formában védett. Nem tudtak túljárni az eszén.

 Az utolsó felvonás eleje valamivel lassúbb játékot hozott, ám ez a játékrész is a kiállításokról és a védekezésről szólt. A csíki csapat a több mint négy percig volt kénytelen sima és kettős emberhátrányban játszania Becze, Novak, majd Szőcs kiállításai nyomán. A védelem és Kozuch ez idő alatt is remekelt. Egyenlő létszám mellett a HSC továbbra is az ellentámadásokra helyezkedett be, de ahogy közeledett a találkozó vége egyenlítődött ki a játék. Az 58. perchez érkezve Molnár Zsolt kapott 2+2 perces kiállítást. Felszusszantak a hazai drukkerek. Kari Rauhanen ennek ellenére megpróbálta a lehetetlent és lehozta Polcot. Ezt kihasználva Moldován növelte a hazai csapat előnyét. Ekkor viszont még nem ért véget a találkozó. A vendégek a továbbiakban is kockáztattak. 66 másodperccel a mérkőzés vége előtt pedig Fodor be is talált Kozuch ketrecébe. Az izgalmak egyre növekedtek, ám mint utóbb kiderült fölöslegesen, hiszen a csíki csapat védelem többet nem „aludt” el és az utolsó másodpercekben Szőcs passzolt az üres kapuba bebiztosítva a HSC győzelmét.

 Eredmény, döntő, 6. mérkőzés

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Gól: Becze (2.), Moldován (59.), Szőcs (60.), illetve Fodor (59.).

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 3–3 (1–3, 2–1, 5–2, 2–3, 3–4, 3–1).

 A döntő hetedik, minden eldöntő, összecsapását csütörtök este 19 órától rendezik Brassóban. A mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport 3.

 Mestermérleg

Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Az elmúlt hat mérkőzés nagyon nehéz volt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Mindent megtettek a győzelem érdekében. Csütörtökön az utolsó mérkőzés következik. Nem számít, hogy idegenben játszunk. Győzni kell. Külön köszönet a szurkolóknak, hogy végig bíztattak. Fantasztikus volt. Eddig is elkísértek bennünket Brassóba remélem, a hetedik meccsen is sokan lesznek.”

 Kari Rauhanen, Brassói Corona: „Igazi döntő mérkőzés volt. Túl szigorúnak ítéltem meg az utolsó percekben kapott 2+2 perces kiállítást. Sok hibát követtünk el az emberelőnyös szituációkban. Megengedhetetlen, hogy több alkalommal is kettős emberelőnyben játszottunk és nem tudtuk kihasználni. Egy kemény utolsó mérkőzés elé nézünk.”

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása