HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

2016.01.30. 10:11 Bobo91

Sovány, de annál fontosabb győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a MOL Liga péntek esti találkozóján. A csíki csapat ezzel a győzelemmel a kezébe vette a saját sorsát a sorozat rájátszásába való jutást illetően miután az Újpest a budapesti örökrangadón legyőzte a Ferencvárost. A hatodik helyért küzdő csapatok közötti különbség három pontra olvadt.

A fiúk ott folytatták, ahol egy nappal korábban befejezték. Óriási tempót diktáltak, amely nyomásnak nem tudott ellenállni a dunaújvárosi alakulat. A 6. percben épp, hogy letelt a Sportklub kettős fórja Tambijevs megszerezte a vezetést. Pár percre rá pedig Bors kékvonalas lökete jött le Duschekről, amelyet Gyagyusko juttatott a ketrecbe. A hazai csapat lendülete nem tört meg Duschek viszont a folytatásban nem hibázott és remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

A második húsz perc egy áthúzódó vendég fölénnyel kezdődött, majd egyenlő létszám mellett is a vendégek domináltak. A kék-fehérek az öltözőben maradtak. Előbb Peterdi hagyott ki egy üres kapus helyzetet, majd Rasulov is elpuskázott egy óriási lehetőséget. A fölény a 26. percben góllá érett: Léránt mattolta Peksát. A bekapott góltól folyamatosan kezdett helyrerázódni a Sportklub és ismételten kezdték felvenni az iramot. A Dunaújváros már nem tudott kibontakozni.

Ez a megállapítás végképp igaz volt az utolsó játékrészre, amikor Artur Oktyabrjov legénysége gyakorlatilag valamire való helyzetnyi lehetőséget sem hagyott a vendégeknek. Érdekes volt, hogy a harmad kezdete előtt lett vége az Újpest-Ferencváros meccsnek, amelyet hatalmas ovációval fogadtak a szurkolók, majd hatalmas éneklésbe kezdtek, amely kitartott a meccs végéig. Az utolsó harmadra a csíkiak lezárták a területeket így Peksának sok dolga nem akadt. Elől voltak helyzetek, de azokat nem sikerült értékesíteni. Az utolsó percre a vendégek szakvezetője lehozta kapusát, de ez sem segített.

A Sportklub megérdemelten húzta be a három pontot és a Fradi vereségének köszönhetően újfent három pontnyi a különbség a két gárda között. Izgalmas hajrá következik.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)

Gólszerzők: Tambijevs (6.), Gyagyusko (9.), illetve Léránt (26.).

Mestermérleg

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Nagyon kemény mérkőzés volt, de örvendek, hogy a srácok éltek az újabb lehetőséggel. Úgy érzem, hogy a mérkőzés nagyrészében uraltuk a játékot, számtalan lehetőséget sikerült kidolgoznunk, de a vendégek kapusa nagyszerűen védett. A második harmad elején mutatott játékkal viszont problémám volt. Fölösleges kiállításokat szedtünk össze, illetve a gyorsaságunk is visszaesett, nem korcsolyáztunk eleget. Azonnal jöttek a problémánk is, de sikerült rendeznünk a sorainkat. Lesz most egy kis szünet a következő MOL Liga meccsig és élnünk kell azzal a lehetőséggel, hogy az Újpest nyert a mai napon.”

Lee Gilbert, Dunaújvárosi Acélbikák: „Az első harmadban húszpercnyi kiállítást kaptunk és itt ment el a mérkőzés. A játékvezetők nem engedték, hogy játsszunk. A találkozó másik felét megnyertük. Jó edzője, illetve csapata van Csíkszeredának, de a játékvezetők itt a legrosszabbak Kelet-Közép Európában és ez különösen igaz a csíkszeredai találkozókra. A játékvezetők nem beszélgetnek, nem állnak szóba senkivel, nem adnak magyarázatot semmire.”

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása