HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Korunk nagy kérdése: révbe érünk avagy sem?

2013.01.30. 15:00 Bobo91

Hiába, egy újabb Mol Liga szezon kezd szép lassan a végjátékához közeledni. Örömteli, hogy ennyi év után is fennmaradt a közös bajnokság, az esélyek valamennyire kiegyenlítődtek és újabb csapatok csatlakoztak "hozzánk". Mostanáig egyedül Dunaújvárosban dőlhetnek hátra, ott már biztos a részvétel a rájátszásban. Máshol viszont magas fordulatszámon pörögnek még a fiúk, hiszen hogyha eddig nem is annyira, ezentúl már minden elveszített pont végzetes lehet. Hányadán is állunk mi?

Hazai mustra


Akad javítanivalója a csíki gárdának bőven. Hogyha csak az eredményességgel és a pontvesztésekkel foglalkoznánk, akkor nem aggódnánk, hiszen kijelenthetnénk: a játék gördülékenységével nincs nagy gond. Csakhogy néha-néha egy kisebb porszem bekerül a motorba, ami aztán akkora áramkimaradást okoz, hogy percekig, harmadokig nem találunk magunkra. Tehát keményen meg kell küzdenünk a továbbjutásért!

Első próbatételként az UTE következik hazai környezetben, amely elméletileg nem kéne gondot jelentsen (két alkalommal már meggyőző győzelemmel vonultunk le, egyszer pedig "megbüntettek" minket). Utána jön a Miskolc elleni összecsapás szintén itthon: az általában szoros (most a 14-1-től tekintsünk el...) végkimenetelű mérkőzéseken már két alkalommal mi tudtunk örülni igazán a végső dudaszó hallatán, de jósolni merész vállalkozás volna. Idegenbeli érsekújvári fellépés következik: a szlovákiai várat még nem tudtuk bevenni egy alkalommal sem, kemény összecsapás várható itt is a pontok érdekében. Hazafele jövet beugrunk Újpestre, reméljük csak a három pontot pakoljuk fel és már jövünk is haza: visszafogott, de várható győzelmeket arattunk eddig náluk, egy alkalommal pedig csak hosszabbítás után tudtunk eljönni a több ponttal. A hajrá közepette Brassót látjuk vendégül majd: az erdélyi derbi kettős jellege miatt is nagyon fontos, eddig hazai környezetben két győzelem és egy vereség a mérleg, ezt kellene tovább javítsuk. Újabb vendég érkezik az utolsó előtti fordulóban az FTC személyében: egy első kisiklást követően nem okozott eddig óriási fejtörést a tisztes múlttal rendelkező gárda, utóbbi két alkalommal 10-2-es összesítéssel küldtük őket haza. És az utolsó forduló igazi csemege, mivel a Dab.Docler jön a Vákár Lajos jegére: a legkiegyensúlyozottabb csapatot eddig háromból háromszor le tudtuk győzni itthon, tehát az előjelek nagyon is biztatóak. 

Hány pontot tudunk összegyűjteni:

UTE      Miskolc   Zámky    UTE    Brassó    FTC    Dab

  3    +     2/1    +   1/0    +    3   +    3/2    +   3  +   3/2 = legrosszabb esetben 14, legjobb esetben 18 

Háztűznéző


A Cenk alatti gárda idén már a Románia Kupát bezsebelte és egy jégkorongkedvelő jó barátom szerint "hatalmas meccsek lesznek itt még a román bajnokságban Brassóval." Ez kétségtelen is, hiszen szinte minden fronton megerősödött a brassói csapat, okoztak már meglepetéseket idén és nagy harcban vannak ők is a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Először egy hazai jön a Miskolccal: kétszer már elküldték a macikat pont nélkül, egy alkalommal viszont ők voltak rákényszerítve arra, hogy fejet hajtsanak (kérdés, hogy "kiegyenlítődik" a harc, avagy sem). Szeredai vendégeskedése után az UTE megy Brassóba, ahol sok pontra nem számíthatnak, habár volt már szoros meccs a két csapat között. Egy idegenbeli turné keretén belül visszahívás vár rájuk Miskolcon: kétszer már meg tudták verni a macikat idegenben, de a gólgazdag meccseken semmit sem lehet biztosra venni (volt egy 6-0-ás kisiklásuk is). A következő fellépés Dunaújvárosban várja őket: egyetlen pontot sem tudtak innen még zsebre vágni, de az ellenfélnek akkor már valószínűleg a playoff-ra való ráhangolódás lesz a legnagyobb problémája. Idegenbeli újpesti szereplés a soron következő állomáshely: elméletileg nem kellene gondot okozzon a maximális pontszerzés, de megégették magukat már egyszer ellenük. A szeredai vendégjátékról már említettem pár szót, az utolsó előtti fordulóban pedig a Dab.Docler látogat a Cenk alá: eddig a szoros hazai mérkőzéseken kívül egy játékidőn túli győzelem van a tarsolyban, kulcsmomentum lehet, hogy milyen felállásban érkeznek majd a vendégek. Az utolsó (Brassóban hevesen tiltakozások az utcákon: "Nem az utolsó!") összecsapás a szezon ezen szakaszában az FTC ellen esedékes: nem valószínű, hogy útjába tud állni a magyarországi együttes a Corona fölényének. 

 

Miskolc     UTE     Miskolc     Dab     UTE   HSC     Dab     FTC

  3/2      +    3    +    2/1     +   1/0  +   3   +  3/2   +  3/2  +   3 = legrosszabb esetben 16, legjobb esetben 21

Megjegyzés!!! Ezek az adatok tájékoztató jellegűek, csupán egy erőfelmérő összehasonlítást szolgáltattam annak, aki szeret elvegyülni a számokban. Nagyon sok végkimenetele lehet még az alapszakasznak és a pontok elosztása sem így fog alakulni teljes mértékben (ha mégis, valaki szóljon Nostradamusnak, hogy vetélytársa akadt a csíki közegben), de egy halvány és ködös kép legalább kirajzolódik előttünk a jelenlegi helyzetről. A legmélyebb tisztelettel és izgatottan várjuk a hajrát!

10 komment

süti beállítások módosítása