HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Levegőhöz jutott a Sportklub

2016.01.29. 09:51 Bobo91

Kőkeményen beleállt a Fehérvár AV19 elleni mérkőzésbe a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata és bár a hetedik percben hátrányba került, végül sikerült a fordítás. Nagyon értékes három pontot szereztek a csíkiak, akiknek megmaradt a reményük arra, hogy elérjék a MOL Liga rájátszását. Ehhez pénteken is győzni kell a Dunaújváros ellen.

Az Artur Oktyabrjov vezényelte kék-fehér alakulat az első percektől kezdve nekiesett ellenfelének és bár sorozatban alakította ki a helyzeteit, azok rendre kimaradtak. Nem úgy az első valamire való vendégakció, amely Tóth Gergő gólját hozta. A Sportklub nem adta fel. Rohant az eredmény után. Előbb Alekszejev passzát Antal nem tudta a hálóba juttatni kecsegtető helyzetből, majd az előbbi passzos lőtte szét a kapuvasat. A 17. perc viszont meghozta az áttörést. Az első sor végletekig kijátszott akcióját Tambijevs pofozta be a ketrecbe emberelőnyben. A harmad utolsó perceire maradt még izgalom. A fehérváriak előbb elpuskáztak egy kettő az egy elleni akciót, majd Holmberg találta telibe a felső vasat.

A második harmad valamivel nyugodtabb hangulatban kezdődött, majd felgyorsultak az események. Mindkét oldalon kimaradt egy-egy létszámfölényes kontra, majd a felek az előnyös és a hátrányos játékot gyakorolhatták felváltva. Érdekes módon a vendégek fórban saját kapujukra sokkal veszélyesebbek voltak, miután többször adták el a pakkot, ám azokkal a hazaiak nem tudtak élni.

Az utolsó felvonás áthúzódó vendég előnnyel folytatódott, ami kimaradt, majd a Sportklub percei következtek. A fölény pedig a 47. percben koronázódott meg, amikor egy hosszú indítás után Tambijevs egyéni akcióból csapta be Kalninst. A gólt követően azonnal nőhetett volna a különbség, de a játékvezetők Péter gólját érvénytelenítették miután a kapu kimozdult a helyéről. Az utolsó tíz percre mindkét csapat nagyon koncentráltan játszott, de attól még ziccerek akadtak, abból a legnagyobbat Grieve hagyta ki, vagy inkább Peksa mentett bravúrral. Valamivel több, mint két perccel a vége előtt Tyler Dietrich lehozta kapusát, amely visszafelé sült el. Alekszejev zárta le a mérkőzést egy üreskapus góllal.

A Fehérvár elleni győzelem viszont csak akkor ér valamit, ha pénteken a csíkiak legyőzik a Dunaújvárost is.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Fehérvár AV19 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

Gól: Tambijevs (17., 47.), Alekszejev (60.), illetve Tóth G. (7.).

Mestermérleg

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Az egész mérkőzés folyamán jó játékot mutattunk. Különösen annak örvendek a győzelmen túl, hogy ezúttal nem voltak hullámvölgyek, egy percig sem engedtünk ki és egy szintet tartva sikerült lehozni a meccset. Örvendek annak is, hogy a fiúk nem veszítették el a hitüket abban, hogy még odaérhetünk a rájátszásra. Holnap egy újabb meccs következik, amikor újfent közelebb kerülhetünk a célhoz. Sok időnk nem lesz a pihenésre, bár ugyanolyan játék kell, mint amit ma mutattunk.”

Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: „A várakozásaimnak megfelelően kezdődött a mérkőzés, legalábbis hazai oldalról és nem fordítva. Nagyon keményen nekünk estek. A hosszú utazás miatt sem tudtunk olyan sebességfokozatban játszani ahogy kellett volna, továbbá olyan kiállításokat szedtünk össze, amelyeket nem szabadott volna. Rengeteg lövést is kaptunk. Tanulnunk kell a mai meccsből. Tudtuk, hogy a táblázaton nem tudunk sem előrébb, sem hátrább kerülni talán ez is befolyásolta a teljesítményünket. Vissza kell térjünk a helyes útra, mint korábban, mert ma a mérkőzés nagy részében nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, ami csalódás számomra.”

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása