HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Városi derbi, tét nélkül

2009.03.08. 18:13 Bobo91

Ismét egymásnak esett a két városi rivális, minden tekintetben.A nézőtér nem telt meg közel sem annyi hokikedvelő székellyel, mint a korábbi derbiken, de ez nem befolyásolta a mérkőzést különösebben.

Az első harmadban mindkét gárda előtt meg volt az esély a gólszerzésre,ezt azonban csak a HC tudta kihasználni: a 9. percben Zabludovsky, megkerülve Antal Lacika kapuját, próbálkozott a rövid saroknál és vesztünkre, szerencsésen. Az első potyagól után 3 perccel ismét bekerült a Sportclub hálójába a korong: egy távoli lövés után a kapusról kipattant korongot nem volt nehéz dolog a hálóba pöckölni (Bíró Ottó volt eredményes).1 perccel később ismét egy távoli lövés után Lőrincz Levente szerencsésen ért hozzá a koronghoz botjával,3-0.

A 2. harmadban egy kettős emberelőnyt használt ki a HC, adogató jaték után Petres közelről győzte le kapusunkat.Ugyanebben a harmadban néha-néha szemtanúi lehettek a nézők egy-egy olyan összeütközésnek, amelyek inkább NHL szinvonalúak, mint román bajnoki mérkőzésen megszokottak.Egy ilyen említésre méltó esemény történt Papp Szabolcs és Bíró Ottó között, kettejük közül utóbbi húzta a rövidebbet. Nem volt meglepetés a jaték eldurvulása, egyszerű indok a bírók általi nem megfelelő síphasználat. Ugyanis a "zebrák" szinte semmit sem úgy fújtak mint ahogy az történt, lehet itt szó test-test elleni jatékról, színészkedésről, les befújásáról. Tehát, a birók kapták a főszerepet a 2. harmadban és sajnos legtöbbször a mieink sínylették meg ezek végkimenetelét (30-6 volt a büntetőpercek aránya ebben a harmadban, összességében pedig 38-14,ami magáért beszél).A harmadban Antal Zsombor döntötte el a találkozó sorsát, közelről ütött gólt kapusunk jobb válla fölött.

A 3.harmad leginkább a fiatalok játékáról marad emlékezetes, esélyt kaptak hogy bebizonyithassák, hogy miért is Sportclub játékosok. És nemhogy megbirkóztak a feladattal, hanem egy iramos utolsó játékrészt produkáltak. Mindenki előtt bizonyossá vált, hogy bizony ezek a fiatalok megállják a helyüket kellő koncentrálással.

A mérkőzés során derült ki, hogy Bálint Attika nagy napja jött el. Óriási akaraterővel játszott és nem rejtem véka alá, hogy nagyot is produkált (pl.az utolsó harmadban 3 HC-s játékost hagyott faképnél technikájával és úgy tört kapura, korábban egy elvesztett korong után korcsolyázva 2 HC-s legény maradt alul ellene a palánk mellett, csakhogy kettőt emlitsek...).

Tartalékos csapat, bírói ellenszenv, rengeteg kihagyott helyzet (többször is kerültünk olyan helyzetbe, amikor egyedül a kapus volt ellenfelünk, mégsem sikerült a gólszerzés...),fiatalos mentalitás, elvesztett, de ugyanakkor tétnélküli meccs - dióhéjban igy foglalható össze a szebbik nem napján játszott Sportclub-HC derbi.

30 komment

süti beállítások módosítása