HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Poprádi értékelő

2014.08.26. 11:34 poraszabolcs

Egyhetes poprádi edzőtáborból hazatérve a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának edzője Christer Dreberg értékelt. Beszélt Petr Machacekről és a csapat teljesítményéről. Elmondása szerint a csapat lépésről lépésre halad annak ellenére, hogy a négy lejátszott mérkőzés mindegyikén vereséget szenvedett a csapat.

Hazaérkezett a szlovákiai edzőtáborozásról a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata és azonnal munkába is álltak a játékosok és edzők. A poprádi edzőtábor és felkészülési mérkőzések sorozata után Christer Dreberg véleményezte a látottakat. Elsőre Petr Machacek esetéről beszélt.

„A múlt hétfői edzés elején Machacek nagyon rosszul érezte magát. Becsületére váljon, hogy mindezek ellenére nagyon próbálkozott. A korházban kiderült, hogy sárgaságos, ez a csapatot és nem utolsó sorban a játékost is megviselte. Másnap mindenkit kivizsgáltak, így nem a legjobb előjelekkel indultunk neki az első Liptószentmiklós elleni összecsapásnak. Útban a jégpálya felé tudtuk meg, hogy Machaceket kivéve a többiek véreredménye negatív” – mondta Dreberg.

Tanulságos meccsek

A Machacek betegsége okozta megrázkódtatást követően négy felkészülési mérkőzés következett a HSC számára. Elsőre a szlovák 1. ligás Liptószentmiklós jött, majd a Tátra-kupán a szlovák extraligás HK Poprád, a szlovák U20-as válogatott és az osztrák második ligás HC Steelers Kapfenberg következett.

„Liptószentmiklós ellen egy nem szabványméretű pályán játszottunk. Nehezen alkalmazkodtunk és látszott, hogy nincs meccs a lábakban. Annak ellenére, hogy ellenfelünk előrébb tartott a felkészülésben két harmadon át vezettünk. A találkozót végül 5–3 arányban elveszítettük a rengeteg kiállítás (összesen 32 perc) miatt, amit kaptunk. Első meccsnek megfelelt. Kiemelném a Tranca-Molnár Zsombor-Sjölund hármas játékát” – kezdte a felkészülési időszak értékelését a tréner.

Jöhetett a Tátra-kupa, amely végén a csapat minden ellenfelétől kikapott, ennek ellenére sok tanulsággal szolgált. „A házigazda Poprád ellen kijöttek, hogy hol vannak problémáink. Két hullámvölgy odavezetett, hogy kategorikus vereséget szenvedtünk. A mérkőzés első perceiben két gólt kaptunk, míg a második harmad közepén rögtön újabb hármat és máris 5–0 volt oda, a vége pedig 8–0 lett. Ez a mérkőzés egy mélyebb elemzést érdemel. A szlovák U20-as válogatott és az osztrák Kapfenberg ellen már más volt a helyzet. A játék minden elemében jobban teljesített a csapat. Az U20-as válogatott ellen hiába nyertük meg a kapuralövési arányt 28–20-ra, gólt nem tudtunk szerezni. Kapfenberg ellen a legjobb mérkőzést láttam a fiúktól. A kapuralövéseket ismét megnyertük, ezúttal 45–25 arányban, de a mérkőzést 4–3-ra elveszítettük. Az utolsó két percben lehoztuk a kapust és feljöttünk mínusz egyre és nagyon közel voltunk az egyenlítéshez is, de nem jött össze. Szépségtapasz, hogy az utolsó két mérkőzés végén a szétlövéseket megnyertük” – értékelte a látottakat Dreberg.

Dolgozni és dolgozni

Összegezve a vezetőedző kiemelte, hogy a csapat és a játékosok egy hosszú útnak az elején vannak. Úgy egyénileg, mint csapatként fejlődni kell. Ehhez türelem és rengeteg munka kell, de a hozzáállásból kiindulva sikereket lehet elérni.

„Egy nagyon kemény és hasznos edzőtáborozáson vagyunk túl, amelyből a jövőben sokat profitálhatunk. A játékosok is felvették a ritmust és érzik azt, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak. Nagyon hosszú út áll még előttünk, de a helyes irányban haladunk ezzel a fiatal és fejleszthető csapattal. Türelmes és megfelelő munkával eredményeket fogunk elérni. Nincsenek rövidítők ezen az úton. Azért dolgozunk nap, mint nap, hogy fejlődjünk. Ez a csapatra és egyénileg a játékosokra is érvényes. Tanulnunk kell a mérkőzésekből, de azok nem szabad befolyásoljanak. Együtt lehetünk erősek” – zárta mondanivalóját Christer Dreberg.

     Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása