HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Fiatal kerettel indul a Szereda

2014.07.10. 14:25 poraszabolcs

Ismertette elképzeléseit a soron következő bajnoki idényre a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának új vezetősége. Az a keret összeállítására ránézve is látszik, hogy a 2014/2015-ös évadban fiatal csapattal indul a csíki gárda. A légiós helyek betöltetlenek, kivéve a kapus poszt. A MOL Ligában rájátszásba kerülne a csapat, míg a román bajnokságban, illetve a Románia-kupában első helyen zárnának.

 Kialakult a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának hazai játékosokból álló kerete. Erről sajtótájékoztató keretében számolt be a csíki klub újonnan összeállt vezetősége. A sajtótájékoztatót a klub elnöke Hodos László, illetve a csapat mellett újonnan felállt igazgatótanács tagjai – Becze Tibor, Buzogány Csaba, Demeter Attila, Portik Ferencz Tibor – tartották.

 Fiatal keret lesz

Felevezetésként Portik Ferencz Tibor csapatmenedzser ismertette a HSC keretét. Az ifjúsági csapatból Geréb István, Iszlay Gergő és Rokaly Norbert jött fel. Újonnan érkezett viszont Pál Zsombor a Gyergyószentmiklósi Progymtól, illetve Bíró Gergő és Bíró Mátyás. Utóbbiak Nyitráról tértek haza négy év légióskodás után. Ugyancsak sikerült megegyezni a folytatásról Bíró Ottóval, akinek szerződése idén tavasszal járt le.

Nem sikerült viszont egyességre jutni Becze Tihamérral, aki a Miskolci Jegesmedvékhez írt alá egy évre. Demeter Attila elmondása szerint ez egy nagyon fájó pont: „Mindent megtettünk, hogy maradjon itthon. Szerettünk volna megállapodni vele, de nem sikerült. Nyílt titok, hogy magyar válogatott szeretne lenni a közeljövőben és ezért választotta Miskolcot. Sajnáljuk, nagyon fog hiányozni”.

Van viszont három olyan játékos, akiket élő szerződés köt a klubhoz, de ennek ellenére edzésre nem járnak. Flinta Botondról, Góga Attiláról és Szőcs Szabolcsról van szó. Az említett három játékos a Galaci Dunareaval tárgyal és ott szeretnék folytatni pályafutásukat. „A három játékossal kapcsolatosan egyelőre tisztázatlan a helyzet. Mivel szerződés köti a klubhoz, ingyen nem mehetnek el. A kivásárlási áruk összértéke közel 100 ezer euró. Mindaddig, amíg nem lesz letisztázva a sorsuk felfüggesztettük játékjogukat három hónapra” – fejtette ki Demeter. Góga, illetve Flinta játékjogát az elkövetkezendő két évre, míg Szőcsét élete végéig függeszthetik fel. Ennyi időre szólnak jelenlegi szerződéseik.

A kerettel kapcsolatos további információ, hogy Moldován Ervint gerincsérvvel meg kellett műtsék. Előreláthatóan november elején kezdheti el az edzéseket. Kósa Endre kérdése még tisztázatlan. Két út áll előtte: vagy folytatja pályafutását, vagy edző lesz. Péter Levente pedig befejezte aktív játékos karrierjét.

A csapat trénere, mint ismeretes Christer Dreberg lesz, míg segítője Gál Sándor. A tavalyi másodedzők közül Hozó Levente visszament az ifi csapatához, míg ifj. Antal Előd Csíkkarcfalván lett technikai igazgató.

 Lesznek légiósok

A vezetőség tagjai egyértelműen kijelentették, hogy kitöltik, mind a hat idegenlégiós helyet. Egy hely már is el is kelt Stanislav Kozuch személyében. A további öt helyre Christer Dreberg válogatja ki a játékosokat.

„Szeretnénk minél jobb játékosokat hozni. Viszont azt is kell tudni, hogy Románia nem túl jó kártya. A hazai piacot is feltérképeztük. Több játékossal is tárgyaltunk, de akik nekünk, illetve a MOL Liga szintre megfeleltek volna, mind szerződés köti aktuális klubjához. Ami még szomorúbb, hogy nincs kiből válogatni itthon. Az utánpótlás nevelés padlón van. Az edzőnek megvannak az elképzelései, hogy milyen posztokra akar játékost hozni. Azt látjuk mi is, hogy hátvédekben nagy a hiány” – vázolta fel a helyzetet Becze Tibor.

 Egymásra szervezett bajnokságok

Szerda este kapta kézhez a csíki klub a román bajnokság kiírását, amely minden előzetes egyeztetés nélkül lett kiközölve. Ez alapján elmondható, hogy a román bajnoki mérkőzések ugyanazon időpontban lesznek, mint a MOL Liga mérkőzések. A sajtótájékoztatón jelenlevők egyöntetű véleménye az volt, hogy ez a szövetség bosszúja azért, mert Galacot nem vették fel a MOL Ligába.

„Egyelőre nem látjuk, hogy ezt a problémát, hogyan küszöböljük ki. Ez nekünk sem jó így és Brassónak sem. Nem tudjuk a versenykiírást sem és ezért azt sem tudjuk, hogy az ifjúsági csapatból fel szabad-e játszatni játékosokat. Augusztusban lesz Szövetségi Büró ülés, amelyen össze kell fogjunk Brassóval és ezt a tervezetet meg kell akadályozzuk” – mondta Portik Ferencz Tibor.

 Jégedzések augusztus 1-től

Christer Dreberg vezetésével augusztus 1-én kezdődnek meg a jeges edzések, amelyeket a szokásokhoz hűen Csíkkarcfalván kezd meg a csapat. Csíkszeredában előreláthatóan augusztus végén, szeptember elején lesz jég a Vákár Lajos Műjégpályán. A csapat a Tátra-kupán, illetve a Csíki Sör-kupán való részvétel mellett kapott egy meghívót egy csíkkarfalvi tornára is. Itt kérdéses a csapat részvétele. Ezt az edző dönti majd el.

 Nem lesz újítás a pályán

Míg a tavaly nyáron nagyszabású munkálatok zajlottak a Vákár Lajos Műjégpályán, addig az idén ezek elmaradnak. A nemzetközi szövetség által előírt kötelező újításokat viszont végrehajtják. „Nem lesz semmilyen felújítás az idén, sajnos. Közel két éve Bukarestből semmilyen felújítást nem engedélyeznek. A tavalyi karbantartásokat is nagy nehezen tudtuk kiharcolni. A minisztériumban az úgynevezett befektetési irodát is megszüntették. Több kérést is leadtunk már: kazán cserére, nap elemek elhelyezésére kértünk engedélyt stb. Semmit nem engedtek meg” – zárta rövidre ezt a kérdést Hodos László a Sportklub elnöke.

„A jégpálya karbantartás nélkül is nyugodtan elbírja a telt házas mérkőzéseket” – ezt már Portik Ferencz Tibor jegyezte meg humorosan.

 A célok nem változnak

A HSC Csíkszereda által kitűzött célok nem változtak a tavalyihoz képest. A cél továbbra is a MOL Liga rájátszásába való kerülés, vagyis az első négybe szeretnének kerülni. A román bajnokságot, illetve a Románia-kupát viszont megnyernék. Utóbbiból kettő is lesz, hiszen a tavalyi idényben elmaradottat idén ősszel pótolná a szövetség.

 Van remény új támogatókra

A csapat építéssel egy időben, folytak tárgyalások új támogatókkal is. Becze Tibor elmondása szerint nem egy könnyű dolog új szponzorokat behozni, de a jelenlegi tárgyalások alapján van remény erre.

A jelenlevők kifejtették, hogy várják azt is, hogy mi lesz a Digi Sportos szerződéssel. Mind a MOL Ligára, mind a román bajnokságra az elmúlt három évben a Digi Sporttal volt szerződés. Az alapszakaszbeli mérkőzéseket a klubok értékesíthetik, amelyeket eddig átruháztak a szakszövetségekre. Idén viszont nem lehet tudni, hogy mit akar a szövetség. Ha a klub számára nem fog megfelelni a szövetség ajánlata, akkor saját maga fogja értékesíteni azokat úgy a román bajnokságra, mint a MOL Ligára.

A csapat kölcségvetésére rátérve a vezetőség tagjainak elmondása szerint hasonló lesz, mint tavaly. Több céggel most folynak a tárgyalások, de nem tudnak arról, hogy tavalyi támogatók visszalépnének.

 Türelmet kérnek

A szurkolókra is gondoltak a vezetőség tagjai. Egyrészt szeretnének változtatni az elmúlt években kialakult vezetőség, illetve szurkolók közötti viszonyon. Ezért is biztatják a szurkolókat arra, hogy vállalják fel a szurkolói egyesület működtetését. Ez régebb sokban segített a felek közti kommunikációban, illetve rengeteg szép sikeres történet született meg ebből.

Továbbá kérték a szurkolókat, hogy legyenek türelemmel. „Egy új út előtt állunk. Nagyon fiatal lesz a keretünk. Nem kell csodát várni. Szeretnénk, ha megváltozna a csapaton belül és kívül is a hangulat. Ez egy hosszú folyamat lesz, és ehhez türelmet kérünk. Sok problémába ütköztünk és fogunk ütközni. Látni kell, hogy a MOL Liga évről évre erősödik egy olyan kisvárosnak, mint Csíkszereda nehéz felvenni a harcot. Ez nem azt jelenti most, hogy feladnánk. Sőt” – zárta a beszélgetést Becze Tibor.

 A HSC Csíkszereda kerete

Kapusok: Onodi Ottó, Adorján Attila, Ruczuj Gellért, Stanislav Kozuch.

Hátvédek: Gecse Hugó, Salló Alpár, Bors Huba, Nagy István, Papp Szabolcs, Pál Zsombor.

Csatárok: Farkas Tamás, Geréb István, Bíró Tamás, Rokaly Norbert, Mihály Ede, Moldován Ervin, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Tranca Daniel, Hildebrand Szabolcs, Iszlay Gergő, Bíró Ottó, Bíró Gergő, Bíró Mátyás.

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása