HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Drámai meccsen vereség

2014.04.08. 08:31 poraszabolcs

A végsőkig küzdött a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a román bajnoki döntő ötödik mérkőzésén a Brassói Corona otthonában, ám hiába állt fel vert helyzetből újabb vereség lett a vége. Szerda este a csíki csapat az életben maradásért küzd. Egy vereség a bajnoki cím elvesztését, míg egy győzelem újabb reményt jelenthet.

 A román bajnoki döntő ötödik mérkőzését rendezték hétfő este Brassóban, ahol a Corona és a HSC Csíkszereda összesítésben 2–2-ről várta a folytatást. A hazai oldalon nem tudott jégre állni Hiteamaki, illetve Saluga. A csíki oldalon Jere Ölander, Molnár Zsombor és Jozef Hruby után Tranca Daniel sem tudta vállalni a játékot.

 Ezen nem túl kedvező előjelekkel kezdődött az összecsapás. Kisebb tapogatózás után a felek hamar egymásnak estek. Rögtön az elején Becze használhatta volna ki Wehrs hatalmas hibáját, de nem jött össze. Ami kimaradt az egyik oldalon összejött a másikon. A 6. percben jött egy eladott korong a kapu előtt, amit Imecs csípett el és tálalt a kapu torkában egyedül álló Fodorhoz, aki nem kegyelmezett. A gól után két percre a HSC emberhátrányba is került, de ezt sikerült kivédekezni. Sőt egyenlő létszám mellett Piszarenko óriási hibáját követően Novak egyenlíthetett volna, de Polccal szemben ziccert vétett. Támadásban maradt a csíki csapat, amihez hozzásegítette egy emberelőny is, de a korong nem akart átcsorogni Polcon. A kimaradt helyzetek után egy villámgyors ellentámadás után Molnár Zsolt passzából Virág lőtte ki a rövidsarkot a 18. percben kialakítva az első felvonás eredményét, amelyben a HSC nem volt túl meggyőző.

 A második játékrészt így kétgólos hátrányból kezdte a vendégcsapat, de nem ijedt meg a feladattól. A percek múlásával egyre támadóbban lépett fel és ez meg is hozta az eredményét. A 30. percben egy remek Novak-Curilla támadás végén utóbbi mattolta Polcot. A lendület viszont nem tartott sokáig. A játékvezetők előbb Novákot, majd Szőcsöt is a büntetőpadra küldték. Nehéz percek jöttek, de végül Gliga is a kiállítás sorsára került. Majd újabb 14 másodperc játék után mehetett pihenni Papp és Molnár Zsolt is. A csíki kapu előtt bedobott korongot viszont a hazaiak vették ki, Virág pedig nagy gólt akasztott Kozuch ketrecébe. Bors a helyzetnél megsérült, de végül tudta folytatni a játékot. A hátralevő öt percben már nem a harmad első felében látott HSC játszott a pályán, így az utolsó felvonásra kétgólos hátránnyal indultak.

 A harmadik játékrész első öt percében beszorított ellenfelét a HSC, de hiába minden próbálkozás a szépítő találat csak nem akart jönni. Ahogy gyengült a szorítás jött is a brassói helyzet és Péter hagyott ki egy ajtó-ablak ziccert. A további percekben óriási rohanásba kezdtek a csapatok, amelyből jól jött ki Chris Dreberg együttese. Az 54. percben Curilla és Becze járatta jól a korongot Polc ketrece előtt, majd utóbbi bombázott védhetetlenül. Jöhettek az utolsó rohamok. Még két perc volt hátra mikor Chris Dreberg kikérte idejét. Öt másodperccel a vége előtt pedig jött is a csoda. Becze kékvonalas lövése átcsúszott Polc alatt. Egyenlő. Hosszabbítás.

 Érthető módon a ráadás tapogatózással kezdődött, de nem tartott sokáig. Az első valamire való brassói helyzetből gól született. Dornic éles szögből vette be Kozuch kapuját.

 Folytatás szerdán este Csíkszeredában, ahol a HSC az életéért fog küzdeni. Egy vereség a bajnoki álmok elúszását jelentené, míg egy győzelem további reményt ad.

 Eredmény

Brassói Corona – HSC Csíkszereda 4–3 (2–0, 1–1, 0–2, 1–0) – hosszabbítás után /Fodor (6.), Virág (18., 35.), Dornic (64.), illetve Curilla (30.), Becze (54., 60.)/.

A négy nyert mérkőzésig tartó finálé állása: 3–2 (3–1, 1–2, 2–5, 3–2, 4–3).

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása