HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

A magabiztos dobogós megbotlott a csíki hidegben

2015.12.29. 21:45 Bobo91

Utolsó Mol-Liga összecsapására készült a Csíkszeredai Sportklub kedden este, már ami a 2015-ös évet jelenti. Az egy nappal korábban Brassóban brillírozó MAC Budapest ellen senki nem számított semmi jóra.

Erre csakhamar rájátszottak a felek, ugyanis az újból teltház közeli csarnokban négy perc sem kellett ahhoz, hogy már kétszer változtassanak az eredményjelzőn, mindkét alkalommal a vendégek javára. Előbb Klempa korcsolyázott a kapu irányába, jobbra húzott, majd a hosszút célozta meg, Peksa pedig kiejtette a játékszert, amely így becsorgott a hálóba. Nem sokkal később Pozsgai tüzelt a kék vonalról, a lecsorgóra Nagy Krisztián csapott le a leghamarabb és könnyedén passzolt a hálóba. Mindenki csíki érezte a kiadós vereség közeledtét, ezzel ellentétben viszont a hazaiak inkább igyekeztek felvenni a meccs ritmusát, ami percek múltán, de végre sikerült. Viszont az "ellenszél" csak még inkább felerősödött: előbb Konyajev ütközött hatalmasat a cserepad előtt (a hórihorgas orosz fel is adta a további küzdelmeket), majd Bednár korcsolyázott le a combját fájlalva. Az egy nappal korábban megsérült Berlev Sportklubos sapkában figyelte társait az öltöző bejáratánál, a hazai védők ifjú reménysége, Bors pedig szintén hiányzott a bírói lapról. A hiányzók pótlása nem kis fejfájást eredményezett az orosz mesternek, viszont a nagyszerű sorok kevergetése a harmad közepén góllá érett. Az addig keveset támadó csíkiak első sora szorította be a korongot a vendégek harmadába, Dyadyushko és Alexeyev adogatása végül Ozols botjára küldte a korongot, aki közvetlen közelről szépített. A visszahozott reményekkel szárnyalni kezdett a csíki gárda, egyre inkább felnőttek ellenfelük szintjére, a minimális előny azonban kitartott a harmad végéig.

Kettős fórban kezdte a második játékrészt a hazai csapat, az emberelőnyös sorban viszont senki nem vállalta el a lövést, nem úgy Ozols! A fiatal lett amint korongot kapott, kapura tüzelt, Bálizs pedig tehetetlen volt a löket ellen. Ezután sem hagytak alább a csíkiak, Alexeyev is próbára tette a magyar hálóőrt, lapos lövését azonban nagyszerűen tornászta ki a kapus. A tartalékos megelevenedett Sportklub kettős emberhátrányt is okosan védekezett ki, ehhez kellett Peksa is, aki háromszor is bravúrral mentette meg csapatát az újabb góltól. A kontrákra épülő hazai támadások is rejtettek veszélyt magukban, de a nyílt sisakos küzdelem az utolsó húsz percre maradt.

A záró harmadot aktívabban kezdte a hazai közönség előtt játszó egyesület, Tambijevs és Alexeyev gyönyörű összjátékának végén a lett a bal kapuvasra zúdította a korongot, amely sajnos kifele repült tovább. Nem sokkal később nagyszerűen látta meg Tokaji a harmadba bekorcsolyázó csapattárását, McDonald pedig a védő fogásától nem zavartatva Peksa bal válla fülé emelt. Az addig partiban levő hazaiak ugyanolyan mentalitással igyekeztek visszajönni, mint a kétgólos hátrányból, a letámadott MAC pedig hátrányba került. A bulit megelőzően az első sor rövid társalgást folyatott le (a beszélgetés lényege sosem fog kiderülni...), de a taktika bejött: a mindig csapatjátékos Tambijevs az összjáték helyett ezúttal egyből Bálizs irányába vette az utat, lőtt, majd a kipattanó is az övé lett, ezzel pedig újból döntetlen volt az állás. A vendégek nehézkesen viselték a további perceket, előbb Olson mehetett az öltözőbe, majd a korongot birtokló Peksát támadta meg Quinn, akit Orbán hűtött le a palánk mellett. Volt méh néhány helyzete az hazai gárdának, de a fáradtság miatt a hajrá a vendégeknek kedvezett. Gól így sem esett, a hosszabbítás pedig egyértelmű fővárosi fölényt hozott, az utolsó momentumokban Nagy Krisztián lőtt kapura a korábbi lövésre kifeküdt Peksa fölött.

Nem kis érdem a pontrablás a bajnokaspiráns fővárosiak ellen, főleg egy fiatalokból felálló kerettől! 2016-ban már következik a véghajrá, a sérültek felépülésének reményében addig is Boldog Új Évet Kívánok minden jégkorongkedvelőnek és játékosnak egyaránt!

Csíkszeredai Sportklub - MAC Budapest 3-4 hu.

Gólszerzők: Ozols 2, Tambijevs, illetve Nagy 2, Klempa és McDonald   

Mestermérleg

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Megint rosszul álltunk bele a meccsbe. Ennek ellenére boldog vagyok, hogy sikerült erőt merítenünk és összejött a pontszerzés. Ezzel bizonyítottuk, hogy egy nagyon jó csapat vagyunk. Köztudott, hogy hiányos volt a keretünk a mai meccsre. Épp ezért itt szeretném megjegyezni, hogy minden játékos aki ma jégre lépett, mindegyikük egy hős.”

Majoross Gergely, MAC Budapest: „Ma nem működött annyira akadálytalanul, gördülékenyen a gépezett, mint ahogyan megszoktuk. Örülök, hogy ennek ellenére nagyon sokat dolgoztunk és igyekeztünk pótolni ezeknek az automatizmusoknak a hiányát. Ezek nyílván előfordulnak. Összességében örvendek a sorozatban elért 15. győzelmünknek, illetve hogy Csíkszeredában újra ilyen sokan járnak mérkőzésekre és átélhetünk olyan élményeket, mint például a székely himnusz.

komment

süti beállítások módosítása