HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Kötelező megvédeni a bajnoki címet

2014.02.27. 13:26 Bobo91

Nem múlt el következmények nélkül az, hogy a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata nem került be a MOL Liga rájátszásába. A héten több fronton zajló egyeztetések zajlottak. Egyrészt szakvezetés és játékosok, másrészt a vezetőség, illetve a támogatók között. A kiesés után a cél viszont egyértelmű: megvédeni a román bajnoki címet. A bajnokságban viszont már nem fog jégre lépni Martin Kulha, akivel szerződést bontottak.

Többnapos egyeztetések zajlottak a Csíkszeredai Sportklub berkein belül a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának ügyében. Ez érthető is volt, hiszen a gárda a MOL Liga fennállása óta először nem jutott be a rájátszásba. A megbeszélések többoldalúak voltak. Egyrészt a szakvezetés és a játékosok, másrészt a klub vezetősége, illetve a támogatók beszélték meg a teendőket.

Kötelező a címvédés

A szakvezetés és a játékosok is csalódásként élték meg az elmúlt napokat, amelyben kiderült, hogy a HSC nem jutott be a rájátszásba. „Nagy csalódás volt az idei MOL Liga. Bizonyos, sorsdöntő mérkőzéseket, ha hoztunk volna, akkor ott lennénk a rájátszásba. Ilyen a Miskolc, az Érsekújvár vagy épp a Brassó elleni hazai meccsek. Érdekes módon ezeket a mérkőzéseket hazai pályán veszítettük el. Úgy nem voltunk idegenbeli túrán, hogy ne hoztunk volna pontokat, leszámítva az utolsót. Idegenben hoztuk a kötelezőt” – nyilatkozta Gál Sándor a HSC trénere.

A MOL Ligából való kiesés okozta csalódáson a csapat még nem tette túl magát – mondta a tréner –, de reményét fejezte ki, hogy ezen hamarosan túl lesznek, hiszen egy újabb fontos feladat előtt áll a gárda.

„A héten több rendben is komoly beszélgetések folytak. Mindenkivel leültünk, átbeszélgettük a dolgokat. Mindenki azt akarja, hogy megnyerjük a román bajnokságot. Ehhez viszont tenni is kell. Más választás, illetve út nincs, csak a címvédés. A bajnoki címet mind áron meg kell szerezzük” – zárta mondandóját a HSC edzője.

Kulha távozik

A támogatók, illetve a klub vezetősége között beszélgetés egyik legfontosabb eredménye az volt, hogy a szlovák Martin Kulha és a HSC Csíkszereda útjai elválnak. A csapatban így öt légiós marad. A másik döntés pedig az volt, hogy a hátvéd Flinta Botondot meghatározatlan időre leküldik a 18 évesekhez.

„A támogatók, illetve a klub vezetősége közötti beszélgetések után egyelőre ez a két döntés született, az edzőkkel történt egyeztetések után. Más egyéb jellegű szankciók nem történtek. Nem szeretnénk semmilyen úton-módon befolyásolni a játékosok hangulatát a román bajnoki rájátszás előtt. Viszont azt mindenki tudja, hogy amennyiben nem nyerjük meg a román bajnokságot, akkor annak következményei lesznek” – jegyezte meg Hodos László a Csíkszeredai Sportklub elnöke.

    Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása