HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Vereséggel búcsúztunk az évtől

2013.12.31. 18:25 poraszabolcs

Nem tudta kijavítani az Újpest elleni botlását a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a HC Érsekújvár ellen. A felvidéki csapat a második játékrészben eldöntötte a találkozó sorsát.

 Ki szerette volna javítani az Újpest elleni botlását a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Liga hétfői játéknapján. Ez viszont nem jött össze, hiszen Gál Sándor tanítványai elemi hibákat vétettek, amelyeket a vendég érsekújvári játékosok maximálisan kihasználtak.

 Jó iramban és remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. A felek könnyedén jutottak el egymás kapujához, igaz, gólhelyzetek nem alakultak ki. A 4. percben végül a vendégek egy semmitmondó helyzetből megszerezték a vezetést Frolik révén. A bekapott gól után nagyobb fokozatra kapcsolt a hazai csapat és sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de Chovan pazarul védett. A HSC lendületet egy kényszerű szünet állította meg, amikor az egyik plexi kimozdult a helyéről. Ezt követően nem tudott ugyanolyan ritmust diktálni a hazai csapat. Ennek következtében pedig újfent mindkét kapu előtt kialakultak helyzetek. A hazai oldalon Góga kapuvasa, míg a túloldalon Hurtaj szólója jelentett veszélyt.

 A második játékrész inkább harcosra, mint iramosra sikerült. Ez pedig kedvezett a HSC-nek hiszen a 26. percben Góga szemfüles passzával Novak tudott élni. A folytatás viszont nem a hazai szurkolók szája íze szerint alakult. A felvidéki gárda jobban összpontosított és a kapu előtt minden apró hazai hibát kihasznált és három góllal meglépett.

 Az utolsó harmad elején újfent a hazaiak voltak valamelyest fölényben. Szőcs révén pedig össze is jött a szépítés. A gól okozta lendület nem tartott sokáig és ezt Weismann használta ki. Innentől kezdve a vendégek taktikusan tartották az előnyt és nem engedték ki a győzelmet a kezükből.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – HC Érsekújvár 2–5 (0–1, 1–3, 1–1)

Gólszerzők: Novak (26.), Szőcs (42.), illetve Frolik (4.), Hurtaj (31., 34.), Uram (35.), Weismann (51.)

 Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Vasárnap nem játszott semmit a csapat, ma viszont a keret egy nagy része jól játszott, ezért bosszant, hogy kikaptunk. Sajnos egyesek megeszik a meccseinket. Egyetértek, hogy mi edzők vagyunk a hibásak, hiszen felrakunk olyan embereket a jégre, akiknek nem volna mit ott keresniük. Ezért vállalom, vállaljuk a felelőséget. A fiúk egymás között kell rendbe tegyék a dolgaikat, mert az nem jó, hogy egyesek ülnek a szekéren, vagy épp visszahúzzák és nem tolják azt. Hiába kínlódunk, uraljuk a meccset, lőjük a kaput, ha csak úgy kapjuk a gólokat. Semmivel sem volt jobb az Érsekújvár és mégis kikaptunk, nem úgy, mint az Újpest ellen, amikor semmit nem játszottunk. Hogy mi a megoldás erre a problémára? Egy két játékost ki kell rúgni és aztán a vezetőség döntse el, hogy mi maradhatunk-e. Ha ez nem történik meg akkor itt változás nem lesz. Meglehet figyelni évek óta, hogy december végén, január elején mindig gondok vannak ebben a csapatban. Most nem erre akarom fogni.”

 Ladislav Lubina, HC Érsekújvár: „Elégedett vagyok a megszerzett három ponttal. Hatvan percen keresztül jól és keményen játszottunk. Minden játékosom betartotta az előzetesen megbeszélt taktikai elemeket és fegyelmezetten játszottak. Megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.”

            Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása