HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Nem sikerült visszavágni

2013.09.24. 07:50 poraszabolcs

Kétgólos vereséget szenvedett hétfő este a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata Brassóban. Gál Sándor tanítványai jóval többet támadtak, mint ellenfelük, ám a kapu előtt a hazaiak élesebbek voltak.

 Erdélyi rangadót rendeztek hétfő este a MOL Ligában: Brassóban a hazai együttes a HSC Csíkszereda gárdáját fogadta. Előzetesen mindkét csapat legyűrte a sorozat egyik esélyesének tartott HC Érsekújvárt. A csíkiak remek csapatjátékuknak, míg a brassóiak első soruknak köszönhetően. Az előzmények tükrében pedig kiélezett találkozóra volt kilátás.

 A mérkőzés pedig jól is kezdődött a HSC Csíkszereda számára, amely a találkozó első felében több kecsegtető helyzetet is kialakított. Közelről és távolról is igyekeztek a csíki hokisok bevenni Polc ketrecét, de a szlovák hálóőr a helyén volt. A hazaiak legtöbb esetben ellentámadások során voltak veszélyesek. Ezen helyzetek során Bonar és Saluga jelentett veszélyt a csíki csapatra. A 17. percben végül megtört a jég, hazai szempontból. Hruby kiállítása épp hogy lejárt egy szép korongjáratás után Petres volt eredményes. A gól után a csíki csapat is megkapta az emberelőnyét, amellyel nem tudott élni, sőt Becze 2+10 perces kiállítása után újfent hátrányba kerültek. Ezzel véget is ért az leső játékrész.

A második harmadot az eredmény ellenére a házigazdák kezdték jobban. Előbb Hietamaki, majd Zsók és végül Wehrs hagyott ki remek lehetőségeket. Sőt utóbbi lökete a kapuvason csattant. A játék képe azonban egy csapásra megváltozott. Emberhátrányban Novak volt eredményes a 26. percben. Innentől kezdve megint a csíki gárda volt fölényben. Sorra alakították ki a helyzeteket, de Polc újfent a helyén volt. Aztán ahogy jött a csíki gól, úgy jött a brassói is a 36. percben. Egy villámgyors ellentámadás során Bonar és János lépett meg, utóbbi pedig újfent visszavette a vezetést a házigazdáknak.

 Az utolsó játékrész a várakozásokkal ellentétben gyenge iramot hozott. A hazaiak a játék tördelésére törekedtek, illetve továbbra is az ellentámadásokra helyezték a hangsúlyt. A vendégek pedig görcsös támadásokat vezettek az egyenlítés érdekében. Ennek az lett az eredménye, hogy a HSC kékvonalas lövésekkel bombázta Polcot, vagy épp a támadó harmadba belépve elhaltak a támadásaik. A játékrész laposságát jelzi, hogy a legnagyobb helyzet még a harmad elején alakult ki, amikor Petres vasat talált. Az utolsó percben Gál Sándor a HSC vezetőedzője megpróbálta a lehetetlent és lehozta Kozuchot, ami visszafelé sült el és Gliga az üres kapuba talált, kialakítva a találkozó végeredményét.

 Eredmény

Brassói Corona – HSC Csíkszereda 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Gól: Petres (17.), János (36.), Gliga (60.), illetve Novak (26).

Mestermérleg

Greg Lindqvist,vezetőedző, Brassó: „Bár fáradtak voltunk, mert 24 órán belül kétszer játszottunk, mégis három pontot nyertünk, amiért boldog vagyok. Teljesítettük a célunkat, és hat pontot szereztünk a két meccsen. A Csíkszereda jól játszott, sokszor nehéz helyzetbe hozott minket, de sikerült minimalizálnunk a személyes hibákat és gólokat lőttünk. Az idei MOL Liga nagyon kiegyensúlyozott, minden csapat képes nyerni a többi ellen.”

Gál Sándor, vezetőedző, HSC: „Nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt. Úgy nézett ki, mintha tegnap este mi játszottunk volna az Érsekújvár ellen, olyan fáradtak voltunk. Az első harmadban Papp megsérült, Becze pedig 2+10 perces kiállítást kapott, és ezután megtört a játékunk. Sok fiatal játékosunk van kevés tapasztalattal, és a közeljövőben nem is tervezzük új játékosok érkezését, maximum más fiatal játékosok kapnak lehetőséget, akikben látjuk, hogy küzdeni akarnak.”

                                                 Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása