HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Csíkszeredában az első bajnoki cím

2013.03.06. 12:29 poraszabolcs

A Hargita Népe napilap március 6-i számában megjelent írást közöljük.

A HSC Csíkszereda U14-es csapata szállította az első román bajnoki aranyat jégkorongban.

u14 hokiA 2012/2013-as hazai jégkorong idény első bajnoki címét a HSC Csíkszereda U14-es csapata szerezte meg, miután Antal Károly csapata az elmúlt hétvégén a Szuperliga utolsó tornáján sem talált legyőzőre. Noha még egy találkozója van a gárdának, az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó HSC Csíkszereda már behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben. A korosztály bajnoki érmei Hargita megyében maradnak.

Elsőként a HSC Csíkszereda U14-es csapata szerzett bajnoki aranyérmet a hazai jégkorong bajnokság 2012/2013-as kiírásában. Antal Károly csapata a csoportkört is százszázalékos teljesítménnyel zárta, a gárda a Szuperligában sem talált legyőzőre. A HSC a tervezett 21 mérkőzésből 18-at játszott le, kettőt játék nélkül nyert meg, a Galaci Gladiators elleni meccse van még hátra. A lejátszott találkozókon Antal Károly tanítványai minden alkalommal legalább tíz gólt szereztek, szombaton Csíkszeredában pedig az idény legnagyobb arányú – 40–0-s – győzelmét jegyezték a Gladiators ellen.
A korosztály bajnoki ezüstérme is a megyeszékhelyre kerül, ezt a Györgypál Tamás által edzett ISK Csíkszereda mondhatja magáénak, a harmadik helyen pedig a Gyergyószentmiklósi ISK-Kereszthegy szerezte meg. A negyedik helyen a Kézdivásárhelyi Bikák, az ötödiken a Steaua, a hatodikon a Gladiators végzett.

Az U12-es bajnokság Szuperligájának utolsó tornáját a jövő hétvégén – március 15-17. között – a fővárosban rendezik, az erőviszonyokat tekintve a Gyergyószentmiklósi ISK-Bucsin és az ISK Csíkszereda I csapata közül kerül ki a bajnok. A Galaci Dunarea, az ISK Csíkszereda II és a Gyergyószentmiklósi ISK-Katorzsa harcol a harmadik helyért, az eddigi eredmények alapján viszont a Duna-partiak esélyesek a bronzéremre. A korosztály 7-12-es csoportjának pontvadászatában még két tornát rendeznek, ahol a Kézdivásárhelyi KSE és a Csíkszentdomokosi HC Márton Áron küzd az elsőségért.

Két ifjúsági korosztályban rendeznek döntőt. Az U16-os Szuperliga utolsó fordulójának ezen a hétvégén ad otthont a Vákár Lajos Műjégpálya, az eddig veretlen ISK Csíkszereda mellett a Brassói Corona és a Gyergyószentmiklósi ISk-Délhegy küzd a két döntős helyért. A szombati, 15 órakor kezdődő ISK-Délhegy – Corona találkozót követően viszont kiderül, melyik gárda játszhat a fináléban, az ISK Csíkszereda ugyanis eddig megerőltetés nélkül győzte le üldözőit.

Noha még két találkozó hátra van az U18-as bajnokság alapszakaszából, már megvannak a helyosztók párosításai. Az ISK Csíkszereda eddig nem vesztett találkozót, a Gyergyószentmiklósi ISK-Progym Junior Vipers pedig hétfőn bebiztosította helyét a döntőbe. A bajnoki bronzéremért a Steaua és a Galaci Dunarea vív majd csatát, a helyosztók egyik fél második sikeréig tartanak majd.

2 komment

süti beállítások módosítása