HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Szubjektív tükör - félúton

2012.12.04. 08:58 poraszabolcs

Folytatom kedvenceink szezonbeli teljesítményének felelevenítését a 14. fordulóval, ami MOL Ligás szereplésünk legsúlyosabb vereségét hozta, 14-1-re kaptunk ki Miskolcon. A meccs kapcsán már elmélkedtem egy sort a lehetséges okokról, így rögtön jöhet is a következő pofon, amit a Fraditól kaptunk, egy csaknem megnyert meccset buktunk a hosszabbításban. Másnap a DAB is megfejelt egy hatossal, a szezonban bekapott góljaink 1/3-át sikerült ezen a három meccsen beszednünk. Ettől csak jobb jöhet – gondolhattuk – és jogosan: emlékezetes meccsen simán visszavágtunk a Maciknak, majd egy kétperces meccsen végre elkaptuk az Érsekújvárt. Lendületünket a lilák ugyan megfogták egy kicsit, de Papp Szabi hosszabbításban lőtt gólja két pontot hozott a konyhára, majd a Fradinak adtunk vissza mindent kamatostul, hogy másnap a ligaújonc ismét megverjen, ráadásul nullára. Nem akarom idei teljesítményünket grafikonon ábrázolni, mert tengeribetegséget kapnánk a látványtól. Tény, hogy hozzászoktunk a hullámzó teljesítményhez, az ötmeccses hazai sorozattól azonban maximális pontszámot vártunk. A végül megszerzett 12 sem rossz, hisz közvetlen riválisainkat legyőztük, a Karcfalván hagyott két pont azonban sokat érhet a végelszámolásnál.

Summa summarum: nemhogy dobogóra, hanem egyenest a második helyig jutottunk ez alatt az időszak alatt, az ebben a periódusban megszerzett 24 pont hajszálpontosan ugyanannyi, amennyit az évad első negyedében szereztük. A DAB eközben brutális, több mint húszpontos előnnyel vezeti a tabellát, a három továbbjutó helyért azért hatalmas versenyt futunk a Macik, az Érsekújvár és a Brassó ellen. Közvetlen riválisaink közül a Miskolc az, aki kiegyensúlyozottan gyűjtögette a pontokat, dobogós helyezése így teljesen megérdemelt. A villámrajtot produkáló érsekújvári gárda harmatgyenge periódust tudhat maga mögött, az elmúlt 11 meccsen szerzett 10 ponttal a negyedik helyre szorultak Spisak mester tanítványai, és tegnap este a poraiból föltámadó Brassó is utolérte őket a vesztett pontok tekintetében úgy, hogy a Cenk alatti gárda nem is játszott.

A tabellán jelenleg elfoglalt helyünk értékét véleményem szerint növeli az a tény, hogy gyakorlatilag minden nap tét meccset játszunk, óriási terhet cipelnek a srácok fizikailag és szellemileg egyaránt. Mondhatnók, hogy ez a dolguk, de ez csak az érem egyik oldala, hisz most már hosszú fordulók óta nemhogy négysoroznánk, legtöbbször a három sorunk sincs meg, emiatt sokan kényszerülnek szerepcserére, vagy kényszerülnek nem teljesen gyógyultan vállalni a játékot. Ékes példa ez utóbbi esetre Novak, aki hetek óta fél lábon korcsolyázik, egy-egy nap pihenés nem elég a teljes gyógyuláshoz, ő viszont igazi sportemberként és küzdőként játszik, mert akar játszani. A durva sorozatok alatt kellenek a húzóemberek, és anélkül, hogy a többiek érdemeit csökkenteném, itt szeretném kiemelni Mihály Edét, aki – túlzás nélkül állíthatom – élete formájában játszik, ontja a gólokat, amelyek eredményeképp ezüstig kapaszkodtunk a MOL Ligában, megnyertük a román bajnokság alapszakaszát és jó eséllyel pályázunk a Kupa négyes döntőjébe jutásra.

Hogy mi lesz ma este Brassóban? Garantáltan nehéz lesz, hisz már-már a sárga-fekete szurkolók is lemondtak a MOL Ligáról, amire a Lindquist-legénység egy négyes győzelmi sorozattal válaszolt, a mi dolgunk lesz ma este megszakítani ezt. Papp Szabi és Kósa Endre kihagyták a tegnapi meccset, mai játékuk is bizonytalan, így a védelmünk enyhén szólva is foghíjas. Visszatérhet ellenben Tranca Dani, így a csatársorokban lesz lehetőség variálni. Az újonnan érkezett cseh srác tegnap Molnár Zsombival és Bíró Tamással alkotott triót, de egyelőre nem alkotott maradandót, bízunk az eredményesebb folytatásban. Hajrá, Szereda!

83 komment

süti beállítások módosítása