HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Legyúrtuk Poprádot

2012.08.31. 21:37 SportClub

Ma 18.30 órai kezdettel lejátszotta első mérkőzését a HSC Csíkszereda a 2012/2013-as szezonra való felkészülést szolgáló - hagyományosan megrendezett - Csíki Sör Kupán. Az ellenfél pedig nem más volt, mint a szlovák Extraliga tavalyelőtti ezüstérmese (tavaly a negyeddöntőig jutottak).

Nyugodt tempóban kezdődik a mérkőzés, sokan arra számíthattak, hogy a szlovák csapat rögtön megrohamozza Kozuch kapuját, de nem így történt, persze ehhez kellett az is, hogy a védelem jól zárjon és játékosaink ne hibázzanak sokat. A 10. percben Novák szépen tálal Hurtaj elé, aki a szokásos módon a kapus mamutjai között lövi el a pakkot, ezzel kisebb meglepetésre vezetést szerzünk. 5 perccel később Csomortáni játékvezető kiosztja az első 2 perces büntetést, Varga kell leüljön, de az ellenfél fel sem tud állni emberelőnyben. Fél perccel a harmad vége előtt kettő az egyben mehetnek a szlovákok, ezt pedig könyörtelenül kihasználják, 1-1.

A második harmad első felében mindkét oldalon akadozik a játék, egyik fél se teszi tönkre magát következő gólért. A 28. percben mi is emberelőnybe kerülünk, pár másodpercre rá pedig Góga és Sabolic foglalhat helyet a büntetőpadon kakaskodásért.

A harmadik játékrész elején mindkét csapattól kiszórnak egy-egy embert, de egyik gárda sem tud élni a lehetőséggel. Az 55. percben Moldován előtt adódik óriási helyzet, de nem sikerül belőni, ehelyett kisbüntetés lesz a jutalom. A rendes játékidőben nem születik meg a győztes találat, de még az utána következő 5 perc hosszabbításban sem, annak ellenére, hogy a végén kétszer is eldönthettük volna a meccset. Jöhetnek is a büntetőlövések, melyet a piros-kék mezesek kezdenek meg Klouda révén, aki hidegvérrel felvarrja. Hurtaj következik tőlünk, elegánsan csapja be a kapust. A Sabolic-Skovira kettős gyenge kísérlete után Tomas rávezetését fogja kapusunk, de a Molnár Zsolté sem ér célt. Ezután ismét mi következünk, Novák a jobb felsőbe küldi a kis feketét, Matejka kísérletét pedig az egész mérkőzésen elképesztően teljesítő Kozuch újfent hárítja, amivel véget is ér a találkozó. A találkozó, ami után vajmi kevesen gondoltuk volna, hogy a fiúk győztesen hagyják el a jeget. A mérkőzés legjobb játékosának Novákot választják szeredai részről. Holnap Brassó-Poprád mérkőzést rendeznek, majd vasárnap csapatunk Brassó ellen áll jégre.

Szép volt fiúk!

55 komment

süti beállítások módosítása