HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Muie Dinamo?

2010.01.31. 12:15 SC4ever

Tegnap Bukarestbe látogattunk, hogy elhozzuk a Román Kupát. Csapatunkat kb. 100-an kísértük el. Mint arra már számítani lehetett, a steauás fanatikusok, akik nem a hoki miatt látogattak ki, petárdákkal és egyéb pirotechnikai eszközökkel akartak halálra ijeszteni, sikertelenül. Hogy miért nem a hoki miatt voltak kint? Mert egy Sport Club-Steaua hokimeccsnek mi köze a Dinamo focicsapathoz és annak szídásához. A mérkőzés kezdete előtt elénekeltük a székely himnuszt heves "Afara, afara cu bozgorii din tara" steauás szurkolói aláfestéssel.

Az első harmaban nem egy petárdával próbálták Kozuchra hozni a szívbajt. Akkora füstöt generáltak, hogy mi is alig bírtuk a levegőt venni nem hogy a jégkorongozók, akiknek még hajtani is kellett a győzelemért.  A második felvonásban már nem folyamodtak ilyen eszközökhöz, mert Catrinoi állt azon a térfélen. Folytatódott közben a bozgorozás, a romüniázás és a muiedinamózás is. Ezalatt Pisarenko és társai hozták fair-play játékukat. Leggyengébb láncszem a jégen Galus spori volt. A fájó az, hogy még akkor sem fújt kiállítást, amikor Pisarenko lendületből, látványosan betérdelt Virágnak. Ott volt fél méterre az esettől, de néma maradt a sípja, Piszi büntetlenül megúszta a jelenetet, ezzel Csani meccse véget ért. Tavaly a Volán játékos nem egy fordulót kapott hasonlóért. Virág helyettesítésére Basilidesz lépett, aki végig hajtva a meccset remek játékot produkált. Tudtuk róla, hogy remek bulis, ez most is így volt, minden korongot elhozott a bedobásoknál. Ha valakit ki szeretnék emelni, akkor fel kéne soroljam az egész csapatot. Mindenki jó koncentrációval, nagyszerű odafigyeléssel meccselt. A másik félnél egyértelműen az ex-nhl-es Cam Severson volt a legjobb, két gólt lőtt és végig ő tartotta a lelket csapatában. Kicsit nhl-esen játszott, látszott ez a test-test elleni jeleneteknél. Antal Isti egyszer látványosan ütközött vele, amire nem egyszer válaszolt vissza neki. Az utolsó percben Zsókot mattolta, aki eszméletét is vesztette az esetnél. A lefújás után kezdődhetett az ünnepség. A legjobb csatár díjat Hozó kapta, legjobb kapus Kozuch, legjobb védő pedig Pisarenko, aki meg vagyok győződve azért kapta, hogy ne mind szeredaiak vigyék el a díjakat. Hruby inkább megérdemelte volna, nem csak a 2 gólja miatt, egész meccsen aktívan, hiba nélkül működött.

A végén szurkoló és játékos együtt ünnepelt. Együtt énekeltük a székely himnuszt, amit füttyszóval fogadott a steauás drukkertábor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itthon is vártuk őket

Kis beszélgetés Basilidesz Tiborral...

Láttam, hogy akármennyire is nagy volt a kiabálás túloldalról meghallottátok a székely himuszt...

Igen,remek érzés volt hallani. Az, hogy bozgoroztak ezalatt a steauás drukkerek méginkább felpörgetett minket, méginkább hajtásra ösztönzött.

Mikor beálltál a második harmadban játszani, látszott, hogy nagyon akarsz...

Természetesen. Mindig, minden helyzetben hajtok és végig koncentrálok. Nem foglalkozok akkor sem a közönséggel, ha sértegetnek. Nem azért lettem jégkorongozó, hogy mással foglalkozzak. Engem csak az érdekel ami a jégen történik, azzal  törődöm.

A győzelem utáni himnuszt együtt énekeltük. Milyen volt ezt átélned? Milyen érzések kavarogtak benned?

 Felemelő és fantasztikus érzés volt. Meghatódtam, szívből énekelhettük el a himnuszt. Végre itthon, veletek ünnepelhetek. Amikor a  Steauánál játszottam akkor is zavart, hogy folyton szidalmazzák és bozgorozzák a székelyeket. Nem rám ordították, de nekem egyáltalán nem esett jól, hisz én is székely vagyok. Nagyon jól érzem magam a Sport Club-ban és örülök,  hogy itthon játszhatok és hogy sikerült elhódítanunk a Román Kupát. Biztos vagyok benne, hogy a bajnokságot is sikerrel végezzük.

53 komment

süti beállítások módosítása