HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Egyenlített Brassó

2013.04.02. 07:05 poraszabolcs

Kétgólos győzelmet aratott a Brassói Corona a román jégkorong-bajnokság döntőjének második mérkőzésén a HSC Csíkszeredával szemben. A csíki csapat egy harmadot hokizott, de ez ezúttal kevés volt.

 Hazai környezetben egyenlített a Brassói Corona a HSC Csíkszereda ellen a román jégkorong-bajnokság döntőjének második, hétfői, összecsapásán. A brassói csapat egyharmadnyi remek játéknak köszönhetően húzta be a győzelmet.

 Telt ház fogadta a csapatokat és a felek előtt már rögtön az első percekben akadtak lehetőségek, amelyek viszont kimaradtak. A hetedik percben viszont megszületett az első gól. Újfent nem a HSC szerezte azt, amint azt már megszokhattuk az elmúlt időben. Egy bulit követően Wehrshez került a pakk, aki kilőtte a felső sarkat. A gól után a hazaiak erőre kaptak, de a csíki csapat szerencséjére egy kettős emberelőnyt nem tudtak kihasználni. Ám alighogy kiegészült a HSC Bonar duplázta meg a előnyt Piszarenko pontos passza után. A folytatásban újfent egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, amely idő alatt Polcnak volt több teendője. A 19. percben a semmiből újabb gólt szereztek a hazaiak. Egy kapu előtti kavarodást Péter Róbert használt ki, amellyel kialakította az első harmad végeredményét.

 A második harmadra egy sokkal harciasabb csíki csapat korcsolyázott ki, amely helyzetekben is jelentkezett. A HSC játékosai óriási nyomás alá helyezték a hazaiak kapuját. Ennek végül négypercnyi játékidő után lett meg az eredménye. Molnár Zsolt egyéni akciója után kilőtte a vinklit. A gól után tovább nőtt a vendégcsapat fölénye. Több kecsegtető helyzeti is kimaradt, vagy épp Polc fogott mindent. A 32. percben végül a szlovák hálóőr is tehetetlen volt. Tranca lövését még bravúrral kivette, de a kékvonalról Adorján szerezte meg az újabb szépítő gólt. Úgy tűnt, hogy sínen van a csíki csapat és már a levegőben lógott az egyenlítő talált is. Ekkor viszont egy rövidzárlat után gólt szereztek a hazaiak. Hietamakit szolgálta ki Zsók remekül, a finn meg nem hibázott. A gól után megtorpant a HSC, de a harmad vége előtt újfent a HSC irányított. Kétharmad után kétgólos volt a csíkiak hátránya, amely a játék képe alapján nem tűnt ledolgozhatatlannak.

 Az utolsó játékrészre elmaradt a vendég szempontból várva várt újabb roham. A csíkiak a kétgólos hátrány tudatában igyekeztek minél gyorsabban felépíteni a támadásaikat, amelyeket könnyedén fületek le a hazaiak. A színvonal így egyértelműen alábbhagyott. Ahogy pörögtek a percek úgy váltak a két csapat játékosai egyre durvábbá. Rengeteg ütközés és játékmegszakítás jellemezte a harmadot. A végén mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, amelyek kimaradtak. Sőt egy kisebb Virág – Becze bunyó is belefért még. Az eredmény viszont nem változott, így összesítésben egyenlített a Brassó.

 Folytatás szerdán Csíkszeredában a bajnoki döntő harmadik mérkőzésével.

 Eredmény, 2. mérkőzés

Brassói Corona – HSC Csíkszereda 4–2 (3–0, 1–2, 0–0)

Gól: Wehrs (7.), Bonar (12.), Péter R. (19.), Hietamaki (36.), illetve Molnár Zsolt (24.), Adorján (32.).

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: Csíkszereda – Brassó 1–1.

                                                      Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

11 komment

süti beállítások módosítása