HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Hokiünnep Csíkban, behódolt a listavezető!

2015.12.22. 21:22 Bobo91

Hatalmas bravúrt hajtott végre a Csíkszeredai Sportklub, hiszen hazai pályán a liga címvédőjét múlta felül rendes játékidőben. A múlt csütörtök óta, egy nap kivételével folyamatosan jégen szereplő hazaiak nem sok jóra számíthattak, mégis felülírtak minden várakozást.

A már sokszor tapasztalt offenzív taktikai húzást alkalmazta ezúttal is Oktyabrjov mester, ugyanis nekiestek ellenfelüknek a csíkiak. Ennek megfelelően jöttek is a helyzetek szép számmal, a vendégek pedig agresszív letámadással válaszoltak. A némiképp fölényben játszó hazaiak az első harmad második részében jutottak emberelőnyhöz, amelyet nagyszerűen gólra is váltottak: Berlev korcsolyázott rá a kapusra, tiszta helyzetben lőtt, a kipattanót Tambijevs igyekezte bepasszolni, Adorján azonban ismét fogott, a második próbálkozásnál viszont már sikerrel járt a lett, történt ez négy másodperccel a fór lejárta előtt. A miskolci válasz másodperceket késett az újrakezdés után, egy lövés túlcsorgott Peksán, a pakk pedig halálos lassúsággal vánszorgott tovább a kapusvastól néhány centire. Az erőre kapott vendégeket mégsem húzták magukra a csíkiak, Molnár Zsombika csodálatos cseleit követően középre passzolt, az érkező Ozols viszont nem tudott kellőképpen helyezni a vele érkező védő fogásában.  

Mondani sem kell, a nézők rémálma a hazai oldalon fellépő harmad eleji elalvás...Ez csakhamar az egyenlítő találathoz vezetett, ugyanis Peksa ismételten nagyot akart, a rossz kimozdulás a visszájára fordult, a középen egyedül érkező Láda pedig könnyen passzolt a hálóba. A harmad közepén a bírói tevékenység hatására szorítóba került a hazai alakulat, hiszen egy kettős kiállítás kivédekezésére kényszerültek a legények. A szívvel-lélekkel őket buzdító hangok közepette nem is viselték rosszul a hátrányt, a sima előny viszont már nem túl hosszúnak bizonyult: egy harmadban megszerzett korongot azonnal visszaszereztek a vendégek, a váratlan helyzet váratlan lövésre adott esélyt, a hosszúban pedig már landolt is a korong. A minimális hátrány ismét feltüzelte a csíkiakat, akiknek újból az első soruk volt nagyon veszélyes. Kiegyenlített harc mellett nagyobb helyzetek adódtak hazai oldalon, az egyenlítés azonban még váratott magára.

Az utolsó harmadban már kockára kellett tegye a hazai csapat minden eddigi erőfeszítését. Ehhez a bírók is hozzájárultak egy emberelőnnyel, az első sor odaadása pedig Bors, Ozols és Berlev lövéseit volt hivatott gólra váltani, mindhiába. A nagyszerű védések közepette kissé megtorpantak a csíkiak, ebből építkezve nyomni kezdtek a vendégek és hamar le akarták zárni az izgalmakat. Csakhogy váratlanul korongot csentek a szeredaiak a miskolci kapu előterében, Dyadyushko lövése lepattant Adorjánról, a hátulról  földre harcolt orosz pedig estében is a kapu irányába tudott lőni, ennek eredménye a második hazai találat lett. Gyakorlatilag felrobbant a csarnok, a fiúk pedig új erőre kaptak ettől. Egy újabb előnyben hatalmas ziccerek maradtak ki Adorján ketrece előtt, három perccel a vége előtt azonban egy bulit Tambijevs elhozott, a gólszerző orosz csapattársa közreműködésével pedig bekényszerítették a pakkot a rövid alsóba. Jöhetett az igazi hajrá, ahol Peksának jutott még pár lövés, igazi parázs helyzet azonban már nem. Támadásban maradva tartották fel a miskolci támadást, így pedig nem várt bravúrral fektették két vállra a listavezetőt!

Peksa ismét "kikönyörögte" a show-t, a kapuval való súlyzózás pedig még boldogabbá tette az ünneplő csíki közönséget. Adorján joggal volt mérges szülővárosában a lefújást követően, kétségkívül az egyik legjobb kapusnak számít az egyik legjobb csapatban. Ez azonban ma kevésnek bizonyult, a méretes zakók szabása közben sikerült lennébb tűrni a miskolci gallér nyakát! Szép volt, fiúk ,emberfelettit alkottatok mindannyian! Van remény a rájátszásra, csak így tovább!

Csíkszeredai Sportklub - DVTK Jegesmedvék 3-2

Gólszerzők: Tambijevs 2, Dyadyushko, illetve Láda és Somogyi 

Mestermérleg

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Az első harmadban nagy energiákat mozgósítottunk, amelyből viszont tartalékolni kellett. Ezért is játszottunk szinte végig négy sorral. A második harmad után, bár hátrányban voltunk, hittünk a győzelemben. A szünetben megbeszéltük a teendőket, hogy kinek mi a feladata. A kulcspillanat ez volt, amit az öltözőben sikerült megbeszélnünk.”

Mayer Péter, DVTK Jegesmedvék: „Hét valós hiányzók volt erre a találkozóra, de nem akarom erre fogni a vereséget, mert aki ma Csíkszereda ellen pályára lépett kitette szívét-lelkét. Nagyon jó volt látni, hogy játszunk egy ki-ki meccset. Nem mondom, hogy örömmel nyeljük le ezt a békát, de az is biztos, hogy ezen a meccsen bárkinek lehetett volna egy-két gólos előnye. A második harmadban sikerült fordítanunk, míg a harmadik harmadban olyan hibák előzték meg mindkét gólunkat, amelyek az összpontosítás rovására írhatóak. Nem kidolgozott helyzetek voltak. Ez ad némi hiányérzetet. De a hokiban a gól az gól. Azt gondolom, hogy az egygólos vezetésért az ellenfél is megdolgozott. Ezért gratulálok nekik. A kulcspillanata a találkozónak a második harmad volt, ahol egy pár létszámfölényes – kettő az egy, illetve három a kettő elleni – akciót kialakítottunk és azokat nem sikerült értékesíteni. Ilyen lehetőségek pedig azelőtt nem voltak. Ha itt gólt tudunk szerezni, akkor lehet máshogy alakul. Ezt viszont átvészelte az ellenfél. Az egyenlítő gól pedig annyira a semmiből jött, hogy az fejben gondot okozott. Nem mondom, hogy megroggyantunk, de a figyelmünk lankadt. Innentől nyíltsisakos küzdelem zajlott ahol az érzelmek döntöttek.”

 

 

komment

süti beállítások módosítása