HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Önbizalomnövelő győzelem a megyei derbin-bravúros három pont Fehérvárról

2015.12.04. 21:19 Bobo91

Több frontos csata előtt állt a Csíkszeredai Sportklub a Mikulás ünnepének közeledtével. A kettéosztott csapat itthon maradt tagjai a Progym ellen igyekeztek megtartani vezető helyüket a bajnokságban.

A vendégek nagyon hamar dűlőre akarták vinni a dolgot, talán abban bíztak, hogy a korai erőteljes letámadással sikerül gólokat szerezniük, így megzavarhatják ellenfelüket. Az első feljegyezhető helyzet így a gyergyóiak előtt adódott, Ruczuj azonban jól fogott, pár percre rá pedig ismét ő volt a főszereplő, az eredményjelző mégis változatlan maradt. Erre jött a szeredai válasz, az iménti helyzet kontrájának utolsó passzusaként a kapu mögül visszatett korongot Bíró Tamás váltotta gólra. Támadásban tudott maradni a hazai gárda, Mihály is próbálkozott a második találattal, Molnár kiejtette a pakkot a mamutból, de az nem pattogott be. Később Tambijevs kezdett passzosztogatásba a kapu mögül, három sikertelen próbálkozás is visszatalált hozza, a negyedikre pedig Berlev csapott le és ütött a hálóba. A gyergyóiak válasza nem késett érkezni, a fellazult csíki védelem elosztásában nem jutott ember Kirychenkóra, aki Ruczujt is meglepve robbant be és passzolt félmagasan a kapuba.

A második játékrészre nem garasoskodtak a fiúk az örömszerzéssel. Az első harmadból átnyúló előny letelte után a vendégek igyekeztek minél hamarabb rendezni soraikat, a feltűnő ürességek mégis kecsegtető pozíciókat ajánlottak. Előbb távolról tüzeltek kapura a csíkiak, a lecsorgót pedig Farkas hason csúszva, fordulatból fonákkal kotorta be nagy kínok közepette. Pár perccel később Alexeyev vezette rá a korongot Molnárra, a passzolás helyett inkább öntörvényűen tüzelt, a kipattanót pedig játszi könnyedséggel passzolta a hálóba. A folyamatos nyomásból nem hagyott alá a csíki gárda, Tambijevs is üresen maradt egy támadásnál, a passz helyett ő is inkább önző, de könyörtelen módon a rövid felsőt választotta. Moldován (akinek furcsamód a Mol Liga egy rejtélyekkel teli bajnokság, ahol csak néha tud igazán magas fordulatszámon pörögni, ellenben a hazai pontvadászatban sziporkázik) tartozott egy góllal még ebben a játékrészben: gyönyörűen fektette ki a kapust, előtte elkorcsolyázva fordulatból az üres ketrecbe lőtt.

Az utolsó játékrész végül teljesen kikerekítette a két csapat közti, elsősorban erőnléti különbséget. A gyergyóiak nem bírták a megfeszített iramot, a gólok pedig sorra kezdtek érkezni: Moldován a kapu mellől visszapasszolt korongba ért bele, a reaktivált Péter távoli, de káprázatosan ívelt lövésénél nem volt képben a kapus, Alexeyev egy emberelőny alatt egyszer próbálkozott, de az bezúdult a hálóba. Öngólra is volt példa, ami igen ritka a jégkorongban, de Farkas lövése után a hálóőrről felpattanó korongot a védő a levegőben próbált arrébb ütni, az irányzék viszont pont a kaput vette célba. A győzelemittas csíkiak is lazábbra vették a figurát, Tambijevs örömmel játszadozott a vendégek idegeivel. Szintén ő passzolt a véghajrá közeledtével Berlevnek, aki lágyan emelt a kapuba a kifeküdt kapus mellett, végül Moldován zárta a sort, hiszen ismételten üresen maradt középen.

Izgulni valójuk még akadt a csíkiaknak a mérkőzés leteltével, de fantasztikus feltámadást produkálva három pontot zsebeltek be az idegenbeli túrán részt vevők is (külön dicséret illeti itt az első sort pótoló Khafizov-Dyadyushko-Magdeyev orosz triót, nem különben az első meccsén tökéleteset alakító Alexeyevet)!    

Eredmények

HSC Csíkszereda - Gyergyószentmiklósi Progym 12-1

Gólszerzők: Moldován 3, Berlev, Farkas és Alexeyev 2, Bíró, Tambijevs, Péter, illetve Kirychenko 

Fehérvári AV19 - HSC Csíkszereda 2-3

Gólszerzők: Vincze és Pillók, illetve Dyadyushko, Khafizov és Péter Róbert

 

komment

süti beállítások módosítása