HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Balul elsült bemutatkozás: nem jutott ponthoz a csíki gárda

2015.09.20. 21:33 Bobo91

Szezonkezdő mérkőzésre került sor vasárnap késő délután a Vákár Lajos műjégpályán. A rossz 5-4-es széria a fővárosi alakulattal szemben arra hívta a kilátogatókat, hogy sikerül kijavítani a hibákat.

Rendhagyó módon kezdődött a találkozó. hiszen előbb a csíki ikon, Gál Sándor rövid visszavonultatására és búcsúztatására került sor. Nem indult csendesen a találkozó, rögtön az elején egy kettős emberhátrány kapott az ölébe a csíki csapat, amelyet csak félig sikerült kivédekezni, így előnybe kerültek a vendégek.A Bíró Tamás-Roczanov Dezső ökölpárbaj csigázta fel a hangulatot, végső győztest azonban nem hirdettek, hiszen mindkét fél rendesen odatette a csontot. Nem sokkal később már fordult a kocka és a hazaiak voltak kettős emberfórban, végül a nyáron érkező Heffernan-testvér passzából Shane be is ütötte a pakkot. De hogyha ez nem lett volna elég, újabb kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, ebből pedig már a vezetést is megszerezték: a körbejáratott korong végül középre került, ahol Mihály érkezett és kegyetlenül kilőtte a hosszú sarkot. A harmad hátralevő részében mindkét csapat előtt adódtak még helyzetek, Ruczuj azonban többet kellett nyújtózkodjon.

A második harmad szintén iramosan indult, főleg a vendégek részéről. Percek alatt kiegyenlítettek a vendégek, egy középen, teljesen üresen érkező játékos lövésére Ruczuj nem volt felkészülve. Vérszemet kaptak a budapestiek, beszorították a hazaiakat, a szédítő passzolgatások után pedig Hayes már meg is fordította az állást. Felébredtek a csíkiak is, Kyle Heffernan beleért egy középre érkező passzba, Bálizs helyezkedése azonban kiváló volt.Egy Bálizsról kipattanó lövés máris ellentámadást eredményezett, a rosszul visszazáró hazaiak közül csupán egy valaki tudott visszajönni, a három támadó pedig őt igen, de a fiatal hálóőrt már nem tudta becsapni. A székely alakulat is becsületesen harcolt, emberelőnyben egy lecsorgó korong még a gólvonalon is végiggurult, a szerencse azonban nem fújta be. Nem késett az újabb csapás csíki szempontból: két védőjátékos is támadta a korongot birtokló Klempát, az érkező Olson pedig könyörtelenül kihasználta, hogy senkit nem kell átvernie. Megelégelték a hazaiak a hátrányt, támadást támadásra építettek, de Bálizs egyszer sem adta meg a lehetőséget a felzárkózásra. Ráadásul egy kapu mögül visszatett korongot újból a vendégek értékesítettek Hayes révén.

Az utolsó felvonásra már csak a tisztes helytállás maradt mint egyetlen mentsvár, de Mikeska "hálószaggató" gólja reményre csalta az arcokat. Sok volt a huzavona, hogy bent volt vagy sem, a bírók végül gólt ítéltek. Három perccel később a Heffernan-testvérek végere összejött egy elsütött "poén": Shane passzát Kyle irtózatos erővel a rövid felsőbe helyezte. Erre már volt pár keresetlen szava a budapesti egyesületnek is, amely végül percekig álló játékba egy kapucserébe (!) torkollt. A gól azonban maradt, így izgalmas hajrá elé nézett a szép számú nézősereg. A vendégek, igazságtalansággal felvértezve nem hagyták a véletlenre a dolgot, egy középről érkező fonákra Ruczuj nem tudott visszazárni, így ismét két gólos volt az előny. Visszajöhettek volna a fiúk ismét, hiszen zörgött a "új" háló is, magas bot miatt azonban érvénytelenné lett kikiáltva. A végén a széteső hazaiak újabb gólt kaptak, egy megpattanó lövésbe már nem tudott beleérni a hálóőr.

Összességében eseménydús, végeredményben pont nélküli találkozón van túl a csíki közönség és csapat, de van küzdeni akarás a fiatalokban, tehát biztatni őket ezentúl még jobban!

HSC Csíkszereda - MAC Budapest 4 - 7 (Kyle Heffernan, Mihály, Mikeska és Shane Heffernan illetve Hayes 4, Schmál, Olson és Nagy)

komment

süti beállítások módosítása