HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Iramos csatában győzött le a címvédő

2014.11.30. 23:12 Bobo91

...a székely hagyományokat előtérbe helyezve (ilyenkor télvíz idején, de nem csak), az első harmad utolsó perceire érkeztem meg. Ekkor már egy gólos előny dédelgettek a csíki fiúk a Mol Liga címvédője ellen vasárnap este. Az egy nappal korábbi megsemmisítő vereség után nem volt kérdés, hogy a kategorikus győzelem reményében léptek pályára az érsekújváriak. 

A szünetet követően felkerestem jól megszokott helyemet, a szezonok óta ugyanazon a helyen ülő szomszédomtól pedig érdeklődtem: mennyire reális a vezetésünk? Nem tudott meggyőzni, miszerint egy jó meccsre toppantam volna be. Erre aztán a második harmadban azonnal rácáfoltak a csapatok. Az Érsekújvár iramosabbra vette a tempót, így aztán az első percben egy Ruczujról kipattanó korongot Hurtaj csak bepasszolt a kapuba. Ébredezni kezdtek a hazaiak is, nekiestek ellenfelüknek, aminek meg is lett az eredménye: egy támadás végeztével sikerült is a hálóba találni, a bíró elvtársak azonban szabálytalannak ítélték meg a találatot (sokak lennének kíváncsiak a magyarázatra, mert érthetetlen, hogy miért nem adták meg!). Nem hagytak alább a fiúk, érezték, hogy itt még meg lehet fogni a meccset: Bíró Tamás ziccerét bravúrral védte Krajcovic. Egyenlő partnerekké váltak a vendégek is, hiszen három-négy alkalommal is ordító helyzetek maradtak ki mindkét oldalon. Nagy volt a hajtás, pihenni pedig nem volt idő.  A harmad közepén aztán csak megzörrent az egyik háló, nagy örömünkre ez az érsekújvári volt: nagy összjáték végén a középen érkező Farkas lövését a hálóőr már nem tudta hárítani. A vezetés minimális tudatában még jobban felpörögtek az érsekújváriak, amit a csíkiak már nem igazán tudtak lekövetni. Bíró Gergő hősiesen kiállt csapattársáért egy ellentámadás során, Baron lett volna az ökölvívő társa, de a bírók nem hagyták érvényesülni a vitézkedő legényeket. A hazaiak aztán teljesen lebénultak, hiszen egy kettős fór alatt csupán egy alkalommal tudtak kapura lőni, ami egy amatőr csapat esetében is kevés lenne...Talán itt törött bele a bicskája a mai összecsapásba a HSC-nek, hiszen a következő emberelőnyt már az Érsekújvár gólra tudta váltani, az adogatást követően a középen érkező Hurtaj Ruczuj lábai között duplázott.

Az utolsó játékrész elején rögtön egy nehezen érthető 2+2-őt kapott Bíró Tamás. A négy perc előny egy Mol Ligás címvédő számára aranyperceknek számít, kiváltképp ha ez a csapat az Érsekújvár: a kiállítás derekán egy megpattanó lövés irányt változtatott, a korongot pedig a kapu előterében helyezkedő Caladi fonákkal kotorta a hálóba. A mérkőzés során először vezettek a vendégek, a csíkiak pedig görcsösen próbálták visszaszerezni a kezdeményezést. A kontrákra építettek a vendégek, így aztán még egy kapuvasat is sikerült összehozniuk, az túloldalon viszont az egyenlítő találat csak nem érkezett. Aztán jött a slusszpoén, hiszen Papp veszítette el botját a középpályánál, a hamar feleszmélő vendégek rávezették támadásukat Ruczujra, az egyedül hagyott Podstavek pedig két gólos előnyt épített ki csapatának. A hajrában a csíki kapu üresen tátongott, az egyel több játékosszám és az emberelőny sem hozta meg a várt eredményt (ehhez hozzájárultak a vendégek is, hiszen az ilyenkor idegölő, de annál hatékonyabb és okosabb korongtartást helyezték előtérbe), így az utolsó percekre alig maradt izgulnivaló.

Nagyon kihajtották magukat a fiúk, jól fog jönni a pihenő. Más kérdés, hogy ennek ellenére veszítettek, szintén más, hogy korábbi, Csíkban légióskodók vertek meg bennünket, megint más, hogy Csomortáni ismételten nem lett a közönségkedvenc...

HSC Csíkszereda - HC Nové Zámky 2-4 (Salonen és Farkas, illetve Hurtaj 2, Caladi és Podstavek)

komment

süti beállítások módosítása