HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

A három pont reményében

2014.10.30. 11:24 poraszabolcs

Tizenhárom lejátszott mérkőzés után a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a hét megszerzett pontjával a nyolcadik helyen áll a MOL Ligában. A csíki csapat eddig három győzelmet könyvelhetett el, de egyiket sem a rendes játékidőben. Ezen javíthatnának hétvégén Christer Dreberg tanítványai, akik a Debreceni HK-t fogadják szombaton 18 órától.

 Megszerezni a három pontot. Ez lehet a HSC Csíkszereda hétvégi egyetlen célja a jégkorong MOL Liga szombati játéknapján. Ehhez a Debreceni HK-t kellene legyőzni, amely nem lesz egyszerű feladat. A két csapatot a táblázaton tíz pont és három hely választja el egymástól.

 Több szempontból is fontos lenne a három pont megszerzése. Egyrészt a HSC játékosai visszanyerhetnék önbizalmukat a több sikertelen mérkőzést követően, amelyeken bár sok esetben jól játszottak, de az eredményben ez nem látszott meg. Ez egyben azt is jelenthetné, hogy megújult erővel, kipihenve várhatnák a soron következő mérkőzéseket, amelyekre csupán közel kéthetes szünet után rendeznek a nemzetközi szünet miatt.

 Másrészt a csíkiaknak óriási szüksége lenne a győzelemre, hiszen egyre inkább leszakadó félben van a mezőny többi részével szemben. Ha rájátszás elérését komolyan gondolják, akkor már most neki kell állni és szorgosan gyűjtögetni kell a pontokat.

 Ehhez a játék minden elemében javulni kell. A hátvédsor Pojkar érkeztével stabilabb lett, míg a kapuban Ruczuj jó formában véd. Az előrejáték viszont akadozik, dadog a pakk a botokon. A helyzetek sok esetben megvannak, de azok rendre kimaradnak. Ha ezen tud változtatni a HSC trénere Christer Dreberg, akkor egy szép szombati délutánja lehet a csíki szurkolóknak.

 „Most már nagyon a körmünkre égett a gyertya. A győzelem mindenekfelett kötelező. Egyrészt a pontok szempontjából, másrészt meg a hangulatért is. Ha nem sikerül nyernünk, akkor nagyon nagy bajba kerülünk. Sorozatosan veszíteni nem jó. Nagy problémánk, hogy nem tudunk gólt lőni. A helyzeteink megvannak, csak nincsenek góllövőink. A Debrecen egy jó csapat. A légiósok mellett, egy pár rutinos hazai játékost is leigazoltak. Rájuk kell menjünk az első percektől és gólokkal tudnánk őket a legjobban meglepni. Többet kell lőjünk, mint egy-két gól, mert, ha nem, nagyon nehéz dolgunk lesz.” – nyilatkozta Gál Sándor a HSC másodedzője.

 A hétvégi műsor

Péntek: Ferencvárosi TC – HC Érsekújvár (20), Dunaújvárosi Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék (20.15).

Szombat: HSC Csíkszereda – Debreceni HK (18).

Vasárnap: Brassói Corona – Debreceni HK (18), Dunaújvárosi Dab.Docler – Ferencvárosi TC (18), Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék (19.30).

                    Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása