HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Fergeteges játszma kevés babérral

2014.09.29. 00:29 Bobo91

Sorozatbeli második hazai mérkőzésén kellett bizonyítania a csíki alakulatnak vasárnap este. Ellenfelük a Mol-Liga címvédője volt az Érsekújvár személyében.

Az egy nappal korábbi, nem várt sikeren felbuzdulva többen látogattak ki a Vákár Lajosba, hogy saját szemükkel lássák: valóban feltápászkodni látszik hamvaiból a szeredai gárda, vagy csupán a szerencsének tudható be a Dunaújváros ellen siker? Nos, rögvest bizonyítani akartak a srácok, hiszen gyors léptekkel indult a találkozó és ez inkább a csíkiak részéről volt agresszívabb. Ennek ellenére az első valamire való érsekújvári támadás mégis góllal ért véget: Peter Huba keresztbe belőtt korongja Faith korcsolyájára pattant, aki tehetetlenül is, de gólt szerzett ezáltal. Nem törte meg a hazaiakat ez sem, támadtak, küzdöttek, és (láss csodát, csíki!) az első emberelőnyös szituációban Trancă került szemtől szembe Blazicekkel, a hálóőrt okosan kihúzta és komótosan helyezett a kapuba. Ujjongott a lelátó, mindenki érezte, hogy ha ismét sikerül elkapni a fonalat, akkor küzdelmes összecsapás kerekedhet még ma ki ebből. Azonban a vendégek sem torpantak meg, a rájuk jellemző kombinatív és támadó felfogású hokival rukkoltak elő és többször veszélyeztették Kozuch kapuját. Egyik ilyen helyzetet aztán ki is használtak, de érdemes megjegyezni, hogy volt közük a bírónak is ehhez. Történt ugyanis, hogy egy leshelyzetet a vonalbíró teljesen érthetetlenül visszafújt a csíki harmadba. A mellettem helyet foglaló öreg úr azonnal megjegyezte: "Ejj, ha ebből gólt kapunk..." Igaza volt sajnos, hiszen a bulit elhozták a vendégek, majd a kapu előtt ólálkodó Faith többszöri próbálkozásra csak bekotorta a ketrecbe a játékszert. Véleményes találat volt a szurkolók meglátása szerint, de menni kellett tovább.

A második játékrészben kissé magasabb fokozatba kapcsolt a hazai gárda, folyamatos nyomás alá helyezték az érsekújvári kaput, de a sima és a dupla emberelőnyös helyzet sem hozta meg a várt eredményt. Nyitott volt a találkozó, hiszen a vendégek több alkalommal is kontrákra építettek és Kozuch sem unatkozott a hazai ketrecben.

A minden eldöntő utolsó játékrészben aztán minden egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, nem ihletődtek meg az ellenfél erején és kitartásán. Aztán jött a megváltás. Rengeteg kapura lövést kíséreltek meg a csíkiak, távolról, közelről, oldalról, Blazicek azonban egyszer sem inogott meg. Az volt az ember érzése, hogy neki ma több gólt nem fogunk tudni lőni, bármennyire is kínlódnak a srácok. Ha nem megy éles helyzetből, mehet potyából - gondolhatta volna Gecse (bár kétlem, hogy a távoli lövése pillanatában ez a mondat hasított volna belé...), de bombája megpattanva, szerencsésen landolt a vendégek ketrecében. Több sem kellett a csíki közönségnek, felbuzdulva biztatták a fiatalokat az utolsó percekig. Apropó, utolsó percek...A hazaiak ma körülbelül fél tucatszor kerültek olyan ordító gólhelyzetbe, amikor a középre bejátszott korongot ez érkező játékos csak meg kellett volna fújja ahhoz, hogy bekerüljön a hálóba pakk. Ez nekünk ma nem ment, nem úgy viszont a vendégeknek: gyakorlatilag a semmiből szerezték meg a győztes találatot Faith személyében egy fentebb leírt akció végén. Nem volt már elegendő átütő erő a hazai gárdában a kapus lehozatala után sem, így emelt fővel ,de pont nélkül maradtak kedvenceink. Szerény megállapításom szerint azonban öröm, hogy ismét dinamikusan, harciasan és elszántan küzdenek a fiúk. Fejben ha sikerült helyre tenni a dolgokat, akkor van még keresnivalónk bárhol a két hazai meccset figyelembe véve.

Eredmény

HSC Csíkszereda - HC Nové Zámky 2-3

Gólszerzők: Trancă és Gecse, illetve Faith(3)

Mestermérleg

Christer Dreberg, vezetőedző, HSC Csíkszereda: „Sok helyzetet dolgoztunk ki. Kétszer jöttünk vissza és közel voltunk ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Sajnos nem jött össze. Több emberelőnyünk is volt, amelyeket rosszul oldottunk meg. Sőt, öt a három ellen kapura sem lőttünk. Nagy problémánk az előnyös játék. Csalódott vagyok, mert picivel több odafigyeléssel megtudtuk volna nyerni a meccset.”

Robert Spisak, vezetőedző, HC Érsekújvár: „Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. A hazai csapat jól játszott, nem adott területeket, hogy mozogni tudjunk. Ebből kifolyólag egy jó mérkőzést láthatott a közönség. Megyünk tovább és folytatni akarjuk ezt a sorozatot.”

 

komment

süti beállítások módosítása