HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Kupagyőztes a HSC!!!

2014.09.15. 11:44 poraszabolcs

Nagyszerű győzelmet aratott a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a múlt idényből elhalasztott Románia-kupa döntőjében a Brassói Corona ellen. A csíki csapat küzdeni akarásból jelesre vizsgázott és a győzelemnek köszönhetően jó hangulatban várhatja a jövő hétvégi MOL Liga idénykezdetet.

 Ellentétes előjelekkel várhatták a csapatok a Románia-kupa döntőt. A Brassó úgy jutott be a fináléba, hogy még gólt sem kapott, míg a HSC megszenvedett a csoportkör utolsó mérkőzésén a Gyergyószentmiklósi Progym ellen. Ugyancsak a Gyergyószentmiklós elleni mérkőzésen Bíró Gergőt hátulról leütötték, aminek következtében a csatár válla kificamodott és több hetes pihenő vár rá. És ha ez még nem lett volna elég Erik Sapdyt is elmeszelte a szakszövetség fegyelmi bizottsága, miután a Progym elleni találkozó 11. percében – fejre, nyakra irányuló támadás miatt – 5+20 perces büntetést kapott. Így a HSC csupán két légióssal – Sjölund és Curilla – állt ki a kupadöntőre, ellentétbe a Brassóval, amely teljes légiós kontingensét bevetette.

 Christer Dreberg, a HSC vezetőedzője, kényszermegoldásokkal kellet előrukkoljon és ezt a mérkőzés elején nem nagyon szokták a játékosok. Enne hamar következménye is lehetett volna, hiszen a 2. percben Zsók lőtte telibe a kapuvasat. A kék-fehérek lassan magukhoz tértek és kiegyenlítetté vált a játék. Lassan-lassan jöttek a csíki helyzetek is, amelyek közül a legnagyobbat Sjölund hagyta ki a 11. percben, amikor állva hagyta a brassói védelmet, de Fülöp eszén már nem tudott túljutni. A tempó nem volt eget verő, így a csapatok könnyen olvasták egymás játékát.

 A második játékrészre valamelyest felgyorsult a játék. A helyzetek egyre sűrűbben alakultak ki a kapuk előtt, de Ruczuj és Fülöp mindannyiszor a helyén volt. Az első gólra 27 percet kellet várni. Ehhez kellett a csíki hátvédsor hibája, amelyből a Saluga-Mihály Á. páros lógott meg és utóbbi talált be könyörtelenül. A Cenk alattiak öröme azonban nem tartott sokáig. A 29. percben Mihály Ede egy precíz és pimasz – a rövid felsőbe lőtt – góllal egyenlített. A folytatásban kínozták egymást a csapatok. A játékrész végén a HSC előtt adódtak nagyobb lehetőségek Saluga kiállítása nyomán, amikor a csíki játékosok Fülöpből nagy kapust csináltak.

 A mérkőzés utolsó felvonására a játék színvonala alaposan visszaesett. A jég szikrázott, kőkemény küzdelem folyt a pályán és látszott, hogy ebből hosszabbítás lesz. Bár a harmad utolsó percére a csíkiak emberelőnybe kerültek Nagy Csaba kiállítása nyomán. Ezzel viszont sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem tudtak élni.

 A húsz perces ráadásban szemmel láthatóan fáradtak a csapatok. A Brassó valamivel jobban bírta szusszal, ami a korongtartásban látszott meg, de a HSC veszélyes kontrákat vezetett. Egy ilyen helyzetből jött a győztes találat is. A 77. percben Sjölund lökete csattant a kapuvason, míg a lecsorgó korong összeszedésében Piszarenko volt szabálytalan. Jöhetett a kiállítás. A négy a három elleni szituációt pedig Nagy Istvánra hegyezték ki a HSC játékosai, aki köszönte a bizalmat és a buli kör széléről a ketrecbe továbbította a pakkot, megszerezve a csíki csapatnak a hőn áhított kupagyőzelmet.

Eredmény

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 1–0) – h.u.

Gólszerzők: Mihály Ede (29.), Nagy István (77.), illetve Mihály Árpád (27.).

            Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása