HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Más kezében a sorsunk

2014.02.17. 08:53 poraszabolcs

A szezon legfontosabb mérkőzésén nem tudott győzni a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában a Miskolci Jegesmedvék ellen. Ezzel a vereséggel, bár nem úszott el a rájátszás, de más kezébe került a csíki csapat sorsa.

 „Mit sem ér a Dunaújváros elleni győzelem, ha nem győzi le a Miskolci Jegesmedvéket a HSC Csíkszereda a jégkorong MOL Liga vasárnapi napján” – mondogatták a szurkolók a találkozó előtt. Nemhiába nevezte mindenki a szezon legfontosabb meccsének a Jegesmedvék ellenit. A vendégek mindent megtettek a győzelemért és el is vitték a három pontot.

 Keményen kezdte az összecsapást a Miskolc. Diktálta az iramot, továbbá kőkemény fizikai játékot mutatott. Ez a stílus meglepte a hazai játékosokat. Ennek következtében a 3. percben már vezettek a vendégek. De Bruyn értékesítette csapata első emberelőnyét. A folytatásban is domináltak a vendégek. A csíki csapat nem tudott mit kezdeni a sokszor a szabályosság határán mozgó agresszív vendég letámadásokkal. Végül mikor kezdett kiegyenlített lenni a játék Knox lopott korongot, de Hruby idejében megállította. A játékvezető viszont szabálytalannak ítélte a mozdulatot. A megítélt büntetőt pedig a sértett bevágta. A gól megtörte a hazai csapat játékát. Ám több gól nem jött a vendégek részéről.

A második játékrészre egy jóval határozottabb hazai csapat lépett jégre. Hiába azonban a fölény a helyzetek nem jöttek. Minden átadásba, lövésbe egy vendég bot vagy korcsolya odaért.

Az utolsó felvonás elején eldőlt a találkozó. De Bruyn duplája végleg megpecsételte a HSC sorsát. Igaz a gólt megelőzően újabb kérdéses bírói ítélet született. A hátralevő 15 percben még lett volna esélye a csíki csapatnak, ám teljes mértékben összetörtek.

 Azzal, hogy a Brassó hazai környezetben legyőzte a Dunaújvárost a csíki csapat sorsa más gárdák kezébe került. Viszont még mindig nem dőlt el semmi.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék 0–3 (0–2, 0–0, 0–1)

Gólszerzők: De Bruyn (3., 45.), Knox (15.).

 Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „A legfontosabb mérkőzésünkön kikaptunk. Nem mondhatom azt, hogy a Miskolc nem érdemelte meg a győzelmet, jobban akartak. Viszont két olyan gólt kaptunk, amelyet egyértelmű bírói tévedés előzött meg. Ilyet itthon nem gondoltam volna, hogy megcsinálnak velünk. Ezek után remélem nem fognak panaszkodni a játékvezetésre. Viszont lőtt gól nélkül nem lehet meccset nyerni. A csatáraink csődöt mondtak.”

 Bob Dever, Miskolc: „Úgy terveztük, hogy erősen kezdünk. Kemény, gyors játékot mutattunk az első harmadban. Jól használtuk ki az emberelőnyünket is. Szerencsénk volt a második góllal. Az utolsó harmadot is jól játszottuk végig. Még nem vagyunk a rájátszásba. Még van két kemény mérkőzésünk. Csak azt követően dől el.”

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása