HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Első meccs behúzva

2014.02.17. 08:52 poraszabolcs

Fogadkoztak a HSC Csíkszereda játékosai, hogy márpedig a Dunaújvárost legyőzve egy lépéssel közelebb akarnak kerülni a rájátszáshoz. Ezt a feladatot a kék-fehérek sikerrel teljesítették.

 Fontos hétvége előtt áll a HSC Csíkszereda jégkorongcsapat, amely során előbb a Dunaújvárost, majd a Miskolcot fogadják a MOL Ligában. A hazaiaknak fontos volt jól kezdeni a hétvégét. Ennek érdekében minden erejüket latba vetve könnyedén győzték le a Dunaújvárosi Dab.Doclert. A vendég együttesen látható volt, hogy fáradt a kemény hét miatt, ami a hátuk mögött van. Ez viszont semmit nem von le a HSC sikerének értékéből.

 Az első harmad teljes mértékben a hazai csapatról szólt. Érződött, hogy a vendég együttes a fárasztó hét következtében nehezen tud felpörögni. Ám hiába a hazai fölény, kevés alkalommal tudták eltalálni Sevela kapuját a kék-fehérek. A legnagyobb hazai helyzetet Ölender neve mellé jegyezhettük fel a 16. percben, amikor Kulha remek passzát a kapuvasra tolta a két kör közül. A vendég oldalon mindössze egy helyzet jött össze, de az akár gól is lehetett volna. Egy ellentámadás végén Szappanos vétett ziccert.

 A második játékrész késéssel kezdődött ugyanis egy helyen a jég nem fagyott meg és ezt a feladatot a jégmesterek nehezen tudták megoldani. A játék viszont lüktetőbbé vált, mint amilyen az első harmadban volt. A vendég együttes is kezdett ébredezni. Ezt mi sem jelezte jobban, mint Contois helyzete a 22. percben. Hiába azonban a jobb vendég kezdés egy hazai emberelőny, illetve további helyzetek jelezték, hogy a HSC is még itt van. A 26. percben pedig megszületett a várva várt hazai találat. Curilla remek keresztpasszát Moldován tűzte fel a hosszúba. A gól után az újvárosiak megpróbáltak egy ritmusváltással, ám Contois és Kiss Ákos is óriási helyzeteket rontott el. A vendégek fölényét jelezte, hogy a hazaiak csak szabálytalanság árán tudták megállítani az újvárosi játékosok. Ám hiába a megítélt emberelőny Becze lopott korongot a 32. percben és mattolta Sevelát. A kétgólos előnyt hamar növelhette volna a hazai csapat ám a kettős előnnyel nem tudott mit kezdeni. Azonban, ahogy lejárt a fór megnyugodtak a vendégek, vesztükre. A vendégek nem tudtak kijönni a szorításból, Curilla okosan veszi észre Mihályt a kapu előtt, aki nem kegyelmezett.

 Az utolsó felvonás újfent langyos játékot hozott mindkét részről. Úgy a HSC, mind a dunaújvárosi gárda érezte, hogy ennek a mérkőzésnek vége. Ennek ellenére mindkét oldalon akadtak ziccerek, amelyek viszont kimaradtak, így maradt a 3–0-s végeredmény. Akadt viszont két érdekes szituáció is. Előbb az 50. percben újvárosi emberelőnyben Curilla lépett ki egyedül, de akasztották, a megítélt rávezetést azonban a vasra célozta. A túloldalon az 54. percben volt hasonló helyzet. Akkor a csíkiak voltak előnyben, ám Papp Viktor lépett ki, Szőcs akadályozta szabálytalanul. A büntetőt viszont Papp Kozuchba lőtte.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler 3–0 (0–0, 3–0, 0–0)

Gólszerzők: Moldován (27.), Becze (32.), Mihály (37.).

 Mestermérleg

Gál Sándor: „Erre a győzelemre készültünk, de gyorsan tegyük hozzá, hogy a vendég együttes egy picit fáradtan érkezett hozzánk egy kemény hét után. Ilyen előfordul, velünk is megesett már. Örülök, hogy a fiúk eltudták viselni azt a nyomást, hogy veszítenünk nem szabad. Ez sokszor meggátol minket a jó teljesítményben. Remélem vasárnap folytatni tudjuk. Kötelező a győzelem Miskolc ellen. Sokszor volt olyan, hogy kellene győzni, de nem sikerült. Vasárnap tényleg kötelező lesz a három pont megszerzése.”

 Stephan Lundh: „A mai mérkőzésen látszott, hogy a hazai csapatnak óriási szüksége van a pontokra. Ennek érdekében jóval nagyobb erőket mozgattak meg. Büszke vagyok a csapatomra a körülményekhez képest igyekeztek helyt állni.”

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása