HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Idén is erre kényszerülünk...

2014.01.26. 14:38 Bobo91

Szeretem tartani a hagyományokat. Tovább vinni- és adni mindazt, ami a múltnak egy része, felemelő dolog. De nem januárban, ráadásul nem akkor, amikor újból számolgatásra kényszerül minden csíki hokikedvelő (székelyt is lehetne mondani, elvégre a másik gárda sem biztosított még semmit be)! Szorult helyzetbe került a hoki szintjén legpatinásabb (tulajdonképpen egyetlen) csíki csapat. Sajnos azt már a hokikedvelő és követő szakemberek és szakképzetlenek egyaránt konstatálhatták, hogy három hely kiadó van még a rájátszásba kerülésért vívott harcban, a matematikailag fennmaradó csapatok száma pedig ehhez képest eggyel növekedik. Ebben az összeállításban megpróbálom kicsit górcső alá venni a pályázó csapatokat és esélyeiket.

Mire megyünk az erősítések nélkül?

Kezdjük máris a saját portánkon. A HSC Csíkszeredának van a legtöbb mérkőzése hátra még a bajnokság ezen szakaszából. Négy idegenbeli és négy hazai fellépés vár a csíki legényekre ki. Előbb két idegenbeli erőpróba következik Miskolcon és Érsekújváron, majd egy hosszabb hazai sorozat után az utolsó két mérkőzés szintén vendégek leszünk. Mindenek előtt a macik ellen kezdődik meg vesszőfutás: eddigi három fellépésünk a külhoni városkában felemás eredményeket hozott, hiszen két vereség és egy győzelem fért ki a csövön eddig. A 10-7-es gólarány nem rossz ómen, de lévén, hogy az egyik közvetlen ellenlábasról beszélünk, a hiba nem szabadna beleférjen. Érsekújváron eddig mindig túlórás meccseken dőltek el a pontok sorsai: egy büntetőlövésekbe torkolló győzelem mellett egy szintén hasonló körülményű vereség és egy hosszabbításos győzelem a mérleg (gólarány 11-12). Kiegyenlített csatára számíthatnak a felek a számok nyelve szerint, a végkifejlet megjósolhatatlan. A hazai dömpinget az UTE ellen kezdi meg a csíki alakulat, akik ellen eddig két győzelmet számlálhattunk, de sajnos egy elég nagy pofont is sikerült kiérdemelni. Mégis, reménykedve nézhetünk előre, hiszen kellő odafigyeléssel és komolysággal kötelező lesz a három pont megszerzése (ga. 10-7). Sorrendben a szlovák csapatot fogadjuk házigazdaként: két győzelem mellett egy vereség is becsúszott ellenük hazai környezetben (ga. 8-7). Meg fog izzasztani minket az érsekújvári csapat, de mivel már legyőzőjükre találtak itt, nem lenne meglepetés egy újabb hazai siker. A rájátszás-résztvevő DAB.Docler is ellátogat még Székelyföldre. Nem várható tőlük az, hogy mivel már kezükben a ütőkártya, könnyen fogják adni magukat (nem térek ki a részletekre...). Egyszer rendes játékidőben, egyszer hosszabbításban sikerült kevesebb ponttal hazaküldeni őket, de a legelső összecsapás az ő sikerüket hozta, szintén túlórás "munkakörben" (ga. 8-7). A Jegesmedvék következnek majd, akiket eddig mindig legyőztünk idehaza, igaz, egy alkalommal csak hosszabbításban. Viszont ez a reménykedésen kívül egyébre nem adhat okot, hiszen a 8-4-es gólarány szoros, kiegyenlített csatákat takar. Az utolsó (na nem csak, reméljük) két összecsapás a Fradi ellen veszi kezdetét, akik egy alkalommal már szépen megszórtak minket, mi pedig egy hosszabbításos és egy büntetők után elért sikert hozhatunk fel mentségünkre. A 11-9-es gólarány és az a tény, hogy az alapszakasz végére magára talált a ferencvárosi alakulat nem engedik, hogy hátradőlve pipáljuk ki a három pont sorsát javunkra. Az alapszakaszt Dunaújvárosban fejezzük be, ahol, őszintén megmondva, semmi babér nem termett eddig. Nagyon kellene kaparni, harapni és ütközni, hogy ezen az arányon kozmetikázzunk egy picit, hiszen nem világdicsőség a 20-2(!) a három összecsapást követően.  

Lemaradnak a macik?


A miskolci csapatra sem vár sétagalopp a hátralévő mérkőzéseken. Előbb a már említett Csíkszeredát fogadják, majd idegenben lépnek fel az FTC háza táján. Felemás mérlegükkel ( 1 gól gazdag siker, 1 sima vereség és 1 túlórán túli kudarc) nem lehetnek nyugodtak a végkifejletet illetően. Aztán a székelyekhez jönnek látogatóba, előbb Brassó városát tekintik a meg minél magasabb számjegyű pontok érdekében: 2 hazai siker és 1 büntetőlövésekben megnyert vendéggyőzelem után szintén jósolhatatlan a lezárás (ga. 14-10). A már fentebb említett csíki kitérő után hazai környezetben záródik az alapszakasz a jegesmedvéknek: előbb Brassó teszi tiszteletet jégpalotájukban, ahol eddig kivétel nélkül hazai sikerekre került sor, mindhárom fajtából. De még így sem kell leírni a Cenk alattiakat, a hazai győzelmek ellenére a 9-5 kiélezett csatát jelez előre, ahogy az történt minden eddigi ütközetük alkalmával. A Ferencváros ellen ér véget a Mol Liga alapszakasza a miskolciak számára, akik ellen bizakodhatnak, hiszen már kétszer legyőzték őket hazai közönség előtt.

Összejön végre Brassónak?

A hátralevő hét összecsapás a brassóiak számára is kiélezett lesz, hiszen ők sem tudták még biztosítani helyüket a rájátszásban. Első sorsdöntő összecsapásuk az Érsekújvár ellen lesz, akiket már kétszer legyőztek tőlünk délre, de egy csúnyább vereségbe is beleszaladtak már. Az UTE elleni hazaira 3 sikert követően bizakodva tekinthetnek, a már említett miskolciak ellen már annál kevésbé. A Dunaújváros ellen ismét fel kell venniük a kesztyűt a hazaiaknak, de már sikerült hazaküldeni őket pont nélkül, úgy hogy reménykedhetnek. Egy hosszabbításos vendégsiker egy rendes játékidőssel megfűszerezve azonban mégis az újvárosiaknak ad nagyobb esélyt, az eddigi gólarány 9-9. A hazai produkciókat követően idegenben is fellépése lesz a "társulatnak" (semmi rosszmájúság nélkül). Azonnal vendégül is látják őket Dunaújvárosban, ahol eddig gólokat igen (5), pontot azonban még nem sikerült szerezniük (deja vue érzésem van...). Utána következik a miskolci kiruccanás, végül az Érsekújvár ellen szállnak harcba ismételten a három pontért (bár nem hiszem, hogy a 0-5-ös versenybíróság által megkaparintott győzelem megismétlődne, másképp pedig nehéz dolguk lesz, hiszen eddig csupán két vereségről tudnak beszámolni).

Idejében befut az érsekújvári gyors?


Talán a palóc testvérek sorsolása a legkedvezőbb (papíron), hiszen már a listavezető ellen nem kell harcba szálljanak. Ettől eltekintve ők hazai környezetben kezdenek ellenünk (lásd fent), majd rögtön utána Brassóban van jelenésük. Hazafele menet hozzánk is betérnek még. Az UTE-t is meglátogatják, de nem tűnik megerőltetésnek a három pont megszerzése így madártávlatból sem(3 győzelem, ga. 9-19). Azután hazai környezetben fogadják az FTC-t, akiket mindhárom alkalommal legyőztek már (szépséghiba, hogy egy alkalommal csak hosszabbításban), de akárcsak az előző esetben, itt is elég meggyőző a 16-10. Az újpesti torna egylet is kitérőt tesz náluk, megérzésem szerint nem hatalmas remények által túlfűtötten, hiszen eddig 18-at számoltak rájuk a hazaiak a 3 ütöttel szemben. Az utolsó összecsapás a Brassó ellen lesz megvívandó hazai környezetben. 

Számolgatás


Szerény és elfogult számításaim szerint legrosszabb esetben is a csíkiak szempontjából nézve pontegyenlőség alakulna ki Brassóval (legrosszabb esetben 12 pontot gyűjtünk, a Brassó pedig 9-et, az 79 mindkettőnek). Maximális pontszerzés esetében mi bejutnánk a rájátszásba: nekünk 20, nekik 15, így 2 ponttal megelőznénk őket. A másik két gárda minimális és maximális pontszerzés esetében is előrébb helyezkedne el a tabellán, de a köztes pontgyűjtögetés megjósolhatatlan, mint ahogy tulajdonképpen a minimális és a maximális is. Tehát lehet számolgatni, sutba vágva minden papírformát. Nem az első lenne az idén...Hajrá fiúk, sikeres vesszőfutást!

komment

süti beállítások módosítása