HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Rosszkor jött vereség

2014.01.18. 14:22 poraszabolcs

Telt ház előtt szenvedett egygólos vereséget a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Liga erdélyi rangadóján. A Brassói Corona kétgólos hátrányból fordítva húzta be a győzelmet.

 Győzelemre készült a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata péntek este a MOL Ligában, a Brassói Corona ellen. A Vákár Lajos Műjégpálya lelátói az igen fontos mérkőzésre zsúfolásig megteltek. A tét azonban a csíki játékosok vállát nyomta inkább és ezt ki is használták a vendégek.

 Az első harmad eleje nem a lelkes csíki szurkolók szája íze szerint alakult, hiszen a vendég gárda alaposan meglepte a HSC-ét. Ezt mi sem bizonyítja jobban a vendégek gólszerzése, amelyet végül a játékvezetők nem adtak meg. Tegyük hozzá, jogosan. Az első öt percben gyakorlatilag csak ők voltak a jégen. A kedélyek megnyugvása után fokozatosan életre kelt a csíki gárda. Egyre több helyzetet alakítottak ki Polc ketrece előtt. A legnagyobb ziccert Svidkij hagyta ki a 13. percben.

 A második játékrészben Gál Sándor tanítványai ott folytatták, ahol az első félbehagyták. Sorozatban alakították ki a helyzeteket, aminek végül meg is lett az eredménye. A 23. percben Góga takarásból eleresztett lövése utat talált magának Polc ketrecébe, majd a 28. percben Svidkij használta ki Polc és a vendég védelem bizonytalanságát. Igaz a góljával le is sérült – a térde sérült – és a továbbiakban Farkas, illetve Bíró O. foglalta el helyét. A gólt követően Novak le is zárhatta volna a mérkőzést, ám ziccert hibázott. A vendég ellentámadás során Curilla állította meg szabálytalanul a vendég támadást. A jogosan megítélt előnnyel pedig éltek a vendégek. Petres mattolta Ruczujt. A gól feldobta vendég együttest és a 35. percben Fodor révén összejött az egyenlítés is számukra.

 Az utolsó felvonás első perceiben beragadt a HSC és ezt azonnal büntette a vendég együttes. Nagy Csaba a kékvonalról büntetett. A csíki csapat futhatott az eredmény után. A helyzetek viszont elmaradtak, görcsösség vált a hazaiak játéka. Váratlanul, azonban az 50. percben Novak egyenlített emberhátrányban. A HSC kőkeményen letámadott, ami meglepte a vendég védelmet. A folytatásban újfent erőre kapott a HSC, de hiába a helyzetek, illetve az emberelőnyök, azok rendre kimaradtak. Az utolsó percekhez érve a vendégekre került a sor, hogy bizonyítsanak előnyben, amit remekül végre is hajtottak. Gliga keresztpasszát Hietamaki zúzta be könyörtelenül Ruczuj hálójába. Ezzel a Brassó elvitte a három létfontosságú pontot Csíkszeredából.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 3–4 (0–0, 2–2, 1–2)

Gólszerzők: Góga (23.), Svidkij (28.), Novak (50.), illetve Petres (31.), Fodor (35.), Nagy Cs. (41.), Hietamaki (58.).

 Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „A földbe tudnék süllyedni szégyenembe, hogy ilyen csodálatos közönség előtt kikaptunk. Sajnos a játékosok zöme nem. Ilyen csodálatos hangulat csak nálunk van az egész MOL Ligába. A játékosok nagy részének ez a mérkőzés két harmadig tartott. Oda kerültünk, hogy időt kérünk és senki oda nem jön hozzánk, edzőkhöz. Brassó megérdemelte a győzelmet. 2–0-nál nem álltak le, hanem harcoltak tovább. Csinálták a dolgukat. Ennek tükrében el sem tudom képzelni, hogy mi lesz vasárnap, bár mi hajlamosak vagyunk arra, hogy felszívjuk magunkat.”

 Kari Rauhanen, Brassói Corona: „Egyik csapat sem mutatott tökéletes játékot, bár a közönség számára izgalmas lehetett. Eseményekkel teli mérkőzés volt, potyagólokkal mindkét oldalon. Izgalmas volt. Ezért szeretem a jégkorongot. Szerencsések voltunk ma. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen egy percre sem adtuk fel. Lehetett volna 5–0 is az ellenfél javára, mi akkor sem adtuk volna fel.”

                            Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása