HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Két pont Érsekújvárról

2014.01.05. 16:35 poraszabolcs

Fordulatos mérkőzésen hosszabbítás után szerzett győzelmet a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata Érsekújváron. A csíki csapat a harmadik játékrészben két góllal is vezetett, ám végül a hosszabbításban csikarta ki a sikert.

 Az év utolsó mérkőzésén, hétfőn, még háromgólos vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata hazai környezetben Érsekújvárral szemben, míg az év első találkozóján már egygólos győzelmet aratott, idegenben. A két csapat ezúttal egy fordulatos találkozót játszott, amely a hosszabbításban dőlt el.

 Jó iramban kezdődött a mérkőzés és Szőcs már az elején jelezte, egy kemény lövéssel, hogy nem feltartott kézzel érkezett a HSC. Hogy ez még igazabbnak bizonyuljon arról Pavesic és Becze gondoskodott egy kisebb kakaskodással, amely elsőre még csak 2-2 percet ért, majd másodikra 5+20-at. Közte viszont Miroslav Stefanka szerezte meg a hazaiaknak a vezető találatot. A gólt követően oda-vissza ment a játék, amelyből a csíki csapat jött ki jobban. Előbb Szőcs Szabolcs egyenlített, majd Farkas Tamás góljával már vezetett a HSC.

 A második harmadtól már a hazai csapat kellett küzdjön az egyenlítésért, ami négy perc alatt összejött, Ondrej Stefanka révén. A gól nem okozott nagyobb zavart a vendégeknél. Olyannyira nem, hogy a 28. percben Danton megpattanó lövése talált utat magának Chovan ketrecébe, majd Góga növelte kétgólosra a HSC előnyét a 35. percben. Az újabb gól megzavarta a hazaiakat, de ezt nem tudták kihasználni a vendégek, bár Curilla szólózhatott Chovannal szemben.

 Az utolsó játékrész előtt maradt a kétgólos csíki előny. A harmadik felvonásra támadólag lépett fel az érsekújvári gárda, amely Weissmann, illetve Ruzicka kapuvasaival jelezték, hogy nem adják könnyen a meccset. A 48. percben Góga is mehetett átöltözni, miután térdhasználatért 5+20-at kapott. Az ötperces előnyt pár másodperc alatt Weissmann váltotta gólra, de a hátralevő percekben jól védekezett a HSC. Az ötperces hátrány kivédekezése után támadásban maradtak a hazaiak, de „csak” helyzetekig jutottak. Az újabb góljukhoz egy újabb emberelőny kellett, amelyet Dubec értékesített. Az utolsó percben viszont a felvidékiek is hátrányba kerültek Frolik kiállítása nyomán.

 Ez a hosszabbításban érződött meg, hiszen Gál Sándor tanítványai 14 másodperc alatt gólra váltották az előnyt. A győztes gólt Molnár Zsombor szerezte.

 Eredmény

HC Érsekújvár – HSC Csíkszereda 4–5 (1–2, 1–2, 2–0, 0–1) – hosszabbítás után

Gól: Stefanka M. (8.), Stefanka O. (24.), Weissmann (48.), Dubec (58.), illetve Szőcs (15.), Farkas (20.), Danton (28.), Góga (35.), Molnár Zsombor (61.).

 Mestermérleg

Stanislav Meciar, HC Érsekújvár: Különösképpen nehéz küzdelem volt ez. A legjobb játékosunkat elvesztettük az első harmadban, sok esélyünk volt a gólszerzésre, de elmaradtak a jó befejezések. Saját hibáinkból két gólt is kaptunk. A legvégsőkig a legjobb tudásunk szerint küzdöttünk.”

 Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Nagyon kemény meccs volt a mai, örülök, hogy elhoztuk a 2 pontot. Odahaza kikaptunk az Érsekújvártól éppen ezért ma különösen boldog vagyok a győzelemnek.”

                      Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása