HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Első HSC siker a Dab ellen

2013.11.05. 18:06 Bobo91

Vereséggel tért vissza Csíkszeredába Lubomir Hurtaj a HSC Csíkszereda korábbi szlovák játékosa. A HSC közel járt a rendes játékidőben aratott sikerhez a Dunaújvárosi Dab.Doclre ellen, ám végül két pont maradt itthon.

Ötödik alkalommal nézett egymással farkasszemet a HSC Csíkszereda és a Dunaújvárosi Dab.Docler a 2013/2014-es idényben. Korábban a HSC csak megszorítani tudta Dunaújvárost, legyőznie eddig nem. Mindkét gárda az egymás elleni mérkőzést megelőzően vereséget szenvedett, így várni lehetett, hogy mindkettő javítani szeretne. Ennek megfelelően iramosan kezdtek a csapatok. Az első percekben valamivel aktívabbak voltak a vendégek, aminek köszönhetően a 3. percben, emberelőnyben, Somogyi mattolta Ruczujt. Támadásban maradtak vendégek, de a csíki hálóőr több alkalommal is életben tartotta csapatát. A harmad második felére felébredt a hazai gárda és átvette a játék irányítását. Jöttek is a helyzetek. A 14. percben előbb Hruby egyenlített egy kékvonalas lövéssel, emberelőnyben, majd két percre rá Molnár Zsombor lőtt Sevela füle mögé, beállítva az első harmad eredményét.

A második játékrészben pörgős, kemény mérkőzést láthatott a hazai közönség. Helyzetek mindkét oldalon akadtak. A legnagyobbakat a hazaiak hagyták ki a harmad vége felé, amikor Becze és Hruby is egy az egyben Sevelával ziccert vétettek.

Az utolsó játékrészben a vendégek kezdeményezőbben léptek fel, de Ruczuj újfent a helyén volt. Az 53. percben Gröschl buta, majd Huba kiállítása nyomán kettős előnyhöz jutott a hazai csapat. Ekkor eldönthették volna a mérkőzés végkimenetelét a HSC, de Gál Sándor tanítványai elszórakozták a lehetőséget. Innen talpra álltak a vendégek. Előbb másfél perccel a vége előtt lejött Sevela, de korongot szerzett a HSC és Huba csak szabálytalanság árán tudta megakadályozni a gólhelyzetet. Hátrányba kerültek a vendégek, de Lundh újra kockáztatott és újfent lehozta Sevelát. A vakmerőség be is vált és kilenc másodperccel a vége előtt Szappanos egyenlített. A hazaiak vitatták a gól érvényességét mivel szerintük Szappanos rúgta a korongot. Ennek ellenére a játékvezetők megadták a gólt.

Jöhetett a hosszabbítás, amely során másfél percig még előnyben játszhatott a HSC. Nem kellett azt végigjátszódják, mivel Hruby óriási bombagóllal köszönt be Sevelának.

A találkozón a hasmenéssel küszködő Marek Curilla nem lépett pályára, aki még könyék sérüléssel is küszködik. Továbbá Stanislav Kozuch is harcképtelenné vált közel két hétre. A szlovák hálóőrnek a belső térdszalagok húzódtak meg a bal lábában.

Eredmény

HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler 3–2 (2–1, 0–0, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Hruby (14., 61.), Molnár Zs. (16.), illetve Somogyi (3.), Szappanos (60.).

Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Nagyon csalódott vagyok, hogy elvesztettünk egy létfontosságú pontot. Lehet, hogy a végelszámolásnál sokat fog ez számítani. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni, mint amilyenek mi követtünk el. Kezünkbe volt a mérkőzés. A vége előtt pár perccel kettős előnybe kerültünk, amit nem úgy játszottunk meg, ahogy elterveztük. Utána mikor egy fél perc van hátra, engedjük, hogy behozzák a kapunkig a korongot. Igaz, hogy szerintem nem volt szabályos a gól. De akkor is. Ha azt akarjuk, hogy bekerüljünk a rájátszásba, akkor ilyen hibákat nem szabad elkövetni.”

 

Stephan Lundh, Dunaújvárosi Dab.Docler: „A Kontinentális Kupa után úgy érzem, hogy a csapatom nagyon elfáradt. A játékosok nem tudnak százszázalékosan felpörögni. Ennek fényében nagyon örülök, hogy egy közel kéthetes szünet következik.”

                                                             Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása