HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Hajszálon múlott a győzelem

2013.10.19. 16:46 Bobo91

Szétlövések után egygólos vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Kontinentális Kupa C csoportjában a házigazda Dunaújvárosi Dab.Doclertől. A két MOL Ligás gárda egy nagyon pörgős, iramos mérkőzésen van túl.

Elkezdődtek Dunaújvárosban a Kontinentális Kupa C csoportjának küzdelmei, amelyen a házigazda Dab.Docler mellett a HSC Csíkszereda gárdája is érdekelt. Az első fordulóban rögtön a két MOL Ligás csapat találkozott. A nézők nem panaszkodhattak sem a látványban, sem az izgalmakban.

Remek iramban kezdték a felek a találkozót. Már az első percekben remek lehetőségek alakultak ki a kapuk előtt. A legnagyobb helyzetet azonban a hazaiak jegyezhették, akik az 5. percben Szappanos révén ziccert vétettek. A harmad második felére mintha a hazaiak átvették volna a játék irányítását, de a helyzetek lefülelése nem okozott gondot a csíki védelemnek.

A második játékrész rosszul kezdődött a vendégek számára, hiszen a 24. percben Molnár Zsombor kapott végleges kiállítást, majd rögtön utána Nagy István is büntetőpadra került. A kettős fórt a hazaiak Peter Huba révén kihasználtak. Az újvárosi légiós Ladányi kékvonalra kitett korongját elemi erővel lőtte Kozuch ketrecébe. A gól azonban a hazaiakat zavarta meg jobban. Előbb Farkas büntetőt vétett, majd 31. percben Bíró Ottó lövése Szőcs elé került, aki nem tétovázott és egyenlített. A HSC még jobban erőre kapott. Több remek akciót vezettek Gál Sándor tanítványai, de vagy Sevela, vagy a kapuvas útját állta az újabb gólnak.

Az „utolsó” felvonást óvatosan kezdték a felek. Azonban ahogy pörögtek a perceg a könnyedén játszó csíki gárda egyre bátrabbá vált. Ez végül az eredményjelzőtáblán is jelentkezett. A 48. percben Novak egy parádés góllal szerzett vezetést, kettős előnyben. A gólt követően lassan csordogáltak a percek és mint „derült égből a villámcsapás” jött a hazaiak egyenlítő gólja az 55. percben. Lindgren távoli lökete lejött Kozuchról és a pakkot Somogyi emelte be a kapuba. Ekkor újfent fordult a kocka. Innentől kezdve a vendégek léptek rá a gázpedálra, de több gól nem esett.

Jöhetett a hosszabbítás, amely során maradt a 2-2-ős állás. A szétlövések során a nézők öt-öt büntetőlövést láthattak. A csíki oldalon Novak, Bíró Tamás és Bíró Ottó vétett az első körben míg a túloldalon Azari, Peterdi és Ladányi. A folytatásban a felek felváltva próbálkoztak. Előbb Ladányi és Novak újfent rosszul célzott, míg az ötödik körben Peterdi mattolta Kozuchot és Moldován csupán a felső vasig jutott.

A fiúk remekül küzdöttek, becsülettel hajtottak. A második játéknapon a Krakkói Cracovia lesz a HSC ellenfele, amely a nyitómérkőzésen 2–0-ás győzelmet aratott a Slavija Ljubljana ellen.

Eredmény

Dunaújvárosi Dab.Docler – HSC Csíkszereda 3–2 (0–0, 1–1, 1–1, 0–0, 1–0)

Gólszerzők: Peter Huba (27.), Somogyi Balázs (55.), Peterdi (65., GWS), illetve Szőcs Szabolcs (31.), Vaclav Novak (48.).

                                                                       Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

komment

süti beállítások módosítása