HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Egy lépésre a bajnoki címtől

2013.04.04. 21:38 Bobo91

Zsinórban hetedik, összességében 15. román bajnoki címét zsebelheti be a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata szombaton, miután csütörtök este háromgólos győzelmet aratott Brassóban. Egy győzelemre van a HSC a bajnoki címtől.

Háromgólos győzelmet aratott csütörtök este a HSC Csíkszereda csapata a román bajnoki döntő negyedik mérkőzésén Brassóban a helyi Corona ellen. A csíki csapat így egy győzelemre került a bajnoki címvédéshez, amely zsinórban a hetediket, összességében pedig a 15-et jelentené.

A csíki fiúk ott folytatták a román bajnoki döntő negyedik mérkőzését, ahol szerda este befejezték. Már a 3. percben gólt szerzett a HSC. A cseh légiós, Novak volt eredményes. A folytatásban is a csíki csapat játszott fölényben, a helyzetek is jöttek. Leghamarabb Kmit szerezhetett volna gólt, de a kapuvas hárított Polc helyett. A harmad közepétől kezdve éledezni kezdett a brassói csapat. Sorozatban jöttek a helyzeteik. Végül a 15. percben Bonar kapu mögül visszatett pakkját Antal vágta be Kozuch ketrecébe. A gól egy picit megfogta a HSC-ét, amivel a hazaiak nem tudtak élni. Ahogy pörögtek a percek úgy jött vissza a játékkedve a csíkiaknak, amely végül góllá érett. Alig húsz másodperccel a harmad vége előtt Molnár Zsolt cselezte végig magát a brassói játékosokon majd hozta kihozhatatlan helyzetbe Fadrnyt, aki nem kegyelmezett. A cseh góljával beállította az első harmad végeredményét.

A második játékrészt a már megszokott ütemben kezdte a csíki csapat. Igaz fölényben voltak, de a helyzetek nem úgy jöttek. Ahogy pörögtek a percek úgy egyenlítődött ki a játék. Lüktetővé, folyamatossá vált az. Helyzetek itt, helyzetek ott. A legnagyobbakat pedig Wehrs és Novak hagyta ki. Mindkettőjük lökete a vason csattant. A harmad végéhez érkezve két alkalommal is előnybe került a HSC. Az elsővel még nem sikerült élniük, ám a másodikkal már igen. Kmit pontos passza után Becze vágta be a játékszert Polc hálójába. Innentől kezdve a hazai játékosok elvesztették türelmüket. Előbb Hietamaki kapott fejre/nyakra irányuló támadás miatt véglegest, majd Bonar sem bírt magával – szétverte a plexit – amiért ő is megkapta a büntetését.

A harmadik harmadot a HSC így nyugodtan kezdhette, hiszen ötpernyi emberelőnye volt. A kezdés viszont nagyon kényelmesre sikerült. A brassóiak pedig vérszemet kaptak. Több helyzetet is elpuskáztak, vagy épp Kozuch volt a helyén. Gál Sándor a csíkiak trénere pedig időt is kellett kérjen tíz perccel a mérkőzés vége előtt. Az időkérés valamelyest felrázta a csíki fiúkat, akik innentől kezdve nem engedték már könnyen át a brassói játékosokat a résnyire kinyitott ajtón. Alig két perccel a mérkőzés vége előtt pedig Fadrny vetett véget a mérkőzésnek miután megszerezte a saját maga második, míg csapata negyedik találatát.

Román bajnoki döntő, 4. mérkőzés

Brassói Corona – HSC Csíkszereda 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)

Gól: Antal (15.), illetve Novak (3.), Fadrny (20., 58.), Becze (39.).

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: Csíkszereda – Brassó 3–1.

A további műsor: 5. mérkőzés, szombat: HSC – Brassó (14.30 órától); 6. mérkőzés, vasárnap, ha szükséges: Brassó – HSC (15.30); 7. mérkőzés, április 8., ha szükséges: HSC – Brassó (19 órától).

Pénztárnyitás

A Csíkszeredai Sportklub vezetősége felhívja a szurkolók figyelmét, hogy szombaton a jégpálya pénztára 12 órakor nyit és a mérkőzés kezdetéig nyitva lesz. Ez idő alatt lehet majd megvásárolni a mérkőzésre a belépőket.

                                                    Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

59 komment

süti beállítások módosítása