HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Címvédésre készül a HSC

2013.03.28. 12:45 poraszabolcs

Két elveszített döntő után ezúttal már a végső győzelmet is megszerezné a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a 2012/2013-as idényben. Gál Sándor tanítványai teljes erőbedobással készülnek a román bajnoki döntőre, amelyen a tréner minden játékosára számíthat.

 Közeledek a 2012/2013-as jégkorong idény vége. Még csak egy több felvonásos nagy ütközeten kell megküzdjön a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata éspedig a román bajnoki döntőben. A csíki csapat ellenfele a Brassói Corona lesz.

A HSC Csíkszereda csapata az idényben két finálét is elveszített. Még a múlt esztendőben a Románia-kupában volt kénytelen fejet hajtani a Brassóval szemben, majd alig pár napja a MOL Ligában a Dunaújvárosnak. A HSC hullámvölgyekkel teli szezont futott be, de végül sikerült a MOL Liga döntőjébe bejutnia, ahol igazi parázs mérkőzéseken után ugyan a második helyet kaparintották meg, de az előzmények ismeretében igazán dicséretre méltó teljesítmény volt.

A két gárda az idény folyamán hivatalos keretek között kilenc alkalommal találkozott. Nyolc alkalommal a MOL Ligában, ahol a felek egyenlő részben osztozkodtak a győzelmekben. A HSC a ligában azzal volt előnyben, hogy az egyik elveszített találkozójukat szétlövés után szenvedték el. A csapatok továbbá egyszer megütköztek a Románia-kupa döntőjében, Csíkszeredában, ahol a Cenk alattiak győzedelmeskedtek.

A román bajnoki döntőben újfent bizonyítania kell a csíki csapatnak. Kérdés, hogy a fiúk mennyire tudták kirázni a fáradtságot a lábukból, hiszen egy kipihent, friss brassói gárda vár rájuk. Gál Sándor tréner véleménye szerint a fáradtsággal nem lesz gond. A fáradt és a kipihent csapatok párharcában elmondása szerint nem ez lesz a döntő tényező, hiszen annak megvannak az előnyei és a hátrányai is, hanem a taktikai utasítások maximális betartása.

 Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője: „Lelkileg nincs probléma a csapatban, hiszen a MOL Liga döntőbe úgy gondolom tisztességesen helyt álltunk. Bár mint mindenki a győzelemre törekedtünk. Lehetett volna jobb is, de nagyjából elégedett vagyok. Voltak játékosaink akik sérültek voltak, azok szerencsére mind felépültek. Önbizalommal teli várjuk a Brassó elleni döntőt. Nagyon fontos, hogy az első mérkőzést behúzzuk. Mi többet játszottunk, mint a brassóiak az elmúlt időben. Ennek van előnye és hátránya is. Szerintem az fog dönteni, hogy mennyire tartjuk be a taktikai utasításokat. Az odaadással nem lesz probléma. Továbbá az emberelőnyök kihasználása és a hátrányok minimalizálása fontos tényező lesz. Előnyben a tendencia az, hogy nehéz gólt lőni, hiszen a csapatok nagy odafigyeléssel védekeznek, illetve a kapusok is nagyon jók. Ha egy kapus jó napot fog ki, akkor szinte lehetetlen gólt lőni. Előnyünkre válhat, hogy négysorozni fogunk.”

Külföldi bíró érkezik

A HSC Csíkszereda – Brassói Corona román bajnoki döntő összes mérkőzésén külföldi főbíró fog dirigálni. Az első két összecsapáson a német Markus Schütz lesz középen. Az ő munkáját két romániai vonalbíró fogja segíteni. A játékvezető nem lesz ismeretlen a hazai jégkorong kedvelők előtt, hiszen többek között a Brassói Téli Európai Ifjúsági Fesztivál jégkorong mérkőzésein is közreműködött.
A külföldi játékvezetőt a Csíkszeredai Sportklub vezetősége igényelte és erről hivatalosan is tájékoztatta a szakszövetséget egy hónappal ezelőtt. Játékvezetőt azonban alig pár napja talált a szövetség. A szabályok értelmében a sípmester romániai tartózkodását teljes mértékben a csíkszeredai klub állja a szállítást, az étkeztetést, az elszállásolást és a bírói díjakat is beleértve. Ez óriási többletkiadást jelent a klub számára.

 Jegyek és pénztárnyitás

A Csíkszeredai Sportklub vezetősége értesíti a szurkolókat, hogy a döntő minden mérkőzésére egységesen 15 lejbe kerülnek majd a belépők. A szombati találkozó előtt a jégpálya pénztára 11 órától nyit és a találkozó kezdetéig lehet majd a jegyeket megvásárolni. A szombati napon egyben a szerdai hazai találkozóra is előre meg lehet vásárolni a belépőket. Szerdán a pénztár 14 órától nyit.

 A döntők időpontjai

1. mérkőzés, március 30.: HSC Csíkszereda – Brassói Corona (15.30 órától).

2. mérkőzés, április 1.: Brassó – HSC (19 órától).

3. mérkőzés, április 3.: HSC – Brassó (17 órától).

4. mérkőzés, április 4.: Brassó – HSC (19 órától).

5. mérkőzés, április 6., ha szükséges: HSC – Brassó (14.30 órától).

6. mérkőzés, április 7., ha szükséges: Brassó – HSC (15.30).

7. mérkőzés, április 8.: HSC – Brassó (19 órától).

                                     Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

komment

süti beállítások módosítása