HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Címvédés a MOL Ligában

2013.03.22. 20:49 Bobo91

Hat mérkőzésig tartott a MOL Liga 2012/2013-as döntője, amelyen a Dunaújvárosi Dab.Dolcer Csíkszeredában védte meg a címét. A dunaújvárosiak a második harmadban döntötték el a mérkőzés és egyben a finálé sorsát.

Hosszas éjszakai buszozás után a mérkőzés reggelén érkezett meg Csíkszeredába a Dunaújvárosi Dab.Docler jégkorongcsapata a MOL Liga döntő hatodik mérkőzésére. És úgy néz ki, hogy ez nem befolyásolta az újvárosi csapat teljesítményét. A hazai oldalon a hírekkel ellentétben Vaclav Novak nem tudta vállalni a játékot.

Mindkét gárda újfent jó iramban kezdte a találkozót. Helyzetek mindkét oldalon kialakultak, de a két kapus pazar formában volt. Kozuch legtöbbször fejjel, míg Sevela a botos kesztyűvel hárította a gólokat. Emberelőnyben viszont továbbra is pontatlan volt mindkét csapat.

A második játékrészt valamivel erősebben kezdte a vendéggárda, a gól viszont nem jött. Sőt, a HSC átvette a játék irányítását és kinyílt. Egy ellentámadásból pedig a 24. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Szappanos robogott el a baloldalon majd precíz, kapu elé betett pakkját Pavuk varrta be könyörtelenül. Kozuch tehetetlen volt. A csíki csapat a szurkolói biztatásával karöltve mindent megtett az egyenlítésért. A 31. percben azonban tovább nőtt a két csapat közötti különbség. Nagy Richárd kékvonalas, takarásból leadott lövése beakadt a hazai ketrecbe. Talán Papp Viktor még beleért a korongba és ez zavarta meg a csíki csapat szlovák hálóőrét. Pár percre rá Nagy Richárd végleg eldönthette volna a mérkőzés és egyben a döntő sorsát, miután emberelőnyben, ziccerben célt tévesztett. A folytatásban a hazaiak újfent mindent megtettek a szépítés érdekében, de a dunaújvárosi védelem könnyedén hatástalanított minden akciót.

A harmadik harmadban a HSC megkapta az esélyt a szépítésre, hiszen a vendégek két alkalommal is hátrányba kerültek. Ezzel viszont nem tudtak élni, bár Szőcs kétszer is remek helyzetbe került. Ez pedig végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. A vendégek innen csak elrontani tudták volna a mérkőzést, amelyet végül nem tettek meg. Nagyon taktikuson és okosan játszottak. Sőt, a harmad végén még két alkalommal betaláltak a csíki ketrecbe. Előbb Azari, majd Gröschl.

Eredmény

HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)

Gól: Pavuk (24.), Papp V. (31.), Azari (58.), Gröschl (59.).

A négy nyert mérkőzésig tartó döntő végeredmény: Csíkszereda – Dunaújváros 2–4.

Mestermérleg

Szilassy Zoltán: „Az első harmadban még az ellenfél tudta tartani velünk a lépést, aztán lassan föléjük kerekedtünk és kontroll alatt tartottuk a meccset. Az utolsó harmad elején volt egy időszak, amikor nyomott a HSC, de ügyes játékkal tartani tudtuk az előnyt. A végére a HSC szerintem fejben is feladta a találkozót, a 4–0-ás eredmény egyébként nem tükrözi a játék képét. Azt hiszem, a mostani döntő egy jó széria volt, mindkét csapat nagyot küzdött. Örülök, mert a Magyar bajnoki arany után megvan a másodiki aranyunk is, a jövő héten pedig a harmadikért játszunk és remélem, azt is bezsebeljük.”

Gál Sándor: „Sajnos elvesztettük a döntőt, pedig ma is a győzelemre hajtottunk. A fiúkon érződött a fáradság, sajnos, nem elég egy ilyen meccsen csak egy harmadot hokizni. A második harmadban nem ment a játék, az utolsó harmad elején rengeteg helyzetünk volt, amik kimaradtak, a végére pedig teljesen ránk jött az ellenfél és már nem tudtuk megfordítani a meccset.”

                                   Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

komment

süti beállítások módosítása