HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Pontokért megyünk Érsekújvárra

2013.02.12. 17:20 Bobo91

     Pár nap és folytatódnak a jégkorong MOL Liga küzdelmei, már ami a HSC Csíkszereda együttesét illeti. A hétvégén a csíki csapat Érsekújvárral és az Újpesttel mérkőzik meg. Szőcs Szabolcs a HSC csatára kemény mérkőzésre számít Felvidéken.

     Az elmúlt pár napban a HSC Csíkszereda keretének fele a romániai jégkorong válogatottba szerepelt a lengyelországi nemzetközi EIHC-tornán, ahol két súlyos vereséget szenvedtek a lengyelektől és a magyaroktól, majd a zárónapon Dél-Koreát megszorítva csupán büntetőlövésekben maradtak alul. A HSC játékosa, Szőcs Szabolcs elmondta, hogy egy hasznos torna volt a lengyelországi, ahol nagyon erős ellenfelekkel kellett játsszanak, akik magasabb ritmusban, illetve sebességfokozatban játszottak mint ők. Az alábbiakban egy rövid interjút olvashatnak az előbb említett játékossal.

 – Hazajöveteletek óta hogyan készültök az előttetek álló feladatokra?

 – Taktikai-, jég- és erőnléti edzéseken vettünk részt. Az új edzői stáb próbálja az elképzeléseiket gyakoroltatni velünk. Leginkább az emberelőnyös, illetve az emberhátrányos szituációkat gyakoroltuk. Továbbá az edzők igyekeznek egy más, ütőképesebb harmadik, illetve negyedik sort összerakni. Ez többek között annak is köszönhető, hogy az új játékost, Fadrnyt, be kell építsék a csapatba. Az edzők nem utolsó sorban a felfogásunkon is igyekeznek változtatni.

 – Ez mit jelent pontosabban?

 – Az edzők minden játékossal külön-külön leültek és elbeszélgettek. Külön a légiósokkal, a válogatott játékosokkal és azokkal is, akik az elmúlt héten itthon voltak. A taktikai utasítások betartásának fontosságára hívták fel a figyelmet, illetve arra, hogy a különböző szituációkra jobban figyeljünk oda. És sokkal több munkát várnak el tőlünk, mint eddig.

 – Két nehéz mérkőzés következik, majd további három. Hogyan látod a közeli jövőképet?

 – Minden pontra égető szükségünk van. Úgy ülünk fel holnap a buszra, hogy hétvégén mindkét mérkőzésünket meg kell nyerjük. Nem lesz könnyű feladat, hiszen tudjuk, hogy Érsekújvárnak is ugyanúgy szüksége van a pontokra, mint nekünk.

                                           Darvas Attila, a HSC Csíkszereda sajtóreferense

16 komment

süti beállítások módosítása