HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Legyen újra ünnep a hokimeccs!!!

2013.01.31. 08:47 poraszabolcs

Ugyan nem ismerem behatóan a székesfehérvári lelátón uralkodó állapotokat, hisz a netes közvetítések minősége sem a legjobb, meg az otthoni alapzajt sem tudja egykönnyen übereli bármi is, de a tény, hogy Raon, a Fehérvári Ördögi Kör oszlopos tagja a nagy nyilvánosság előtt boncolgatja a lelátói magatartásformákat, minimum elgondolkodtató. Főként azért, mert szóról-szóra vonatkoztatható ránk, csíkszeredai szurkolókra is. Részleteiben nem taglalnám, hisz ezt kötelezően el kell olvasnia mindenkinek, aki csak kicsit is szereti és szívén viseli nemzeti sportunk sorsát.

Látványos a párhuzam a két hokifellegvár között: döcög a szekér itt is, ott is, veszélyben a rájátszás itt is, ott is, egyre elégedetlenebbek a szurkolók itt is, ott is. Másfél évtizede még ünnep volt a hokimeccs nálunk, kötelező ünnep. Az ősellenség jött, és évadonként legfeljebb 5-6 alkalommal egy kicsit kivetkőzhettünk önmagunkból, extázisban üvölthettük az édesanyám, kedves anyámat és még nagyobb extázisban küldözgethettük katonáékat oda, ahová csak tudtuk. Ma már nincs ősellenség (illetve van, csak már nem olyan), van helyette 5-6 komoly vetélytárs és velük együtt évadonként 50-60 komoly összecsapás. És lám, mintha önmagunkkal hasonlottunk volna meg, ma már csak ritkán ünnep a hokimeccs, az ősellenség tovatűnt, a szidalmazás maradt…a sajátjaink ellen fordítva. Érti ezt valaki???

Az elmúlt évek folyamán sokan elmaradoztak a jégpályáról, ennek okait nem taglalnám. Egyvalami azonban biztos: aki igazán szereti ezt a sportot, a szeredai csapatot, az önmagát fosztja meg egy élménytől azáltal, hogy távol marad. Aki viszont eljön, az ne a gyalázkodással és a szidalmazással töltse el a meccset, mert nemcsak a játékosokat, hanem környezetét is “szennyezi”.

Hogy miért írom épp most ezt? Raon sporttárs remek írása csak az utolsó löket volt, hiszen holnap 16,45-től lehetőség van a bizonyításra. A csapatnak is, de nekünk is. Az ellenfél a fiatal Újpest, a tabellán látható helyezés- és pontkülönbség semmit sem jelent, hisz az Ancsin-legénység már két ízben is pontot rabolt tőlünk, sőt, a Karcfalvára kihelyezett mérkőzésen mindjárt kettőt is. A MOL Liga előírása alapján évadonként egy mérkőzést kedvezményes belépővel tekinthetnek meg a szurkolók, ez a klub vezetőségének döntése értelmében a holnapi mérkőzés, amire nem kedvezményes, hanem ingyenes a belépés. Erre az – emlékeim szerint - példa nélküli gesztusra kellene nekünk, szurkolóknak válaszolnunk, lássuk, képesek leszünk-e rá? Jelen írásom egyben tehát felhívás is: elő a mezeket, elő a zászlókat, mindenki a jégpályára, zengjen a huj-huj-hajrá és legyen újra ünnep a hokimeccs. A csapatért és önmagunkért…

15 komment

süti beállítások módosítása