HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

A Főnixmadár mégis létezik

2012.11.02. 19:43 Bobo91

Keserű szájízzel vonultak a hokikedvelők az előrehozott időpontban megrendezendő jégkorongmérkőzésre. Volt bőven felejtenivalónk, az utóbbi hét a szó legszorosabb értelmében kritikán alulira sikeredett.

A kezdő percek a mi javunkra fordították a mérleg nyelvét, becsületesen nekiestek a fiúk ellenfelüknek és ez az 5. percben góllá is érett: Tranca sztárjátékosokat meghazudtoló szólóba kezdett, a teljes miskolci soron végigszlalomozott, a befejezésbe azonban Budai bele tudott szólni. Ekkor a kipattanó Bíró elé került, aki köszönte a lehetőséget és éljenzésre szólította fel a hazai szurkolókat (1-0). Továbbra is fölényben tudtak játszani a srácok, az első harmad azonban a gördülékenységéből fakadóan hamar eltelt.

A középső játékrészben már egy sokkal ambiciózusabb Miskolc veszélyeztetett, az elmúlt hónap legjobbjának is titulált Kozuch viszont nem engedte ki a kezünkből az előnyt és kitartóan blokkolta a vendég gárda minden próbálkozását. Egy remek ellentámadás végén Novak az üresen maradt Moldovánhoz passzolt, akinek csuklóból leadott közelijét Budai csak szemmel tudta követni, tettel nem (egy klasszikus „Erzsis”  gólöröm is további mosolyt csalt a csíki szurkolók arcára, akik, nem mellesleg, kezdték visszanyerni “régi” formájukat) (2-0). A szépítés egy vitatott szituációból jött össze, szinte mindenki azt hitte, hogy a korong már Kozuch hatalmában van, de valahogy Nagy Gergő “elővarázsolta” azt és a hálóba jutatta. Heves tiltakozás a kapus részéről, de a 0-ás máris 1-esre váltott át. (2-1). Rövid idővel később újra a magasba ugorhatott a csíki nagyérdemű, az addig is nagyon tevékeny Molnár Zsolt aratta le saját és csapata babérjait góljával (3-1).

Igazi hosszú tavú memória szükségeltetik a záró játékrész teljes felelevenítéséhez. Előre is tengermély bocsánat, ha minden nem kerül “papírra”. Merthogy egy meggyőzően és bátran játszó hazai csapat újabb góljáig nem is volt gond (Moldován, 4-1), az emberelőnyös szituációt is sikerült megoldani (a rég látott Adorján-bomba, 5-1), de onnan elszakadt a cérna úgy emlékezésben, mint feszültség szintjén. Pillanatok alatt eldurvult a játék, miközben a hősiesen küzdő hazaiak még büntetőlövést is elvégezhettek. Szépséghiba, hogy Novak ezúttal csak a plexit találta el, de a vezetés biztos tudata által mámorba esett szurkolók még ezt is tapssal jutalmazták. Csakhogy a túloldal se érezze hátrányban magát, itt is befújtak egy büntetőlövést, de ahelyett, hogy megállt volna a játék és készülődött volna a vendég gárda a felzárkózásra, elszabadultak az indulatok. A kezdeti lökdösődéseket megunva, Rafaj nem tétovázott és nekiesett Trancanek, aki a jégre került és esélye sem volt felállni. A szurkolók legnagyobb megdöbbenésére azonban szinte senki (mindjárt kiderül, hogy  ki is az az egyedüli szinte…) nem sietett a fiatal játékos “megmentésére”. Fegyelmi mindkét oldalon, vér nincs, a büntetőt elhibázzák, folytathatjuk…Dehogy folytathatjuk, hiszen a buli után csak egy egy sisak ütközésének tompa hangjától leszünk figyelmesek “Szintére” (Molnár Zsolt), aki nem tétovázik és azonnal rátámad Popovicsra (-re, nekem aztán édes mindegy a mai produkcióját lezárandó). Szakad a mez, zúg a lelátó az  „Üssed, üssed”-től, a vendégeskedő miskolci pedig vesztesen kényszerül lekorcsolyázni (persze nem hagyja ki a lehetőséget, hogy hergelhesse a hazai többséget és emiatt a nem gyenge “Cigányok” megnevezéssel, szóban inzultálja őt és csapatát a hazai lelátó. Folytatódik a játék, de mintha még fortyogna valami a levegőben…A játékszertől mérföldekre ismét vagdalkozás alakul ki, a felgyülemlett feszültség Gőzt találja meg, Bíró teszi helyre ellenfelét, de ez már csak a halovány lecsengése az előbb történt bunyóknak. A végére még Novak tartogatta a slusszpoént: egy kontra végén mindenki a passzát várta, de Budai is rögtön csapdába esett, mivel a passzból lövés lett, az eredményjelző pedig a 6-os számot azonnal elő is kotorta. Eseménydús mérkőzésen sikerült itthon tartani a nagyon fontos 3 pontot, látványban nem volt hiány, ahogy küzdeni akarásban sem! Gyönyörű győzelem ez nekünk! 

5 komment

Címkék: Címkék

süti beállítások módosítása