HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Majdnem megfogtuk a Hágát

2009.10.23. 22:23 SportClub

    Talán az idei szezon legnagyobb nézőszámát produkálta a csíkszeredai közönség, körülbelül 1500-an látogattak ki a Kontinentális Kupa második meccsére. A játékoskerete alapján a holland csapat volt az egyértelmű favorit, de talán mindenki bízott a tisztes helytállásban vagy akár egy meglepetésben. A mérkőzés az IIHF hivatalos himnuszával indult.

    Nagy meglepetésre a holland csapat eléggé álmosan kezdte a meccset, annak ellenére, hogy talán mindenki azt hitte, hogy rögtön a meccs elején letámadnak és nyomás alatt tartanak. Sőt, az első lehetőség Moldován előtt adódik, akinek lövése mellé száll, de néhány perccel később, az 5. percben mindenki óriási meglepetésére és örömére Hozó kipattanó lövését Moldován igazítja a hálóba. Ezután az ellenfél kezd rájönni, hogy nem közkorcsolyázásra jöttek Csíkszeredába és elkezdenek helyzeteket kialakítani. És ekkor jön az a 2 perc, amelyen talán elment a meccs. Sorozatban háromszor mattolják Kozuchot, Bohac, Selivanov és Nichols is betalál. A harmad hátralevő részében a hollandok a kezdeményezőbbek, ők lőnek többet kapura, több helyzetet alakítanak ki, de a fiúk tisztesen tartják így is magukat.

    Mikor a második játékrészre jöttek ki a fiúk, talán még senki sem gondolta, hogy ezek után milyen dolgokra képesek. A harmadot nagyon jól kezdjük, de sajnos Kósát leséríti a 16-osba játszó Wurm, amiért 5 percet kapott és mellé még mehetett lezuhanyozni. Egyre javul a játékunk, nagyon összeállt a csapat és egyre jobban megy a játék. De a sok helyzetre jön a hidegzuhany: csapattársa gyenge lövésébe Natte ér bele megtévesztve Kozuchot, 4-1. De Hozó nem hadja annyiban a dolgot és szokásához híven szögből ereszt meg egy lövést, ami gyönyörűen beakad a kanadai kapusuk hálójába. És ezután olyan játékot produkáltak a fiúk, amilyent még a szezonban biztos nem. Rengeteg helyzetet alakítottak ki, egyértelműen uralták a játékot. A közönség óriási hangulatot teremtett, az idei szezon legnagyobb szurkolását. Vérszemet kapunk, hajtunk, lövünk, egyszerűen csodaszép játékot produkálunk. A sporinak már ebben a harmadba akadnak érdekes befújásai, ennek ellenére fölényben játszunk és nem ijedünk meg a hágaiak nagy neveitől.

    Az utolsó játékrész elején úgy tűnt, hogy megnyugodott a játék. De így is támadunk és vannak lehetőségeink. Majd a 48. percben egy váratlan helyzetből Bíró elé kerül a korong és nagyon szépen mattolja a kapust. És itt érezhető volt, hogy még semmi sincs veszve. Nagyon nagy a hajtás, az akarás de néha furcsa kiállításokat kapunk. Például az 50. percben Molnár kerül a jégre, mire a bíró őt állítja ki, annak ellenére, hogy ő kapott egy nagyot. És még jónéhány hasonló eset történik a játék folyamán. A meccs végéig próbálkozunk, látszik is a fiúkon a fáradtság, de nem adják fel. Sajnos nem sikerül az egyenlítés...A mérkőzés véget ér, de a csapat hihetetlen akaraterejének és csodás játékának köszönhetően egy csodálatos estét szerzett azoknak, akik kilátogattak a mérkőzésre. A mérkőzés  legjobbja tőlünk Hozó Levente lett, 9 kapuralövést is jegyeztek a számlájára. Nem kell csüggedni, óriási hangulat és óriási mérkőzés volt, amelyen szerintem a küzdésért, akarásért és a mutatott játékért győzelmet érdemeltünk volna. Folytatás holnap este a Barcelona FC-vel. Az UTE-nek holnap esélye lehet a győzelemre a holland csapat ellen, mert ahogy észre lehetett venni a Hága játékosaiból is sokat kiszedett ez a meccs fizikailag, a magyar csapatnak pedig ma gyakorlatilag egy nehezebb edzőmeccse volt. Ha az Újpest és természetesen mi is nyernénk holnap, akkor lenne igazán szoros végkifejlete a csíkszeredai tornának.  

5 komment

süti beállítások módosítása