HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

HC - Sport Club 4-6

2009.03.11. 18:02 Pumukli00

Az első döntő:

19:15, Csíkszereda, Vákár Lajos műjégpálya

I. harmad:

Góól(0-1)05:15 - A székely sor hozza az első gólt.A Sándor Szilárd indította akció után a  kipattanót nem hibázza el Péter Robi!

Góól(0-2)10:06 - Ugyanaz a sor a kétperces duplakiállítás végén Kósa távolról bombagólt lő! A mérkőzés igen paprikás hangulatú és szinte úgy érzi az ember a meccset nézve, hogy a hajrában tart a meccs. Szinte hihetetlen akciók és érthetetlen bakik(Filip az üres kapu előtt lövi el a korongot). De nem számít a lényeg az, hogy vezetünk!

Gól(1-2)19:22 - A technikai kisbüntetés utolsó másodperceit sajnos már nem tudtuk kivédekezni. Saluga felvarrja és ezzel csökentette csapata hátrányát.

 

A meccset szinte élvezet nézni (nem utolsó sorban azért, mert vezetünk)! A csapatok még kissé durván is játszanak, de rég nem látott hokit produkálnak a közönségnek. Rengeteg helyzetünk maradt kihasználatlanul, rengeteget támadunk, a Péter Robi-Zsók-Sándor Szilárd trió káprázatos, az első sor(Wallenberg-Ramstedt-Filip) még kissé mintha aludna. A HC szinte nem is támad, nagyon jól védekezünk, az a bizonyos potyagól elég rosszul jött, de legalább nem nyugszunk meg mi sem...

 

II. harmad:

Gól(2-2)22:16 - 4 HC-s egyetlen védő ellen és az akciót sajnos teljesen kijátszák a piros-feketék. Goga a befejezőember...

Góól(2-3)25:05 - Megvillan az első sor. Antal Zsombi kiállítása után néhány pillanattal Sloboda kapásból bombázza Polc ketrecét és ez a pakk be is akad!

Gól(3-3)37:35 - Az emberelőnyt kihasználja a HC Mihály Árpád révén...

 

 A harmad döntetlennel ér véget, de a játék képe alapján nem hiszem, hogy a HC nyerte volna ezt a játékrészt. Csakhogy, mint oly sok sportot ezt is golra játszák... Rengeteg kapuralövés Sport Club oldalon, védekezés HC oldalon(csak néhány helyzet, de azokat sajnos kihasználják). Alapjában véve szép hoki, de azért természetesen a kellő indulatokkal. Rendesen megszórtak 2 percesekkel, a túloldalon Antal Zsombor látszik a "legidegesebbnek" nem veti meg a test-test elleni küzdelmet, sőt néha csak arra játszik. Látszik, hogy a romániai jégkorong legjobbjai küzdenek egymással.

 

III. harmad

 Góól(3-4)46:03 - Gyönyörű akció végén a fiatal Zsók (már szinte szokásos hogy a harmadik sor) szerzi meg a vezetést. Sándor Szilárd rávezeti a kapura, aztán gyors visszapassz és Zsók már nem hibázik!

Gól(4-4)47:51 - Mihály Árpád ismét kihasználja a Hc Csíkszereda emberelőnyét...

Góól(4-5)57:30 - Egy gyögyönyörű akció: Ha lehet így mondani brazilos(egyérintős) játék amely végén Wallenberg lehellet finoman beteszi laposan Polc hálójába a korongot!

Góól(4-6)58:12 - Na most aztán behozza "lemaradását" az első sor (kissé megváltozva:Ramstedt-Wallenberg-Szőcs Szabolcs). Mind a három emberen végig megy a korong, és az üres kapu torkában már nem hibázik Szőcs Szabolcs! Elhúztunk...

 

Az első döntőnek vége! Egy jóiramú, látványos, kissé paprikás, ámde ha úgy tetszik "szórakoztató" találkozó volt. Már a legelső pillanatoktól érezhető volt, hogy itt a csapatok nem csak fizikailag meccselnek... Úgy volt beharangozva ez a mérkőzés hogy a HC az esélyes, de erre alaposan rácáfoltunk! Igaz, hogy sokáig nem lehetett megmondani, hogy ki jön ki győztesen, de épp emiatt volt - legalább is szerintem - ilyen élvezetes. Még a sok kiállítás sem rontotta el a hangulatot. A harmadik játékrész egyik késleltető jelenete még fokozta a levegőben érzehető feszültséget: Egy játékos közelebbről is megismerkedett a palánkkal, de olyannyira, hogy a pályakarbantartók kellet közbe lépjenek, ugyanis a palánk bement... Azonban voltak említésre méltó igazán szép megmozdulások mindkét oldalon: pl. Mihály Árpád nagyon szép cselei és lövései és Wallenberg megmozdulásai az utolső percekben, olyan szintű profizmus árulkodott cseleiről(mint amikor három piros-fekete mezest, nemes egyszerüséggel kikerült), vagy arról az emlékezetes gólról, amikor egyérintéssel csúsztatta a pakkot Polc lábszárvédője mellé... Ezen a meccsen nem kaptak lehetőséget a fiatalok (Bíró Tamás, Kánya, János Imre), csak Bálint Attila, de ő már a második játékrész felétől játszott. A lövések zöme egyértelműen a Sport Club-hoz fűződik! A lényeg az, hogy egy nagyon színvonalas meccs után 1-0 a meccsek aránya, a mi javunkra!

281 komment

süti beállítások módosítása