HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Kiegyenlíteni a számlát

2014.01.16. 12:47 poraszabolcs

Két kemény és egyben nagyon fontos mérkőzést játszik a hétvége során a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. A csíki fiúk hazai környezetben előbb a Brassót, majd a Miskolcot fogadják. Közelebb lehet kerülni a MOL Liga rájátszásához.

 Előreléphet a HSC Csíkszereda a MOL Liga táblázatán, amennyiben a két hétvégi, borzasztóan keménynek ígérkező, találkozóját behúzza. Ehhez, sorrendben, a Brassói Coronát és a Miskolci Jegesmedvék gárdáit kell két vállra fektessék Gál Sándor tanítványai.

 Előbb a Brassói Corona látogat Csíkszeredába. A két gárdának ez lesz a liga alapszakaszában az utolsó mérkőzése. Az eddigi hét mérkőzés alapján a Cenk alattiak állnak jobban, hiszen négy alkalommal ők győztek. A fennmaradó három alkalommal viszont a csíki gárda. A négy brassói győzelemből kettőt viszont Csíkszeredában húztak be a sárga-kékek. Ezt szeretnénk most kiegyenlíteni a HSC játékosai. Ez fontos is, hiszen egy győzelem esetén a csíki gárda lépéselőnybe kerül Brassóval szemben, hiszen a vesztett pontok tekintetében jobban állnak. Kérdés az, hogy a HSC játékát a hétvégén behúzott két győzelem, illetve Becze visszatérése mennyire dobja. Kérdés az is, hogy a brassói oldalon kialakulandó kisebb belső cirkusz mennyire befolyásolja Kari Rauhanen csapatának játékát.

 Vasárnap egy jó formában levő miskolci gárda érkezik Csíkszeredába. A Jegesmedvék az elmúlt hat mérkőzésükből ötöt behúztak és csupán Dunaújvárosban szenvedtek vereséget, azt is minimális különbséggel. Ennek köszönhetően felléptek a táblázat második helyére. Igaz nem dőlhetnek hátra, hiszen esetleges félresikerült erdélyi túra újfent kiegyenlítetté teszi mezőnyt. Biztató a csíki csapatra nézve, hogy a Jegesmedvéknek eddig még nem sikerült győztesen elhagyniuk a Vákár Lajos Műjégpályát az idei szezonban.

 „Fontos mérkőzések következnek. A vasárnapi mérkőzést nagyban befolyásolja a Brassó elleni összecsapás. Ezért egyelőre, maximálisan, csak a Brassóra koncentrálunk. Volt már olyan mérkőzés, hogy rosszul játszottunk és nyertük. Volt olyan, hogy jól játszottunk és veszítettünk. Ezúttal jól is akarunk játszani és győzni is szeretnénk. Nem szeretnénk újfent hazai pályán kikapni a Brassótól. Az eddigi három hazai mérkőzésből kettőt elveszítettünk, most ki szeretnénk egyenlíteni a számlát. Mindkét csapatnak fontos a találkozó, hiszen óriási a harc a rájátszásért. Szeretnénk utolérni a brassói csapatot és ezzel egy időben lépéselőnyre szert tenni” – nyilatkozta Gál Sándor a HSC Csíkszereda vezetőedzője.

 A hétvégi műsor

Péntek: HSC Csíkszereda – Brassói Corona (19, Digi Sport).

Vasárnap: Újpesti TE – Dunaújvárosi Dab.Docler (19.30), HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék (19.30, Digi Sport).

Hétfő: Brassói Corona – Miskolci Jegesmedvék (19, Digi Sport), Dunaújvárosi Dab.Docler – HC Érsekújvár (19.30, DigiSport HU), Ferencvárosi TC – Újpesti TE (20).

Megdőlhet a tavalyi nézőszám

A 2012/2013-as idény során a MOL Liga négy Brassó elleni alapszakasz mérkőzés során összesen 5100 néző volt kíváncsi Csíkszeredában a két fél egymás elleni játékára. Az idei idényben három mérkőzés alatt már 4370 nézőt tudott a Vákár Lajos Műjégpályára „kicsalni” a két gárda. Tehát legalább 730 nézőre van szükség a tavalyi nézőszámhoz. Viszont. A múlt idényben, az alapszakasz során, összesen 22.254 néző látogatott ki a Vákárba. Jelenleg 20.390-nél tartunk a hivatalos jegyzőkönyvek szerint. A pénteki találkozón így legalább 1864 néző kell jelen legyen, hogy a tavalyi alapszakasz nézőszám megdőljön. Mindez akkor, amikor a HSC Csíkszeredának a péntekivel együtt hat hazai találkozója van.

                  Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása