HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Két pont maradt itthon

2014.01.13. 13:36 poraszabolcs

A Brassó elleni győzelem és jó játék után mindenki bízva bízott az újabb három pontban a Ferencvárosi TC ellen. Ez nem jött össze az utolsó szalmaszálba kapaszkodó és remekül küzdő Ferencváros ellen. A két pont viszont megvan.

 Két pontot tudott itthon tartani a HSC Csíkszereda a Ferencvárosi TC ellen a MOL Liga vasárnapi játéknapja után. A kiegyenlített küzdelmet hozó mérkőzést a szétlövések döntötték el a hazai csapat javára.

 A mérkőzés amúgy remekül kezdődött a hazai csapat számára, hiszen már az első cserében Mihály Ede révén megszerezték a vezetést. A gól után akár ezt növelhette volna is a hazai csapat, de a helyzeteit elkönnyelműsködte. Az idő múlásával erőre kapott a Ferencváros és átvette a játék irányítását. Ez pedig gólokban is megmutatkozott. Előbb Lencsés egyenlített, majd a harmad hajrájában Sijka szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

 A második játékrész elején újfent a vendégek játszottak fölényben. Ez pedig újabb gólhoz vezetett. Ehhez kellett Danton kiállítása, illetve Ölander Pazar kékvonala lökete előnyben. A kétgólos hátrány tudatában kapkodóvá vált a HSC játéka. A kedélyeket a harmad közepén Curilla remekbeszabott egyéni alakítása csillapított, amikor egy gólra zárkózott a csíki gárda. Innen kezdve huszáros harmad végi hajrába kezdett a HSC, de az utolsó pillanatokba mindig a rosszabb megoldást választották a hazaiak.

 Az utolsó felvonás úgy kezdődöttel, hogy három és fél percig emberhátrányban játszott a hazai csapat. Ezzel nem tudtak élni a vendégek. Majd mikor a hazai csapatra került a sor, akkor Hrubynak elsült a keze és egyenlített. Az utolsó percekben viszont elmaradt a korábbi lendület, így jöhetett a hosszabbítás.

 A ráadás nem hozott döntést, bár mindkét csapat 2-2 percig előnyben játszott. A rávezetésben pedig már a hazai csapat volt jobb. Novak egyszer, míg Svidkij két alkalommal mattolta Budait, míg a túloldalon csupán Ojanen és Ölander tudott eredményes lenni. Mindkét csapat öt-öt alkalommal próbálkozhatott.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – Ferencvárosi TC 4–3 (1–2, 1–1, 1–1, 0–0, 1–0) – szétlövések után

Gólszerzők: Mihály (1.), Curilla (31.), Hruby (52.), Svidkij (65. - GWS), illetve Lencsés (6.), Sijka (19.), Ölander (24.).

 Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „A mérkőzés előtt mondtam, hogy minden elvesztett, vagy megszerzett pont sokat fog számítani. Ma végül is megnyertünk két pontot, de ugyanúgy elveszítettünk egyet. Az első cserében gólt lőttünk, uraltuk a játékot és akkor jöttek a rövidzárlatok. Tapasztalt játékosaink tévedtek kulcsfontosságú pillanatokban. Ez miatt sokadik hosszabbításos mérkőzésünk. Köszönjük a közönség támogatását, ma ennél többet nem tudtunk. Nem ment a játék. Nem volt egyértelmű, hogy mi győzünk. Volt még több ilyen mérkőzésünk, de jobban játszottunk. Ma nem voltunk jobbak, mint a Fradi. Erősek vagyunk a hosszabbításban, a büntetőkben. Örülök, hogy vannak olyan játékosok, akik eddig gyengébben játszottak és most jól mentek. Többek közt fiatalok is.”

 Dobos Tamás, Ferencvárosi TC: „Hasonló volt a forgatókönyv, mint a budapesti mérkőzésen. Szerintem végig jól játszottunk, annak ellenére, hogy hamar kaptuk az első gólt. A büntetők során pedig bármi összejöhet. Alapvetően azt gondolom, hogy a második és a harmadik harmadban volt olyan helyzetünk, amit be kellett volna lőjünk. Nem éltünk a lehetőségekkel, ez pedig nyitva hagyta a mérkőzést. Az hogy távolodunk a rájátszástól biztosan okoz a srácokban egy kis frusztráltságot. Ezeket olyankor lehet érezni, amikor ziccereket hagyunk ki, nem vállaljuk el, vagy nem jó döntéseket hozunk. Alapvetően taktikusan játszunk, a játékunkra nem lehet panasz. A helyzetkihasználáson kell változtatni.”

           Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása