HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Zsebben a három pont

2013.10.28. 07:14 poraszabolcs

Továbbra is maradt a HSC Csíkszereda veretlensége a HC Érsekújvárral szemben a MOL Ligában, miután a csíkiak egygólos győzelmet arattak vasárnap este. Novak két emberelőnyös találata döntött.

 Újabb rangadót játszott a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. Gál Sándor tanítványai ezúttal már hazai pályán a HC Érsekújvár együttesét fogadták, akiket eddig két alkalommal is sikerült legyűrniük.

 A találkozó hazai rohamokkal kezdődött Becze, Novak és Bíró O. hagyott ki remek helyzeteket. A hazai fölény annak is volt köszönhető, hogy a vendégektől valaki rendre a büntetőpadon kötött ki. Ennek következtében az első valamire való vendég helyzetig a kilencedik percig kellett várni. A harmad hátralevő perceiben újabb előnyös lehetőségeket puskáztak el Gál Sándor tanítványai.

 A második játékrész már jóval pörgősebb volt. Helyzetek mindkét oldalon akadtak. Előbb Chovant a vas menti meg, majd Weissmann szólóját védte Kozuch. A mérkőzés felénél első alkalommal kerültek előnybe a vendégek. Ekkor még csak kapuvasig jutottak Frolik révén. Ám a következő emberelőnyt már értékesítették, mindössze 4 másodperc alatt. Pavisevic bombázott védhetetlenül Kozuch ketrecébe.

 Az utolsó játékrész egy újabb vendégkiállítással kezdődött. Ezt már a HSC is kihasználta: Novak mattolta Chovant. A mérkőzés hátralevő perceiben a szurkolók két masszívan védekező, de nagyon pontatlanul játszó csapatot láthattak a jégen. A találkozó már a hosszabbítás felé csordogált, amikor a vendégek elcserélték magukat, nem először a mérkőzés során. Gál Sándor azonnal időt kért. Az eséllyel pedig éltek is a csíki játékosok. Novak megszerezte második találatát. A vendégek trénere Lubina is kikérte idejét és a kapuslehozatallal is megpróbálkozott, de maradt a 2–1-es hazai győzelem.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – HC Érsekújvár 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)

Gólszerzők: Novak (43., 59.), illetve Pavesic (37.).

 Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Megérdemeltük a győzelmet. Ami nem ment az utóbbi időben, és ezen a találkozón sem, az emberelőnyös játék, abból nyertük meg a meccset. Most kell pihenjünk. Nagy volt a nyomás rajtunk. Ebből kifolyólag nagyon görcsösen játszottunk.”

Lubina Ladislav, HC Érsekújvár: „Jó meccset játszottunk. A sok kiállítás miatt veszítettük el a találkozót. Az első harmadban több mint tíz percet játszottunk hátrányba, ami sokat kivett a csapatból. Két buta hibát követtünk el sorcserénél, ami megbosszulta magát. Nem figyeltünk a védelemben úgy ahogy kellett volna. A mérkőzés minőségére kihatott az is, hogy rossz volt a jég.”

                                                         Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása