HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Nagyszabású felújítások a jégpályán

2013.07.30. 14:10 poraszabolcs

Nem tétlenkedett a Csíkszeredai Sportklub vezetősége a nyár folyamán, hiszen több nagyobb felújítási munkálatot végeztek el a Vákár Lajos Műjégpályán, és környékén. A legfontosabb művelet a vízvezetékcsere volt.

 Több nagyobb szabású munkálat fejeződött be, vagy épp jelenleg zajlik a Vákár Lajos Műjégpályán. Első rendben a Csíkszeredai Sportklubhoz tartozó Öt kutya vendéglőt is magába foglaló szállodát újították fel teljes mértékben. Ennek köszönhetően a szálloda azóta vendégekkel telt meg.

Azonban nem ez volt a legfontosabb és a legnagyobb munkálat, hanem az 1970-es évek elején átadott jégpálya eredeti vízvezetékeinek cseréje.

„A régi vízvezetékek olyanok voltak, mint a szita. Havonta közel 2000 köbméter víz folyt el és még akkor is hatalmas volt a veszteség, amikor elzártunk minden csapot. Ez óriási nagy megterhelés volt a klub számára, hiszen ezen költségek mind az aktivitás kárára mentek. A szálloda és a vízvezetékek cseréjét teljes mértékben önerőből oldottuk meg a saját munkásainkkal Kristó András pályaigazgató vezetésével. Erre a minisztériumtól nem kaptunk pénzt.” – fejtette ki Hodos László a Sportklub elnöke.

A vízvezetékek cseréje a napokban befejeződik, de közben ipari alpinisták a jégpálya belső felújításával foglalkoznak. A jégpálya belterületén lemeszelik a falakat, továbbá a tetőszerkezetet tartó vasállványzatot is újra festik. A munkálatok során az eredményjelzőt is leengedték, amelyben kicserélik a ledes-égőket, hiszen több ki van égve. További belső munkálatot azon  ablakok cseréje fogja jelenteni, amelyek az elmúlt évek során betörtek. A külső, nyitott jégpályán is zajlottak felújítási munkálatok a Ferguson cég jóvoltából.

A tervek szerint jeget augusztus 15-én fognak előállítani a Vákár Lajos Műjégpályán.

 Jövőbeni felújítási tervek

A felújítási munkálatok még közel sem fejeződtek be. A klub vezetősége tervbe vette a jégpálya elavult kazánjának cseréjét, a szálloda külső felújítását, egy raktár építését, továbbá a kinti korcsolya öltöző tetőszerkezetének a kijavítását.

„Bukarestben letettük a kérést a kazán cserére. A rendszer nagyon elavult és ez közel 40 ezer lejes havi kiadást jelent a téli hónapokban. Ígéretet kaptunk a minisztériumból arra, hogy az összeget megkapjuk a cserére, de megtörténhet, hogy a bürokratikus ügyintézés miatt kicsúszunk az évből. Továbbá a szálloda külső felújítását is minisztériumi pénzből szeretnénk kivitelezni.” – tette hozzá Hodos.

felujitas 1.jpg

felujitas 2.jpg

                                                                                             Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása