HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Kemény dió

2011.10.19. 13:51 SportClub

 A hétvégi Kontinentális Kupa második fordulójának csíkszeredai csoportjában egy szlovén, egy lett valamint egy kazah csapat várja a HSC Csíkszeredát. Az alábbiakban rövid elemzéseket olvashatnak az ellenfelekről.

 

 

Olimpija Ljubjana   

A szlovének nem az első számú csapatukkal jönnek, hanem a Slohokej ligában szereplő második számú együttessel. Az oka egyszerű lehet, valószínűleg prioritást élvez számukra az EBEL , főleg úgy, hogy pénteken hazai rangadót játszanak a Jesenicével, vasárnap pedig nagyon fontos meccset vívnak a Klagenfurttal szemben. A csapat, amellyel a hétvégén jégre lépnek Csíkszeredában a Slohockej liga negyedik helyén áll (itt hatodik a Partizan, aki nagyon szeretett volna csatlakozni a magyar-román közös bajnoksághoz az idén; valamint simán vezeti a tabellát a Maribor, akiket tavaly 8-3-ra vert csapatunk szintén ebben a körben, és aki idén idegenben 6-1-re verte az Olimpija II-t). A csapat legeredményesebb játékosa a mindössze 18 éves Sotlar, aki 7 meccsen 11 pontot gyűjtött (ezzel negyedik a kanadai táblázaton), szorosan követi őt Florjancic és Ulaga 10-10 ponttal. A csapat átlagéletkora közel 20 év (19.96). Ránézésre nem tűnnek verhetetlennek, sőt, de tudjuk, hogy a jégkorongban és egyáltalán a sportban senkit sem tanácsos lebecsülni.

 

 SK Liepajas Metalurgs

A lett ellenfél már igen komoly játékerőt képvisel annak ellenére,hogy a csapat átlagéletkora alig 21 év. Ők a fehérorosz pontvadászatba szerepelnek, jelenleg a hatodik helyen állnak (16 meccs-18 pont), tavaly a végelszámolásnál is ezt a poziciót foglalták el. A lett bajnokságban a második számú csapatukat szerepeltetik (az utóbbi négy évben a Liepajas nyerte meg a hazai bajnokságot és összesen hatszoros bajnokok). A csapatban csupán 3 játékos nem lett nemzetiségű, ketten litvánok, egy pedig fehérorosz.  2010-ben felvették a kapcsolatot a KHL-es Dinamo Rigával és fiókcsapati egyezményt kötöttek, aminek egyik legfontosabb pontja, hogy a Dinamo akár öt játékost is küldhet a Liepajas-hoz kölcsönbe. A lettek legponterősebb játékosa Upitis, a maga 10 pontjával (13 meccs).

 Beibarys Atyrau

A kazah csapat az, amelyik játékos keretben és valószínűleg játékerőben is fölülmúlja másik három ellenfelét. A kazah pontvadászatban jelenleg elsők, legnagyobb üldözőjük a Sary-Arka Karaganda, akiket a tavaly bravúrosan, egészen hihetetlen módon sikerült legyőzni. A tavalyi szezon alapszakaszát a második helyen végezték, de végül megnyerték a bajnokságot, akkor szintén a Karagandával csatáztak a bajnoki címért. A csapat igencsak sokszínű, hisz orosz, lett, kazah, valamint kanadai játékosuk is van. Hozzánk 19 orosz, 7 lett, csupán 3 kazah és egy kanadai játékos utazik. Láthatóan jó együttműködés van a Liepajas és az Atyrau között, hisz csak az idei szezon elején három játékost igazoltak le a lett csapattól (Gravitis,Pavlovs). A legtöbb pontot termelő játékosuk Mikhail Panshin, aki komolyan gondolja a tavalyi pontkirályi cím megvédését. Ráadásul ők a legrutinosabbak is a maguk 27 és fél éves átlagéletkorukkal. 

 

A fentiek alapján láthatjuk, hogy nem lesz könnyű dolga a csapatnak, de a tavalyi bravúr után méltán reménykedhetünk a minél jobb szereplésben. Sok sikert a fiúknak, menjünk ki hétvégén a mérkőzésekre és biztassuk őket úgy, mint idén még soha. Mindent bele

5 komment

süti beállítások módosítása