HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

BAJNOK A SPORT CLUB!

2009.03.28. 19:26 Bobo91

Óriási (és mint utólag kiderült) utolsó román bajnoki mérkőzést játszott a mostani alkalommal házigazdaként játszó Sport Club és a HC Csíkszereda.

Minden a várakozásoknak megfelelően kezdődött, a meccsek elején jelentkező álmos hangulatnak nem engedtek a játékosok és éreztették, hogy itt bizony ma eldőlhet valami ha nem a 100%-ot adják mindkét oldalról. Óriási helyzetekkel vette kezdetét az 5. mérkőzés mindkét oldalon, a folyamatos tamadások és kontrák végül jobban kedveztek a Sport Clubnak, amely az első 10 perc alatt némi fölénnyel játszott és Papp Szabolcs egy bulit követően messziről vette be Polc hálóját (1-0).A gól után kiegyenlítődött a játék, a HC  pedig veszélyes támadásokkal tette magasabb fokozatba a mérkőzést. Az ügy némi szépséghibája a HC szempontjából, hogy ismét náluk akadt meg a korong a hálóban: emberhátrányban szerzett korongot Ramstedt és 1-1 ellen ismét legyőzőjére akadt a HC hálóőre (2-0).

A 2.harmad álmosan kezdődött a Sport Club számára, és ezt kihasználva a legelső korongbedobástól a HC letámadta ellenfelét. Ennek meg is lett az eredménye, egy palánk szélén történő felszabadtást akadályozott meg a HC, egy lövést követően pedig Stefanka lehelletnyi kifinomultsággal ért bele a korongba, az pedig már menthetetlen volt Kozuchnak (2-1).De ha beszélhetünk olyanról, hogy rövidzárlat, akkor a Sport Club játékosainál ez több mint 5 percet tartott, és okosan használta ki ezt is a HC: egy Sport Club támadást követően Mihály Ede csapott le egy korongra, a tulsó oldalon már érkezett csapattársa és az egyetlen védő, de ő nem kegyelmezett és a belőtt korong Kozuch figyelmét elkerülve a kezéről pattant a hálóba (2-2).A gyors visszatérés felébresztette a Sport Clubot is és egyre iramosabb játék vette kezdetét, ahol a kihagyott helyzetek ordítottak a maguk nevében.Többet támadott a Sport Club, a HC a kontrákra epített, a lépés azonban ismét a "házigazdáknak" jött ki jobban:a mérkőzés egyik legszebb helyzetét dolgozta ki a Sport Club megforgatva az utolsó hátul maradt védőt, és a kapust is.Egy középre bejátszott korongról lemaradt a védő, az érkező Zsók lőhetett volna (amire Polc számított is), azonban ő középre tette vissza a pakkot, ott pedig a befejezést Péter Robi vállalta el az üres kapu ellen (3-2).

A 3. harmad első fele ismét kiegyenlített párharcot eredményezett, a közönség tappsal jutalmazott minden kialakított helyzetet.A HC-ra nehezedő feszültség aztán a harmad második részében meghozta gyümölcsét, ugyanis 1-2 ellentámadáson kívül úgy tűnt mintha a jég felülete megbillent volna.Egyre több veszélyes helyzetet dolgozott ki a HC, de a folyamatos nyomás hatására a pontatlanság is szemet szúrt a nézőknek.Emberhátrányba is került a Sport Club, a HC minden erejét felhasználva kapusát is mezőnyjátékosra cserélte, a szó szoros értelmében nem engedték kiütni a kapuba hőn áhított játékszert a HC játékosai, a gól azonban elmaradt.

Megérdemelten nyerte meg a román bajnoki sorozatot a Sport Club, a mérkőzés végén óriási üdvrivalgás vette kezdetét a Sport Club játékosok és szurkolók részvételével a Vákár Lajos jégpalotában. Antal István egy plakátszerű képpel korcsolyázott körbe a pályán,amelyen az idén elhunyt édesapja volt egy serleggel a kezében.A közönség azonnal válaszolt, "Antal István" rigmust énekeltek kifejezve tiszteletüket a csíki hoki egyik alapembere előtt.

A játékosok arcára minden rá volt írva, a HC-s gárda tagjai elszomorodott képpel nézték legnagyobb ellenfelüket mintegy jelezve, hogy ez ahogy a tavaly nem, úgy az idén sem jött össze. A bajnokcsapat tagjai pedig örültek a maguk módján egymás ölébe ugrálva és a szurkolókkal együtt énekelve a már hagyományossá vált énekeket. A bajnoki serleget Antal István vette át ugyancsak édesapja előtti tiszteletét kifejezve, a kézről kézre járt kupa végül kikerült a szurkolók kisebb csoportja közé is.

A mérkőzés statisztikájához hozzátartozik, hogy különösen kevés volt a kiállítási arány, mindössze 12 perc. Ebből 10 a Sportclubnak, 2 a HC-nek (megjegyezendő, hogy a 2.harmadban egyetlen kiállítas sem volt).

A két alapember a két hálóőr volt, akik hihetetlenűl nagy napot fogtak ki. A gólok ellenére mindkét kapus 10-es osztályzatot érdemel, mivel a 100%-os gólhelyzeteket is fogni tudták, nem beszélve az olyan helyzetekről, amikor már mindenki bent látta a korongot a hálóban, és ekkor a kapus kisvártatva előkotorta a pakkot szó nélkül "megemlítve":"Nem kell izgulni, ezt nem engedtem be!".

Kapuralövés: 28-38

Kozuch: 94,7%                                                    Polc: 89,2%

Szó ami szó: MEGÉRDEMELTEN LETT BAJNOK A SPORT CLUB!!!

 

28 komment

süti beállítások módosítása