HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Régi idők muzsikájára fantasztikus győzelem

2015.10.30. 22:42 Bobo91

Nagy érdeklődés övezte a román bajnokság alapszakaszának soron következő fordulóját, legalábbis ami a csíkszeredai mérkőzéseket érintette. Péntek délután egy közeli kocsmában már bemelegítette a torkát a szurkolók egy része, a pénztár előtt kígyózó sor pedig egyértelművé tette, hogy teltház-gyanús mérkőzésre van kilátás.

A díszes seregek farkasszemet nézve rohantak egymásnak már az első pillanatoktól kezdve. Felváltva érkeztek is a helyzetek, ezekből szeredai oldalon többet sikerült feljegyezni, egyelőre azonban pontatlanul fejeződtek be. Az első nagyobb szituáció Mihály előtt adódott, de egy-egy ellen nem sikerült a gólszerzés. Antal is ugyanabba a kecsegtető pozícióba került percekkel később, azonban ő sem tudott túljárni a fővárosi ketrecvédőn. A harmad gól nélkül fejeződött be, a bíróknak akadt hallgatni valójuk a szünet kezdetekor a fővárosi stáb tagjaitól (hogy miről, nagy talány, hiszen még csak a kiállításokkal sem lehettek elégedetlenek...).

A második harmad emberelőnnyel indult hazai szempontból, Farkas előtt pedig mindjárt ordító helyzet adódott, a fonákkal visszatett korongja azonban lecsorgott a kapu mellé. Az ütem nem csökkent, mindkét csapat becsülettel odatette magát és a kemény palánkra lökésekből sem volt hiány. Molnár Zoltán kiállítása alatt a veszélyeztetés paradox módon hazai oldalról érkezett: a jól megtermett Ozols lógott meg egy koronggal, esze ágában sem volt tüzelni, inkább bekorcsolyázott a kapu elé, átadását pedig Tambijevs ajtó-ablak helyzetben nem tudta értékesíteni. Egyenlő létszám mellett aztán kiegyenlítődött a játék, sok volt a mezőnymunka, kevesebb a gólhelyzet. Négy percet vett igénybe Moldován kiállítása, ekkor azonban eljött Ruczuj ideje, aki megmutatta miért is lehet megbízni benne. Jó néhány lövést hárított, magabiztossága pedig nem látszott apadni. Két esetben is tisztán korcsolyázhattak volna a szeredai centerek a kapu irányába, lehetetlen lesek címén azonban meghiúsították a bírók a gólszerzés lehetőségét. Aztán emberelőnybe került a székely alakulat, ami furcsamód hazai pályára nem volt átszabva, hiszen fel sem tudtak rendesen állni a fiúk. A szokásos két perc alatti semmittevés végül a visszájára fordult: a kiegészülés után szép, rövid passzolgatós játékba a két Butochnov, az utolsó szót Anton elvállalta és közelről mattolta a hosszú felsőbe Ruczujt. A csíkiak megijedtek a lélektani hátrány tudatában, kapkodni kezdtek, az ellenfél pedig durva belemenésekkel próbálta tördelni a játékot. Ennek aztán meg is lett a maga áldozata, Orbánt teremtették a földre, a 2+2 a vér láttán egyértelmű döntésnek bizonyult. 

Vékony jégen táncoló fővárosiak korcsolyáztak ki az utolsó harmadra. Ökölvívói pontozás alapján szeredai győzelem kellett volna összejöjjön, erről pedig Bors gondoskodott is: Berlev lövése kipattant Urucról, az érkező fiatal hátvéd pedig leheletfinoman emelte meg a pakkot, az pedig már landolt is a hálóban. Ha van vérszem, akkor az most előjött, ugyanis újból nekiestek ellenfelüknek a hazaiak, viszont a kettős emberelőny sem szolgáltatott eredményességgel. A Bors-pillanatok második felvonása aztán váratlanul előnybe hozta a székelyeket: kék vonalas lövésénél nagy potyát kapott a hálóőr. Igazán belejöttek a srácok az utolsó harmadban, egy bulit követően Magdejev lopta el a korongot és fonákkal azonnal tüzelt, ami már megnyugtató előnyt kovácsolt. Próbálta a Steaua a letámadást, de eredménytelenek maradtak még úgy is, hogy az utolsó perceket végig emberhátrányban játszotta a hazai gárda. Okos időkéréssel megtörte az orosz edző a vendégek lendületét, ez pedig olyannyira rendet rakott a fejekben, hogy Tambijevs korongot lopott a védőktől, a középpályán még megengedett magának pár lövőcselt, majd az üres kapuba passzolt.

Parádés meccsen az utolsó harmadban jött ki a csapatok közti különbség, amit a fiúk is értékeltek: hosszú percekig kint maradtak a jégen, tisztelegtek, ünnepeltették magukat, himnuszt énekeltek, a végén pedig Ruczuj még a közönséget is szórakoztatta. Vajon kitől tanulhatta ezt...?

HSC Csíkszereda - Steaua Bucureşti 4-1

Gólszerzők: Bors 2, Magdejev, Tambijevs, illetve Butuchnov 

komment

süti beállítások módosítása