HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Bajnokhoz méltóan

2015.09.28. 21:39 Bobo91

Ismételten megtelt a csíki jégcsarnok hétfő este. A második hazai összecsapás vendégegyüttese rögtön a bajnoki címvédő Miskolc volt, amelynek nyílt titok volt a győzelme.

A kisebb csodában reménykedő hazai szurkolók oldalára billent az első harmad első felének teljesítménygörbéje, hiszen erőteljesen kezdtek a szeredaiak. Tétovázás nélkül rájöttek, hogy csak akkor lehet esélyük, ha már az elején letámadják ellenfelüket, ennek megfelelően pedig az első nagyobb, egy-egy elleni párharcra is ezen az oldalon került sor, igaz, végül kimaradt. A harmad közepére felvették a ritmust a miskolciak is, ennek megfelelően pedig a vezetést is magukhoz vették: Dudas kék vonalas bombáját csak lekövetni tudta Ruczuj (0-1). A játékrész vége fele közeledve egy kettős kiállításra került sor, amelyből a vendégek jöttek ki rosszabbul: Mikéska és az egyik fiatal orosz, Berlev kényszerítőzött, az utolsó passz a szintén újonnan igazolt Kropotint találta meg, aki tiszta helyzetben meg is szerezte első Mol Ligás gólját (1-1). A kiegyenlített állás nem tartott azonban egy percig sem, ugyanis 4 a 3 ellen a vendégek kipasszolgatták a csíki védelmet (nem volt túlságosan nehéz feladat...), Dudas lövése a hosszúba csapódott, a kapuvas is segítette a pakkot, hogy befele repüljön (1-2)

A közbeeső játékrész elejét ismét sikerrel vette a hazai gárda, hiszen az első percekben rögtön két hatalmas ziccer is kimaradt. A váltás hamar megtörtént, ugyanis Dudas indult meg saját kapujától, önző, de tanítani való módon végigszlalomozott a teljes, útjába kerülő hazain, végül Ruczuj lábai között már fel is jegyezhette mai mesterhármasát (1-3). Innen mélyrepülés kezdődött a hazaiak számára, a passzok nem találták meg az embereket, ezt pedig a vendégek is megérezték és még jobban kezdtek hajtani. Szoros letámadásuk újabb gólt eredményezett: középpályán veszítettek korongot a szeredaiak, a palánktól középre becenterezett pakkot Somogyi a hosszú felsőbe bombázott (1-4). Pár perc erejéig ismét feltámadtak a csíki remények, a helyzetek azonban kimaradtak, így aztán megint a vendégek akarata érvényesült: technikai kisbüntetés miatt emberhátrányba kerültek a hazaiak, a miskolci legénység pedig körbepasszolgatta a kaput, az üresen maradt embert (Hajós) megtalálta a korong, így szépségdíjas gól kerekedett ki belőle (1-5). Nem sokkal később a másik oldal is hátrányra volt kényszerítve, ezúttal pedig a hazaiak is tudtak élni a lehetőséggel: a mai napon sokszor lassúnak és görcsösnek titulált Mikéska komótos mozgásával elindult befele, védőit egyszerű cselekkel kifektette, a kapu előtt tüzelt, a kipattanót pedig addig kotorta, amíg be nem vánszorgott a vonal mögé (2-5)

A záró harmad ismét csíki fölénnyel kezdődött. Megpróbálták a lehetetlent és sokszor megszorongatták a miskolci védelmet, viszont 2 az 1 ellen sem tudták legyőzni Adorjánt. A kontrákra épült miskolci offenzíva útjába rendre Ruczuj állt, aki több alkalommal is bravúrral tartotta a a lelket csapattársaiban! A fáradt hazaiak végül beletörődtek sorsukba és visszavettek a tempóból, de a lényegi kérdéseken nem változtatott már ez a játékrész.

Becsületükre legyen mondva, tisztelettel küzdöttek és harcoltak fiaink! A kis orosz "különítmény" sem muzsikált rosszul, viszont érződik a kulcsemberek hiánya, ez pedig megpecsételi a csapat játékát és erőnlétét. Szebb holnapot!

Mestermérleg
Geréb István, HSC Csíkszereda: „Miskolc frissebb volt, akik ellen a mérkőzés egy bizonyos szakaszáig bírtuk a lépést. Három nagyon jó soruk van: a kanadaiak, a tavalyi újvárosiak, illetve a hazaiak. Személy szerint annak örvendek, hogy a fiúk a körülményekhez képest tisztességgel helyt álltak. Hiszek benne, hogy a két orosz srác is jobban beilleszkedik és következő mérkőzéseken többet tudnak majd segíteni”.

Mayer Péter, DVTK Jegesmedvék: „A támadó játékunk vitán felül nagyon veszélyes volt az egész találkozó során. Néha át is estünk a túloldalára. Ellentámadásokból a meccs sok időszakában nagyon veszélyes volt a hazai csapat. Volt egy nagyon jó kapusteljesítményünk, illetve a speciális játékunk – előnybe és hátrányba – során egyértelműen a magunk javára tudtuk fordítani a meccset, ami gólokban is megmutatkozott. Összességében megérdemelt a győzelmünk. Ez munka nélkül nem jött volna össze”.

HSC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 2 - 5

Gólszerzők: Kropotin és Mikéska, ill. Dudas 3, Somogy és Hajós

komment

süti beállítások módosítása