HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Fájó pofon

2014.09.25. 07:17 poraszabolcs

A hétvégi három MOL Liga vereséget követően a román bajnokságot is bal lábbal kezdte a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Ezúttal az ősi rivális Bukaresti Steaua mattolta a csíki csapatot, úgy hogy az utolsó tíz percben négy gólt szereztek.

 Nem várt és egyben fájó vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda a román jégkorong-bajnokság alapszakaszának első összecsapásán a Bukaresti Steauától. A mérkőzést a csíkkarcfalvi műjégplyán rendezték, amely ideiglenes otthonául szolgál a Steauának A csíki csapat ötven percig, ha nem is kiváló játékkal, de magabiztosan vezetett. Az utolsó tíz percben azonban valami történt: a bakák sorozatban négyszer találtak be a sokszor magára hagyott Ruczuj ketrecébe.

 Pedig jól kezdődött a mérkőzés, hiszen Bíró Mátyás, Mihály Ede és Michal Satek révén mindössze hét perc után hárommal ment a HSC. Ekkor úgy nézett ki sima mérkőzés lesz. Nem így lett. A csíki csapat megnyugodott a háromgólos előnytől és átadta a kezdeményezést a „hazaiaknak”. A 13. percben pedig Timaru szépített is. A harmad hátralevő perceiben a közönség nem láthatott valami szép mérkőzést.

 A második harmad egy újabb gyors Mihály Ede góllal indult. Ekkor a HSC megint megnyomta, majd újra takaréklángon kezdett játszani. Ez megint felhozta a bakákat, akik vérszemet kaptak. Előbb a 28. percben Salló akasztotta hátulról az egyedül kiugró Georgescut. A játékvezetők büntetőt ítéltek, amelyet azonban Ruczuj hárítani tudott. Egy perc múlva viszont már ő is tehetetlen volt. Bíró Tamás kiállítását hamar gólra váltotta Butucsnov. A csíkiak játéka nem akart menni, de a Steaua sem tudott élni ezzel a lehetőséggel.

 Az utolsó felvonás 4. percre meghozta a HSC első emberelőnyös találatát. Tranca volt eredményes. Igaz egy kontra akció volt. A két csapat között újfent háromgólos volt a különbség. Ekkor mindenki hátradőlt és várta már a mérkőzés végét. A csattanó viszont az utolsó tíz percre maradt. Az 51. és az 56. percek között a Steaua előbb kiegyenlítette a mérkőzés állását ukrán sorának köszönhetően, majd az 57. percben a veterán Timaru bevitte a kegyelemdöfést. A hátralevő időben Christer Dreberg megpróbálkozott a kapuslehozatallal is, de az sem segített.

 A csíki csapat játéka sokat kell javuljon a hétvégi két nagyon nehéznek ígérkező MOL Liga mérkőzésre. Elől és hátul is vérszegény volt ma a csíki csapat, akárcsak az emberelőnyös szituációk megjátszásában.

 Az viszont biztos, hogy Curilla mellett Molnár Zsombor hétvégi játéka is kérdéses. A fiatal játékos már a Steaua ellen sem tudott jégre lépni, ugyanis bordasérüléssel küszködik és előreláthatólag két hétig harcképtelen.

 Eredmény

Bukaresti Steaua – HSC Csíkszereda 6–5 (1–3, 1–1, 4–1)

Gólszerzők: Timaru (13., 57.), Butucsnov (30.), Akimov (51., 52.), Zabludovszkij (56.), illetve Bíró Mátyás (3.), Mihály Ede (3., 21.), Michal Satek (7.), Tranca Dániel (44.).

                                         Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása