HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Szurkolói találkozó

2014.06.11. 20:36 poraszabolcs

Ilyés László beszámolója

Tavaly májusi szurkolói tájékozódásunkhoz hasonlóan idén is megpróbáltunk képbe kerülni csapatunk és klubunk következő idényre várható kilátásairól. Tavaly a klubvezetőket kérdeztük, idén városunk polgármesterét, mint főtámogatót és a klub körüli ügyekben tájékozott „szurkolótársunkat”.
Blogger szurkertársunk segítségével Pünkösd hétfőn a Sapientia egyetem tanácstermében tarthattuk megbeszélésünket, amelyre a legaktívabb drukkerek jöttek el és tették fel húsbavágó kérdéseiket a polgármesternek, illetve együtt boncolgattuk a rossz szezon okait és a felemás híreket amelyek a csapat mostani helyzetéről eljutottak hozzánk. A beszélgetés kezdete előtt rövid összefoglalót tartottunk az előző idényről, értékeltük a szurkolók és a csapat teljesítményét.
Fiatal szurkolótársunk Gábor Félix sajnálattal mondta el, hogy tavalyi kérésük ellenére a fiatal szurkolók csoportja továbbra sem tud egy helyen (kérésük szerint a B közép legfelső soraiban) állva, sípolva, dobolva, zászlót lengetve hangosan szurkolni, mert az idősebbek rájuk szólnak, visszafogják őket, pedig követni szeretnék a többi klubnál látott szurkolást. Örvendetes ugyanakkor, hogy a szurkolás idén lelkesebb volt és sok fair-play pillanat akadt, amikor a szurkolók megtapsolták az ellenfél teljesítményét és a sajátjaink küzdeni akarását akkor is elismerték amikor nem nyertünk. Sajnálja, hogy nincs szurkolói busz-szervezés, sok fiatal és kispénzű szurkoló venne részt brassói meccseken is. A fiatal szurkolók meggyőződése és igénye hogy az ellenfél játékosaival, szurkolóival nem kellene foglalkozni a mérkőzések alatt, ezt az energiát is a saját csapatunk biztatására kellene fordítani. Hiányolta a klubvezetés jobb kapcsolattartását a szurkolókkal, ez a kérdés több szurkoló részéről is előjött a beszélgetés során.
Ezután én kaptam szót, beszéltem a Magyarországon élő szurkolók tevékenységéről, a többi klub szurkolóival és vezetőségével történő kapcsolatépítésről, klubunk megítélésnek javításáról, a gyergyói jégpálya világításának felújítására szervezett gyűjtőakció összekovácsoló sikeréről. Elmondtam, nagy szerencsének tartjuk, hogy szülővárosuk és Székelyföld emblematikus csapatának szurkolhatunk idegenben és szoros kapcsolatot ápolhatunk a csapattal.
Szikszai Tamás prezentációja a csapat teljesítményéről igen objektívre sikeredett, megkérjük, hogy teljes egészében tegye közzé, mert jól szemlélteti a felemás teljesítmény okait.
Röviden: egyes sokat bírált játékosok meglepően sok pontot szereztek, ez mutatja milyen szubjektív a kép a lelátóról. Az eredmények alapján azonban folyamatosan az 5. helyen tanyáztunk egy rövid csúcsidőszak kivételével. A gyenge eredmények valószínűleg annak tudhatók be, hogy nem sikerült csapattá kovácsolni a játékosokat, a teljesítményen a késői légiós igazolások sem segítettek, érkezésük úgy tűnik még jobban szétzilálta a csapatot, nem sikerült őket teljesen beépíteni, ezt jól mutatja, hogy Danton nálunk csekély eredményt mutatott fel, új csapatánál viszont szárnyalt. A svéd edző késői érkezése már alig segíthetett helyzeten.
Ezután megkezdődött a kérdezz-felelek. A szurkolók elmondták aggódnak a hiányos csapat és a fizetések terén kialakult helyzet miatt, a csapat menedzselését rossznak tartják. Komoly hiányt látnak a kommunikáció terén úgy játékosokkal, mint szurkolókkal, kevés a sajtótájékoztató, nincs évértékelő és a tanulságok levonása, a hibák kijavítása iránti lépésekről sem tudni semmit. Aggódva érdeklődtek, hogy a klub költségvetése vajon rendelkezésre áll-e a következő idényre. 
Polgármester úr is tartott egy rövid múltévi visszatekintést, véleménye szerint a csapat nyári felkészülése elégtelen volt, a gyenge csapategység pedig akkor javult láthatóan, amikor személyesen tartott motivációs „tréninget” a csapatnál a Fradi ellen elszenvedett nagyarányú vereség miatt. Ekkor a teljesítmény is láthatóan megugrott. A hazai játékos-légiós viszonyt nem sikerült kezelni, a légiósok jelenléte a csapategység kárára vált végül. A bajnoki döntő bíráskodása miatt emelt panaszra érkezett válaszról nincs tudomása. 
A csapatmenedzselés, kommunikáció, évértékelés terén is valóban van pótolnivaló, ez nem új keletű dolog sajnos, régóta fennálló jelenségek de ezen a területen jártas szeredai profi szakembert igen nehéz találni. Tanulságként levonható, hogy valóban szükség van egy menedzseri tapasztalattal is rendelkező külön szakvezetőre a jégkorongcsapatnál.
Kiderültek további részletek is: a jövő évi pénzkeret biztosítottnak látszik, múlt évben is jelentős összeg állt rendelkezésre, Christer Dreberg edző vállalja a következő idényt, két játékos kivételével (Bíró Ottó és Becze Tihamér) mindenkivel érvényes szerződése van a klubnak. Ennek ellenére többen nem járnak edzésre. Remélhetőleg ezek a sportolók önállóan készülnek, mert érvényes szerződésük lévén a klub számít rájuk a következő szezonban is. Véleménye szerint a béreknek tükrözni kell a teljesítményt, több játékos hozzáállása, mentalitása kívánnivalót hagy maga után.
Vannak játékosok, akik a távozást fontolgatják, itt meg kell vizsgálni, hogy a szerződési feltételek mit tesznek lehetővé.
Kósa Endre és Péter Levente minden valószínűség szerint befejezi jégkorong pályafutását, a fiatalok közül elképzelhető, hogy beépítésre kerül Rokaly, Geréb, Iszlay és Adorján (kapus). 
Felállt egy háromtagú igazgatói tanács (Demeter Attila, Becze Tibor és Buzogány Csaba alkotja) a jégkorong szakosztály eredményesebbé tételére, ide keresik a menedzsert aki a napi ügyeket vinné a szponzorációtól a játékosszerződéseken keresztül akár a játékosokat érintő személyi kérdésekig.
Az igazgatótanács létrejöttével a polgármester idő és kapacitás hiányában eltávolodna a jégkorongügyektől.
Összefoglaló a szurkolói véleményekből:
- több kommunikációt várnak a klub részéről minden érdekelt felé
- hiányolják az évértékelést és a következő évi koncepció kihirdetését
- kérik, hogy a klubvezetés hozzon létre olyan beléptető rendszert, amelyik kiszűri a belógókat, mindenki vegyen jegyet vagy bérletet
- kérik megoldani, hogy a szünetekben a ki-bejárás történjen a felső közlekedőkön, a korán-későn érkezők miatt nem lehet rendesen látni a játékot
- a hivatalosan leadott nézőszámok valószínűleg alacsonyabbak a valósnál és ha már verseny van ebben is adjunk meg pontos adatokat például egy szigorúbb beléptetés alapján
- a honlap továbbra sem méltó a klubhoz, rendbe kellene végre hozni
- a szurkolói egyesület felélesztése továbbra is fontos, sok olyan tevékenységet tudna átvállalni a klubtól amelyre ott nem jut elég figyelem, és az egységes szurkolói fellépés is fontos lenne. Egyesületvezető kerestetik továbbra is.
Végül elmondhatjuk, hogy több pozitív dologról is értesültünk, örvendetes az igazgatótanács létrejötte, a jövendőbeli menedzser kilététől függetlenül reméljük, hogy nem fogják felülről rángatni és sikeres lesz. Sajnos annak ellenére, hogy kettő kivételével a játékosoknak szerződése van, a huzavona miatt, nem látjuk még mindig kik fogják alkotni a következő idényben a csapatot.

komment

süti beállítások módosítása