HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

A hazai publikum ereje döntött

2014.04.03. 21:56 Bobo91

A döntő folyamán első ízben került sor a Vákár Lajos Műjégpályán a harmadik összecsapásra a brassói Corona és a házigazda HSC Csíkszereda között. Bár nem volt telt ház, izgalomból mégsem szenvedtek hiányt a kilátogatók.

Gyors léptekkel vette kezdetét a soron következő mérkőzés, amelyet a kezdetektől irányítani szeretett volna a hazai gárda. Ez sikerült is neki, hiszen rögtön az elején egy ordítóan nagy ziccert sikerült kihagyni. Nem hagyott alább a csíki lendület, folyamatosan uralmuk alá vették az ellenfél védekező térfelét. A negyedik perc derekán Mihály vezette be a korongot a kapu előterébe, ott önzetlenül tálalt Novak elé, aki látványosan, csuklóból helyezte fel a pakkot Polc ketrecébe. A vendégek nem ott folytatták a harmadik mérkőzést, ahol a másodikat abbahagyták, támadásaik erőtlennek és pontatlannak bizonyultak. Az eredményjelző még a harmad feléig sem tudott elszámolni, máris növekedett a hazai gólok száma: Becze korcsolyázott be oldalról a kapu irányába, impozáns mozdulattal a lábai között húzta át korongot és középre passzolt, ahol Szőcs már lövésre készen állt és be is állította a két gólos különbséget.

A második játékrész közel sem a jégkorongról szólt, ritka volt az a pillanat, amikor mindkét csapat teljes létszámban tudott játszani. Ezt a kiállítás sorozatot leginkább a hazai együttes érezte meg, hiszen a külföldről delegált bírók rengeteg értelmetlen büntetéssel sújtották a csapatot (ez a harmad kellően megmutatta, hogy a magyarországi játékvezetők sem képesek mindig megalapozottan és hatásosan végezni a dolgukat...). A rengeteg kiállítás miatt már benne volt a levegőben a vendégek szépítő találata, amely egy kettős emberelőny alatt össze is jött: Imecs passzát Saluga kotorta Kozuch hálójába, visszahozva ezzel a Corona-szimpatizánsok reményeit.

A záró felvonásban a hazai publikum, mint addig folyamatosan, hangos buzdítással lelkesítette a kék-fehéreket. Okosan védekeztek a fiúk, pontos passzokkal segítették egymást és legfőképp nyugodt állapotban tudtak maradni a minimális előny tudatában. A ma makulátlan teljesítményt nyújtó és önzetlen Novak maradt egyedül a vendégek védekező harmadában a játékrész felénél, Polc bombára számítva nem zárta jól a szöget, a cseh pedig ezt kihasználva mérnöki pontosságú passzt adott Szőcsnek, aki háromra növelte a hazaiak, kettőre pedig a saját teljesítményét. Két perc sem telt, a közönség még a "Piszkáld ki, piszkáld ki" utolsó soránál tarthatott, amikor Mihály rázta le magáról a védőket és a rengeteg csíki szurkoló körében "szentté avatásra" váró Novaknak továbbított, aki rögtön beállította a három gólos különbséget. Wehrs egy teljesen alaptalan szituációt nem tudott a helyén kezelni, előbb kipróbálta botja ellenálló képességét a hazai oldalon levő palánkon, utána a vendég játékrész ugyanazon részén fitogtatta a béketűrésének teljes hiányát. A bot nyert, ő azonban végleges fegyelmivel mehetett zuhanyozni. Egy kontra végén Imecs faragott a hazaiak előnyéből egy közelről jól eltalált lövéssel, ami Kozuch lábai között utat talált a kapuba. A játék újraindítását követően a ma meglepően jól muzsikáló Mihály-Novak páros ismételten brillírozott: Novak ezúttal öntörvényűen tüzelt kapura, a lecsorgó korongot villámgyorsan begyűjtötte és mivel Polc nem tudott addig visszaállni a kapu elé, Mihály a  precíz passzot játszi könnyedséggel juttatta a hálóba, beállítva ezzel az 5-2-es végeredményt.

Összességében rendezett és taktikusan játszó hazai gárda futott ki a jégre minden harmadban. Összeszedetten védekeztek és megfontoltan vezették fel támadásaikat, a babér pedig meg is termett, de a publikum is hozzátette a magáét a hatodik játékosként. Folytatás holnap, ahol már egy erőteljesebb és sokkal jobban összpontosítóbb Brassót kell két vállra fektetni. Mindent bele, szurkoljunk teli torokból és biztassuk a csapatot!

Végeredmény

 HSC Csíkszereda - Brassói Corona 5-2 (Novak 2, Szőcs 2, Mihály, illetve Saluga és Imecs)

Büntetőpercek:  16 - 42

A döntő állása: 2-1

komment

süti beállítások módosítása